Юлия Манукова,
колумнист

Бретонът е като аксесоар. А през идващия сезон и моден аксесоар! Може да се променя според настроението, модните тенденции или вашия вкус. Французойките бяха сред първите, които се обърнаха към бретон, но те няма да съветват лоши неща, нали? Бретонът процъфтява тази пролет, така че ако искате да освежите външния си вид и да изглеждате малко по-млади, добре дошли!

Редък бретон


Бретон с пера или полупрозрачен бретон е идеален за собствениците на естествено тънка коса.Тази тенденция се нарича още „корейска“: блогърите от Азия я обожават. Друг вариант е подходящ за тези, които искат челото им да се вижда през косата. Остава да намерите правилния майстор - вече имате препоръки!

Разделен бретон или "щори"


Класиката също е на мода. Под него имаме предвид бретон в духа на Бриджит Бардо. Сред съвременните модници Жан Дамас, Сабина Сокол, Емили Дидонато и много други носят това. Несъмненият плюс на този бретон е, че се прибира зад ушите и е удобно да го отглеждате и оформяте по различни начини (или с разресване с четка, или по естествен начин).

Каре с бретон


Каре очевидно става все по-женствена и по-малко интелектуална, както в миналите сезони. Тоест, предлага се в "мек" и романтичен формат.Ето защо бретонът е прикрепен към него по подразбиране. Кой е по ваш вкус, освен това всичко зависи от структурата на косата. Някои къдрици (и лицето като цяло) са по-подходящи за накъсан вариант, а за други - класически.

Прав бретон


Не е най-универсалният вариант: фризьорите все още препоръчват леко изтъняване, защото ще ви бъде много по-лесно да живеете с накъсани краища. Правото подстригване е идеално за тежка права коса и изисква редовни корекции. Този бретон е бил носен още през 20-те години на миналия век, по време на ерата на джаза. В съвременния свят те са предпочитани, спомняйки си 2010-те години. За да бъдем по-конкретни и имаме нужда от примери, Кендъл Дженър и Селена Гомез харесват тези бретони.

прическа от 70-те години

Прическите с перуки и оформянето са отново на мода! Носят ги феновете на 70-те години на миналия век и всички, които обичат екстравагантния външен вид. Обемът в косата ще придаде на външния ви вид ретро нотка и ще подчертае вашата индивидуалност. Не е ли това задачата на бретона като основен акцент на всяка прическа?

Много къс бретон


Микро бретоните, както и микро чантите, са голяма тенденция на пролетта, а ако гледаме напред и на следващата есен, съдейки по ревютата. Днес изглежда много радикално и необичайно, но си струва да си припомним, че Клеопатра или Одри Хепбърн са подстригали косата си по този начин. Така че не се притеснявайте за женствеността, която няма да отиде никъде с допълнителни сантиметри коса.

Категория: