Рита Железнякова,
редактор и журналист, последният романтик на планетата Земя

Този уикенд в кината се прожектират едновременно два филма на Ларс фон Триер: трагичният Manderlay и почти хорърът Epidemic. И ние ви разказваме повече за най-новите филми, които си струва да отидете на кино. Сред тях са жизнеутвърждаващата история на спортиста Сам, който намери волята за живот в себе си, драма за великата сила на приятелството с Дакота Джонсън и Джейсън Сигел, както и игралния филм Том и Джери, където Клои Грейс Морец се появява заедно с котка и мишка.

" Историята на семейство Блум"

Вдъхновяващ филм за волята за живот, смелостта и победата над депресията.

Сам (Наоми Уотс) има щастлив живот с грижовен съпруг, три деца и обича да сърфира. Но докато е на почивка в Тайланд, Сам случайно пада от няколко етажа и остава парализиран. Животът за една жена става скучен и болезнен. Един ден децата прибират на улицата пиленце сврака с повредено крило. С негова помощ Сам бавно, но сигурно идва на себе си и придобива вътрешна сила.

Филмът на австралийския режисьор Глендън Ивин е базиран на реални събития от живота на двукратния световен шампион по сърф за хора с увреждания Сам Блум.

" Приятели завинаги"

Сърцераздирателна мелодрама с участието на вечно красивата Кейси Афлек, Дакота Джонсън и Джейсън Сигел.

Мат (Афлек) и Никол (Джонсън) са женени от няколко години, имат красива къща, две дъщери.Но един ден Никол получава ужасна диагноза и болестта бързо поглъща тялото й. Когато нещата стават наистина зле, техният най-добър приятел Дейн (Сийгъл) идва на гости. Той ще даде всичко от себе си, за да помогне на Мат и Никол, да поемат голяма част от живота, да разредят трагичното напрежение с нежен хумор.

Режисьорът Габриела Каупъртуейт направи филм не само за напускането, но и за ежедневния героизъм, интимността и истинското приятелство, което не изисква нищо в замяна.

" Плашило"

Триумфът на Кинотавър е якутски филм за лечител, отшелник и изгнаник на име Плашило.

Наричат я вещица, но почти всичко - тичат при нея за помощ. Тя умее да лекува хората, но след това изпитва мъки, които могат да бъдат притъпени само с водка. Покъртителна драма за тежък дар-проклятие и принудително уединение е режисирана от Дмитрий Давидов. Той, който цял живот е бил учител, по традиция кани съселяните си в почти всички роли.А главната героиня се играе от якутската певица Валентина Романова-Чикийрай, която получи наградата за най-добра актриса в Кинотавър.

" татко"

Филм, който се връща към 90-те, когато момчето Макс е отгледано от обикновен съветски "татко" (Владимир Вдовиченков), използвайки едновременно комични и жестоки методи.

Няколко десетилетия по-късно възрастният Макс (Стас Старовойтов) отива със семейството си при баща си и по пътя си спомня собственото си детство. В Бат има носталгия по детската градина и ученическите години, доста сериозни размисли за вечната разлика между бащи и деца и хумор, който спасява и двамата в 90-те и 2023-та. Трогателната комедия е режисирана от Дмитрий Ефимович, който преди това е снимал Comedy Club и Comedy Woman.

" Том и Джери"

Игралният филм за добрите стари врагове - котката Том и мишката Джери - се оказа свеж и много сладък.Класическите шегове са съчетани с препратки към TikTok, а комедийният талант на Chloe Grace Moretz блести като диамант. Режисьор беше Тим Стори, който режисира Фантастичната четворка.

Том и Джери изобщо не са се променили - те са същите нарисувани герои, които винаги имат причина да си съсипват живота. Този път миската се нанася в луксозен хотел. Но новият администратор Кайла (Морец) е назначена да се справи с гризачите преди сватбата на две знаменитости. И тя решава да намеси котка в този случай

Категория: