Алена Парецкая,
педиатър

GOLO Diet е трикомпонентна диета за отслабване, предлагана на пазара в САЩ и Европа. Според производителя този продукт може да помогне за подобряване на цялостното благосъстояние на човек, загуба на мазнини по корема и също така насърчава разграждането на инсулина, което стимулира загубата на тегло. Твърди се, че тази техника намалява риска от определени заболявания, тъй като съдържа определени съставки (под формата на хранителна добавка), но диетичният план е сложен и не е одобрен от много лекари.

Диетичният план GOLO е разработен от психиатъра д-р Кийт Аблоу и екип от лекари и фармацевти в продължение на пет години.Уебсайтът GOLO.com обяснява, че предлаганият продукт е насочен към отслабване и е естествено, здравословно решение за хората. Това звучи обещаващо, тъй като се твърди, че авторите на диетата са идентифицирали истинската причина за загуба на тегло благодарение на научен пробив и са насочили усилията си към тази кауза.

По принцип се смята, че "виновникът" за излишните сантиметри и килограми е инсулинът. Този хормон е отговорен за контролирането на метаболизма на тялото, наддаването и загубата на тегло. Основната цел на диетата GOLO е управление на инсулина, а не броене на калории, за разлика от някои други системи за отслабване.

Как работи диетата?

Оптимизира нивата на инсулина, така че да остане стабилен през целия ден, като същевременно поддържа енергия, изгаря мазнините, елиминира глада и желанието за сладко. Според уебсайта GOLO човек може да отслабне средно с 20 кг на година. Това означава ли, че диетата GOLO включва онези храни, които имат нисък гликемичен индекс и контролират нивата на кръвната захар? Всъщност не, защото създателите налагат и генетиката.План за отслабване на три нива. Първо се предлага добавката, след това планът за хранене и накрая планът за живот. Магнезиев оксид, хром, цинков оксид и патентована смес от екстракти от корени и плодове са билкови добавки, които се предлагат на пазара като уникални добавки за отслабване на сайта.

Какво обещава диетата?

Създателите обясняват, че ефектът ще бъде, ако се спазват и трите компонента на диетичния план GOLO:

– Добавка: 10 естествени съставки са безопасни и нямат странични ефекти. Добавката има много функции, които ви помагат да отслабнете. Хранителната добавка не съдържа кофеин, съдържа други естествени съставки. Подобрява метаболитния баланс с питателни храни и контрол на порциите.

– Метаболитна горивна матрица: Използването на този компонент гарантира, че човек няма нужда да брои калории и също така предотвратява консумацията на паста, масло и преработен хляб. За хора, които се нуждаят от известно време преди започване на програмата, 7-дневният старт се осигурява именно от метаболитната горивна матрица.

– Пътна карта на GOLO: съдържа главно препоръки и предложения как да идентифицираме и променим лошите навици.

В програмата няма допълнителни подновяеми абонаменти и скрити такси, но самата програма е платена и струва около 50-100 долара. Безплатната доставка на добавката се извършва от самата компания (но не в Руската федерация). Има 30 дни гаранция. Ако клиентът не е доволен, тогава парите му се връщат. Не е нужно да плащате, ако имате проблем с продукт или той не работи. Постигането на оптимално здраве е целта на програмата.

Всичко това са уверения на производителите, но нека погледнем обективно на информацията.

Действат ли съставките на добавката?

Магнезият може да има ефект върху инсулиновата резистентност, но само при тези с диабет. При хора, чиито нива на инсулин са нормални, основният ефект от излишъка на магнезиев оксид ще бъде диария. Освен това, при определени обстоятелства, може да понижи кръвното налягане.Генетиката също влияе върху действието на този компонент. Следователно магнезият няма да даде особен ефект при отслабване.

Недостатъци на ХОЛО диетата

Следват причините, поради които някои хора не могат да следват тази диета:

– Може да ви накара да се почувствате зле. Много хора купуват тази диета в опит да отслабнат, а в замяна не губят нищо освен пари. Според разработчиците диетата помага да станете по-тънки и подобрява цялостното здраве на човек. Но това няма да поддържа нивата на инсулин под контрол, защото заявените съставки не действат. Това означава, че системата за отслабване няма да повлияе на процеса на стареене и загуба на тегло.

– Когато приема добавка, човек почти винаги ще се чувства по-малко енергичен и по-изтощен. Това се дължи на намаляване на приема на храна.

– Не е безопасно. Хранителната добавка GOLO твърди, че е безопасна, тъй като съдържа здравословни съставки.Но не е. Могат да възникнат странични ефекти, тъй като хранителните добавки включват и химикали. Следователно някои хора могат да страдат поне от алергии и храносмилателни проблеми. Някои участници в програмата отбелязаха загуба на тегло, но на фона на умора, замайване и гадене.

– Странични ефекти. Според производителя продуктът няма недостатъци. Но според прегледите на клиентите някои изпитват главоболие, коремни спазми, лошо здраве и депресия. Това означава, че има сериозни странични ефекти, свързани с диетичния план GOLO.

Съставки на HOLO диетична добавка

Лист от банаба. Смята се за много полезно при лечението на диабет, тъй като съдържа корозолова киселина, която е ефективна при контролиране на кръвната захар. Листата от банаба помагат при храносмилането на въглехидратите и също така помагат за прехвърлянето на захар от кръвта към тъканите на тялото. Богат на антиоксиданти, които подобряват общото здравословно състояние на човек.

Екстракт от кора на берберис. Подпомага възстановяването на тъканните клетки и подобрява кръвообращението. С тази съставка можете да постигнете регулиране на нивата на кръвната захар, както и да намалите натрупването на мазнини, което допринася за загуба на тегло.

Chrome. Това е минерал, който се използва широко в много програми за отслабване. За хората, които искат да станат по-активни, контролът на кръвната захар е много важен и това може да се постигне чрез консумацията на този микроелемент.

Цинков оксид. Цинкът е жизненоважен минерал, който помага за поддържане на нормални нива на тестостерон и също така повишава имунитета. Голямо количество от минерала присъства в яйцата, стридите, месото, семената и ядките.

Берберин HCl. Има свойства за лечение на диабет. От древни времена това лекарство е било използвано от китайците за намаляване на нивата на кръвната захар и възпалението.

Ябълкови полифеноли. Те са богати на антиоксиданти, което подобрява цялостното здраве на човека.

Родиола. Помага за облекчаване на депресията и подобряване на функционирането на нервната система. Благодарение на тази билкова съставка, метаболизмът на тялото се нормализира и в крайна сметка спомага за намаляване на теглото. В допълнение, с помощта на екстракт от родиола, нивата на гликоген в тялото могат да бъдат увеличени, което също насърчава загуба на тегло.

Въпреки това, няма нито едно научно потвърждение за твърдените ефекти на добавките, действието на хранителните добавки не е изследвано никъде. Всички уверения на производителите се основават на различни данни и отделни факти за полезни растения и микроелементи.

Какво казват експертите?

Лекарите казват, че тази диета е неефективна, производителите просто примамват клиенти с добавки и режими, които не работят. Следователно няма да има промяна в теглото, както се очаква. Ако човек отслабва, това не е в добавката, а по отношение на упражненията и храненето, което се позиционира като един от етапите.Това може да се направи у дома безплатно и без да се вземат скъпи безполезни хапчета.

Категория: