Pimp pimple discord: как да маскираме различни видове възпаления, така че резултатът да е еднакво задоволителен?

Гримьорите знаят със сигурност: невъзможно е да се работи с различни видове възпаления (да, има няколко от тях!) в една и съща техника. Ето защо, за да маскирате акнето по лицето, първо трябва да разберете какви са те.

Голям и червен

Когато става въпрос за зачервяване, трябва да се използва цветен коректор. Първо нанесете зелено върху кожата. Подходящ, например, от NYX Professional Makeup.

И отгоре има тънък слой HD Studio Photogenic Concealer Wand в жълто от NYX Professional Makeup.

Смесете го около краищата, така че цветът да се "разтвори" в тена на кожата. Добавете малко пудра, за да завършите покритието.

Балон

Може би най-неприятните възпаления са тези с бяло „балонче“. Най-трудно е да ги скриете с грим: при такова акне коректорът, колкото и да го нанесете, за съжаление се изплъзва, отново излагайки на показ несъвършенството на обществеността. Как да се справим с такава пъпка? Първата стъпка е старателно почистване на лицето и подсушаване на кожата. Второто е да използвате максимално плътен и плътен коректор след основата. Този е под капака на фон дьо тена Lancôme Teint Visionnaire.

За да покриете пъпка с текстура на коректор, вземете я на върха на тънка заострена четка и нанесете върху мястото на възпалението. След това „натиснете“ капка коректор с възглавничката на пръста си. Инструментът трябва буквално да се слее с кожата. Като трета стъпка отгоре фиксирайте коректора, когато изсъхне и се "втвърди" с пудра в цвят фон дьо тен.

Ако фон дьо тенът все още не може да скрие такава пъпка на лицето, ще трябва да се обърнете към трикове за красота. На върха на "балона" поставете точка с черен или кафяв молив. Това ще превърне омразната пъпка в бенка.

© andrezasilvamakeup© ewelinakisiomakeup© makemeup_by_aleksandrakrysiak© makemeup_by_aleksandrakrysiak© mrtvazuzka© murdjev_makeup_artist© noa_mua© omneya_abdelmoneim© sigtunaestetiskamedicine

Сухо

Ако това е пъпка, която се е покрила със суха коричка, трябва да се опитате да я омекотите преди маскиране.Например дневен овлажнител. Няколко минути чакане - и кората може да бъде покрита с коректор. Отново плътен и дебел. Между другото, ако все още има пилинг около такава пъпка, можете да се отървете от него с пинсети, обработени със спирт.

Повредено

Късно е да се каже, че не можеш да избиеш пъпките си. В ситуация, при която мястото на възпалението е разкъсано и вместо пъпка остава „фуния“ с мокър филм на повърхността, основното е да дезинфекцирате увредената кожа. Третирайте го с лосион на алкохолна основа. И след това, ако няма начин да оставите възпалението да заздравее, нанесете два коректора отгоре: първо много бледо, практично бяло и след това един, който съответства на тена на кожата ви.

Остатъчно

Когато изглежда, че от пъпката не е останало нищо, но все още напомня кафеникава следа, за да я скриете, използвайте плътен слой компактна пудра.

Мокро приложение за по-надеждни резултати.

Какви трикове за красота ви помагат да скриете акнето по лицето си? Напишете коментар.

Категория: