Светлана Мисник,
бюти блогър, колумнист

На 9 април се навършват 31 години от известната американска актриса Кристен Стюарт. Тя е родена в семейството на продуцент и редактор на сценарии, така че от детството си е потопена в света на киното. Кристен започна да се снима във филми от ранна възраст, въпреки че родителите й бяха против това, но момичето ги убеди и вече 23 години успешно играе в различни проекти. Стюарт става първата американска актриса, която получава френската награда "Сезар" . В чест на рождения ден на Кристен си припомняме най-добрите снимки с нейно участие.

" Паник стая" , 2002

Драматичен трилър от Дейвид Финчър с участието на Джоди Фостър. Сюжетът ще бъде Мег Алтман и нейната дъщеря Сара. Съвсем наскоро те се преместиха в нова къща, която някога е принадлежала на милионер. Сградата е огромна, намира се в тих и спокоен район, оборудвана със собствена СОТ. Изглежда идеалното място за живеене. Оглеждайки имота, Мег открива малка, но странна стая. Създаден е специално в случай, че бандити влязат в къщата. Невъзможно е да влезете в стаята отвън - това е идеален подслон. Още първата вечер след нанасянето на новите домакини в къщата ще се качат разбойници, които искат да намерят парите, скрити от милионера. Крадците наивно вярвали, че в имението все още не живее никой, затова искали да останат незабелязани. Мег и Сара ще трябва да се скрият в тайна стая, само че проблемът е, че телефонът не работи и колко време ще продължи лишаването им от свобода е абсолютно неизвестно.

" Говори" , 2004

Независима драма, базирана на едноименния роман на Лори Хоулс Андерсън. Мелинда Сордино е младо момиче, което претърпя тежка травма на парти през лятото и загуби способността си да говори. Тя е мразена от бивши приятели и приятелки, смятайки я за доносник, защото се е обадила в полицията и е съобщила за изнасилването й. В новия клас трябва мълчаливо да понесете тормоза. Преди това Мелинда беше доста популярна и успешна, така че клеймото на "изгнаник" е ново за нея. Момичето се опитва да намери утеха в рисуването. Вечно заетите родители дори не се опитаха да помогнат на страдащата дъщеря да се справи с психологическата травма, тя потъва още повече в депресията си. Единствените, които подкрепят момичето, са нейният учител по рисуване г-н Фрийман, както и нейният приятел Дейвид, който не се е отвърнал от нея.

В страната на жените, 2006

Картър Уеб е успешен, млад и привлекателен писател, който трудно преживява раздялата с известната актриса София.За да забрави личната драма и да се разсее малко, човекът отива в предградията на Детройт при любимата си баба. Но тук няма да можете да намерите спокойствие: Сара Хардуик живее в съседство с двете си прекрасни дъщери Луси и Пейдж. Те често посещават бабата на Картър за чай. Човекът им обръща внимание и всяка от жените има свои собствени планове за писателя. Минали сърдечни рани ще заздравеят, новата любов ще пламне с невероятна сила, Картър най-накрая ще разбере какво е щастие и отдаденост.

" Жълта носна кърпичка на щастието" , 2008

Брет Хансън е престъпник, който току-що е излязъл от затвора. По определени причини той не може да се върне при жената, която обича, затова решава да тръгне на пътешествие без специална цел. По пътя Брет среща двама тийнейджъри, момичето Мартин и младежът Горди, които се движат безцелно нанякъде. Трима се оказват в една кола, всички бягат от нещо и искат да започнат нов живот.За всички това пътуване ще бъде своеобразно откровение както за самите тях, така и за всеки друг.

Бегълците, 2010

Биографична драма за момичешка рок група от 70-те години на миналия век със същото име, която стана известна. Всичко започна на парти в Alice Cooper's, където прочутият звукозаписен продуцент Ким Фаули хрумна на идеята да създаде изцяло женска група. Така се сформира дуетът Runaways, който включва Шери Кери и Джоан Джет. Шери отдавна мечтаеше да стане рок звезда и искаше да бъде като своя идол Дейвид Боуи. Момичето дори участва в училищния конкурс за таланти, който спечели. Джоан също мечтаеше за кариера като рок певица, имаше късмета да срещне същия Фоли в един от клубовете. Репертоарът на Runaways включва пънк рок, хард рок и глем. Славата не дойде веднага, Шери и Джоан изпитаха големи трудности, преди да спечелят световна слава. Филмът е създаден по свободен артистичен начин и не претендира за стопроцентова автентичност на историята на създаването на групата.

Sils Maria, 2014

Драматичен филм на Оливие Асаяс, който получи множество номинации и награди и дебютира на 67-ия филмов фестивал в Кан. Главният герой е актрисата Мария Ендерс, която изигра ролята на Сигрид в пиесата "Змия от Малая" . Изпълнението беше добре прието от критиците и Мария спечели популярност, въпреки факта, че това беше нейният дебют. Ролята на Сигрид коренно промени живота на актрисата. 20 години след представлението, на върха на славата си, Мария е поканена в Цюрих за престижна церемония по награждаване от Вилхелм Мелхиор. Именно на него Мери дължи успеха си. Няколко часа преди церемонията по награждаването обаче Вилхелм умира, а актрисата изпада в дълбока депресия и подсъзнателно се връща в миналото, където среща тъмната си страна.

Светски живот, 2016

Комедийната мелодрама на Уди Алън, базирана на неговия собствен сценарий.Действието на картината се развива в Холивуд през 30-те години на ХХ век. Младият и амбициозен Боби Дорфман мечтае да намери своето място под слънцето и активно търси работа във филмовата индустрия. За помощ човекът се обръща към чичо си, в чийто офис среща очарователната секретарка Вони. Между младите хора пламна искра, романтиката се развива бързо. Освен това Боби се запознава със светския холивудски живот и го овладява. Разочарован обаче от бохемския живот, момчето се завръща в родния си Ню Йорк, където си намира работа в нощен клуб с брат си. Станал могъщ и богат, Боби не може да забрави Вони, която веднъж е видял в клуба, в който работи.

Най-щастливият сезон, 2023

Аби е красиво младо гей момиче. Тя смята да предложи брак на приятелката си Харпър по време на коледните тържества. Харпър, от друга страна, винаги се е страхувала да разочарова родителите си, така че не може да реши да разкаже за ориентацията си.Страхувайки се от присъдата на семейството, Харпър представя Аби като свой съквартирант в апартамента, който наема. Роднините не само не знаят за връзката им, но дори се опитват да доведат Харпър при стария си приятел. Аби обича Харпър, така че търпеливо чака нейното излизане и играе заедно с обожаваното момиче. Но дали тя ще може да го издържи дълго?

Категория: