За кожа, която е много чувствителна и сякаш дразни всичко, хипоалергенната козметика е истинско спасение. Нека поговорим за нея

Когато на опаковката пише "хипоалергичен" , това означава, че продуктът, първо, не съдържа практически никакви вещества, които могат да доведат до дразнене, и второ, той е внимателно тестван за алергии (вероятността за появата им не надвишава 1%) , трето, насочени към омекотяване, успокояване, нежно действие. Когато правите грим с такава козметика, не можете да се страхувате, че кожата ще реагира със зачервяване или обрив.Кои марки да избера?

La Roche Posay

Марката е най-известна със своите продукти за грижа за чувствителната кожа. Но La Roche-Posay има и декоративна козметика. И тя е хипоалергенна. Най-голямо внимание заслужават Hydreane BB-крем, който маскира несъвършенствата и в същото време интензивно овлажнява кожата, успокоява я, и Rosaliac CC-крем, който, коригирайки тона, се бори преди всичко със зачервяванията. И двата продукта съдържат термална вода La Roche-Posay, която просто поема функцията да предпазва чувствителната кожа и да се грижи за нея. Прочетете повече за бестселърите на френската марка тук.

Виши

Vichy също е марка хипоалергенна козметика. Всички формули, които тя създава, са стриктно тествани, за да произведат в крайна сметка продукти, подходящи за най-чувствителната кожа. Vichy дори успя да направи дебели фон дьо тен кремове за мазна кожа, склонна към акне, като този (прочетете за правилата за гримиране за този тип кожа тук): Dermablend 3D маскира несъвършенствата под надеждната си текстура, лекува възпалението със салицилова киселина и еперулин и не предизвикват раздразнение.обаждания.Внимание заслужава и кремът Liftactiv Flexilift с лифтинг ефект, който, маскирайки несъвършенствата, също „стяга“ кожата.

Хелена Рубинщайн

Хипоалергенни продукти предлага и Helena Rubinstein. Например, серията спирала Lash Queen е това, от което се нуждаете за чувствителни очи. Съдържа само „меки” восъци: пчелен, карнаубски и парафинов. Благодарение на това негативната реакция на кожата около очите е практически изключена. Миглите ще бъдат дълги и обемни, както и "повдигнати" в корена.

Lancôme

Не всички марки грим имат хипоалергенни продукти за грим за очи. Lancôme в този смисъл е изключение. Например спирала Hypnôse Volume à Porter: особеността на нейния състав е, че съдържа наполовина по-малко восък от формулите на много други спирали. Ето защо продуктът е подходящ и за чувствителни очи, които често се възприемат като дразнител от восъка. В същото време останалите качества на тази спирала са на върха: прави миглите обемни и пухкави и не позволява слепване.

Използвате ли марки хипоалергенни гримове?

Категория: