Лекият ежедневен грим е най-лесният вариант за грим. Но създаването му има своите тънкости. За да ви помогнем - нашите инструкции стъпка по стъпка

1Подготовка

Гримът няма да е лесен, ако сложите няколко слоя основа върху кожата си. Но това не е необходимо, ако правилно подготвите кожата за грим. Трябва да се овлажни с дневен крем, да се изглади с грунд, който ще коригира тона и ще премахне зачервяването, и ще маскира синините под очите с коректор. След тези средства вече не е необходимо голямо количество основа за грим за всеки ден.

2Тон

За да направите тона лек, трябва, първо, да използвате крема умерено (в идеалния случай, ако е достатъчно „грахово зърно“), и второ, да го нанесете с кръгови движения, а не да го забивате в кожата. Последната техника обикновено се използва за плътно нанасяне. Освен това изберете продукти с лека текстура. Например, серумът Miracle Air de Teint на Lancôme или Le Cushion Enrce de Peau на Yves Saint Laurent Beauté.

3Руж и блясък

Сияещата кожа и свежият блясък помагат да изглеждате естествено и красиво. Добрият хайлайтър ще ви позволи да постигнете първото (по-добре е да изберете продукт със седефени частици и мокър „финиш“, като Master Strobing от Maybelline New York), второто - деликатен кремав руж. Удобен вариант е Whipped Lip & Cheek Soufflé на NYX Professional Makeup, който може да се нанася както върху бузите, така и върху устните. Този мус също има ефирна текстура на бита сметана, която оставя много лек и естествен завършек върху кожата.

4Вежди

Дори лекият грим за всеки ден вече е пълен без грим за вежди. Напротив, можете да изравните тена на кожата, да подчертаете скулите с руж, да оцветите веждите - и изображението е готово! Изразителните вежди са един от основните елементи на всеки грим. Внимателно "срешете" веждите си, попълнете празнините между космите с молив (като Brow Artist Maker на L'Oréal Paris с мини кабуки за преливане) и оформете с гел за вежди.

5очи

В лекия грим е по-добре да следвате правилото за един акцент. За да подчертаете очите, изберете стрелки с омекотени контури (те са най-лесни за рисуване с молив kayal с „мазна“ пръчка) или например полупрозрачни опушени очи в естествени нюанси. За да ги създадете, нанесете бежови сенки върху целия клепач и смесете кафяво в гънката.

6Устни

Избран акцент върху устните? Тогава е по-добре да използвате не червила с богата текстура, а гланцове, балсами с пигмент и нюанси.Ако тези продукти не са във вашия арсенал за красота, тогава обикновеното червило ще свърши работа: нанесете го върху устните с върховете на пръстите, като „потупвате“ кожата. Благодарение на тази техника покритието ще бъде леко и полупрозрачно.

Имаш ли свои тайни за създаване на лек грим за всеки ден? Напишете коментар!

Категория: