Светлана Мисник,
бюти блогър, колумнист

Джована Антонели е известна бразилска актриса, която на 18 март навършва 45 години. Започва кариерата си на 11 години в театъра, а на 14 участва в снимките на телевизионно шоу. Предимно Джована играе в телевизионни предавания, които са популярни не само в родината си, но и в целия свят. Бразилските сериали са нажежени страсти, океан от интриги и лукс във всеки детайл. Проектът може да има само един сезон, но има много епизоди, в които се случват толкова много интересни неща, че дъхът ти спира. В чест на рождения ден на Джована Антонели предлагаме селекция от бразилски телевизионни предавания, които не са по-лоши от проектите на Netflix по отношение на сложност и интрига.

" Робиня Изаура" , 1976–1977

Един от най-популярните чуждестранни сериали, показвани на територията на СССР. Сюжетът се основава на едноименния роман на Бернардо Гимараеш, който е наречен едно от най-прогресивните произведения на своето време. Главният герой е момиче на име Изаура. Тя е млада, красива, красива, образована не за годините си и мила. Единственото нещастие в живота на Изаура е липсата на свобода. Тя е робиня на семейството на командир Алмейда. Изаура вече не може да търпи позицията си, както и синът на командира, който иска да направи любовница от момиче. Тя ще трябва да премине през много изпитания, преди да постигне това, за което мечтае. Първоначалната версия на сериала се състоеше от 100 епизода по 25 минути всеки, но за международния формат беше решено да се „преначертае“ телевизионният проект, правейки 30 епизода по 30 минути всеки.

Новата жертва, 1995

Детективски сериал с 203 епизода по 50 минути и засягащ много актуални теми - от изневяра до проституция.Действието се развива през 1995 г. в мегаполиса Сао Пауло. Именно тук започва поредица от заплетени и взаимосвързани убийства, извършени според китайския хороскоп, който е открит от дъщерята на една от жертвите. Разследването е в ход, но заподозрян все още не е открит. Жителите са уплашени до смърт, но продължават да живеят обичайния си живот. Убийствата ще стават все по-сложни и по-мистериозни, докато полицията не излезе на следите на престъпника. Интересното е, че първоначално се планираше сериалът да има различен край. Беше решено да се промени, тъй като много телевизионни компании искаха да купят сериала и да го адаптират към страната, в която трябваше да бъде показан.

Клонинг, 2001–2002

Именно в този сериал главната женска роля се изпълнява от Джована Антонели. Действието на сериала започва в началото на 80-те години на миналия век в Рио де Жанейро. Джади Рашид е млада мюсюлманка, останала сираче. Тя е принудена да се премести в Мароко, за да живее с чичо си Али.Вярно е, че Жади е възпитана според напълно различни закони, така че културата на исляма е непозната за нея. Али се задължава да научи племенницата си на всички тънкости на живота на мюсюлманските момичета, да й помогне да се адаптира към новите условия и да приеме необходимостта да се подчинява на мъжете. С напредването на историята Жади ще се влюби в мъж, който според мюсюлманските обичаи изобщо не й подхожда. Но какво можеш да направиш за любовта Сериалът има 250 епизода със завъртян сюжет.

Господарка на съдбата, 2004–2005

Счита се за най-високо оценения сериал в Бразилия през 2000-те години. Сюжетът се основава на истинска история, случила се през 1986 г.: жена открадна чуждо дете от болницата и го представи за свое собствено. Измамата е разкрита през 2003 г., като по същото време се оказва, че тя е направила същата схема и с друго бебе.Главният герой на сапунената опера е бедна жена на име Мария до Кармо. Тя се опитва да отгледа петте си деца, едва свързва двата края и се надява съпругът й, който е напуснал да работи, да се върне у дома.На ръба на отчаянието Мария решава да замине за Рио де Жанейро в търсене на по-добър живот. Тук живее брат й Себастиян, който не е отказал помощ. При пристигането си в Рио Мария попадна в разгара на военните събития: в града се случи преврат. В бъркотията жената губи не само лист хартия с адрес, но и новородена дъщеричка и също се озовава в затвора по фалшиво обвинение.

Авеню Бразилия, 2012

Този сериал е събрал 84% от бразилците на телевизионните екрани. Дори президентът на страната Дилма Русеф отложи важна среща, за да види финала на проекта. В центъра на сюжета е младо момиче на име Рита. Тя е отгледана от баща си Дженезио и мащехата си Карминия, злобна и хитра интригантка. Заедно с любовника си Макс Карминия дълги години ограбваше бащата на Рита. Привличайки подкрепата на Макс, жената се отървава от Дженезио и изпраща Рита да живее на сметище. От този момент нататък животът на момичето ще поеме по съвсем нов път.

" Вавилон" , 2015

Главните герои от сериала са Беатрис и Инес. Първата с измама си проправя път в света на богатите, като се жени за влиятелен и успешен бизнесмен Евандро. Но Беатрис не се задоволява с един мъж, тя има любовник на име Кристован. Инес, някога най-добра приятелка на Беатрис, а сега неин враг, заснема любовните афери на двойката и започва да ги изнудва. За да защити позицията и статута си, Беатрис решава да убие, но не приятеля си, а друг човек, за да осъди Инес и да я прати в затвора. След като излежава присъдата си, жената излиза, но не иска отмъщение, а мечтае за скромен и спокоен живот. Но не беше там: мистериозната Реджина се появява на хоризонта

Бог да пази краля, 2023

Приключенски телевизионен сериал със 174 епизода. Действието се развива в измислените кралства Монтемор и Артена.Между тях има споразумение за доставка на стоки: от Артена - вода, от Монтемор - руда. Споразумението продължава точно докато Криселия, кралицата на Монтемор, умре. Светът, който някога е съществувал, се разпада. Кралицата е заменена от безотговорния, безскрупулен тиранин Родолфо, който се интересува само от властта, а не от просперитета на държавата. Брат му Афонсо се отказва от трона в полза на любимо момиче на име Амалия от Артена. Този факт развързва ръцете на разглезената принцеса Артена Катарина, тя решава да укрепи позициите си в държавата и да започне да влияе върху политиката на Монтемор.

Добро утро Вероника, 2023

Вероника Торес е обикновена жена, която работи като чиновник в отдела за тежки престъпления в Сао Пауло. Тя трябва да се справя с престъпността всеки ден, но се опитва да не приема случващото се присърце, което не винаги успява.Един ден Вероника става свидетел на самоубийството на жена. Много полицаи смятат, че трагедията е инцидент, но не и нашата героиня. Сигурна е, че жертвата е била доведена до самоубийство. Торес започва собствено разследване и скоро открива, че жертвата е била измамена от измамник от сайт за запознанства. Задълбочавайки се в детайлите на случая, Вероника не може да си представи с какво ще трябва да се изправи.

Категория: