Рита Железнякова,
редактор и журналист, последният романтик на планетата Земя

Бързи и яростни, деветите издания тази седмица, вдигащият адреналин вход в двадесетгодишния франчайз. Други премиери включват „Новият ред“, аплодирана от Венеция дистопична драма от мексиканеца Мишел Франко и „Краят на филма“, абсурдна комедия от Владимир Кота.

Бързи и яростни 9

Основната премиера за седмицата, която има смисъл да се гледа само на голям екран. Каране, екшън, адреналин, както и битки и коли – всичко си е на мястото. Нищо чудно, защото деветият филм от поредицата е режисиран от Джъстин Лин, който седеше на режисьорския стол в четири Бързи и яростни.

Според сюжета Доминик Торето (Вин Дизел) се пенсионира. Той живее в провинцията с Лети (Мишел Родригес), отглежда сина си и е доста доволен. Но идилията няма да продължи дълго: спешно трябва да спасим света от следващите терористи. Ситуацията се усложнява от факта, че Джейкъб (Джон Сина), по-малкият брат на Доминик, се присъедини към злодеите. Деветият "Бързи и яростни" е сценарийно по-силен от предишните, акцентира и върху темата за семейството. Дори ще ни направят обиколка в миналото на двамата братя. Но това не променя всичко, което обичаме във франчайза повече от двадесет години: впечатляващи автомобилни преследвания, дръзки сбивания, зрелищни експлозии. В същото време състезанията ще се провеждат не само на земята, но и в космоса.

Нова поръчка

Драма на мексиканския режисьор Мишел Франко, която спечели специалната награда на журито на филмовия фестивал във Венеция. В Мексико Сити има вълни от бунтове. Протестиращите превземат болници и супермаркети, организират погроми. По това време представители на привилегированата класа празнуват сватбата си в луксозно имение: красивата Мариан в червен костюм се жени за елегантния архитект Алън.Скоро това семейно гнездо ще се окаже още един контролен пункт за бунтовниците, гостите ще станат жертви, а целият град ще се превърне в разклонение на ада.

" Край на филма"

Режисьорът на Frostbitten Carp Владимир Кот направи трагикомедия за киното, което може да се нарече авто-мета описание (когато филмът описва себе си). Или викът на душата. Режисьорът Митя (Валентин Самохин) иска да направи нормален (чети, авторски) филм, който да печели награди по фестивали. Но вместо това той трябва да се справя с актьори, които не искат да играят, и сценарий, който не струва пукната пара. Един ден той спира да прави компромиси с чувството си за красота и избягва от мястото на поръчан телевизионен сериал за ченгета. Но творческата криза едва започва да се разгръща в живота на Митя, пълен с абсурдна и комична лудост. Филмът е украсен от Яна Троянова, Егор Бероев, Виктор Хориняк, Наталия Суркова.

" Spirit Defiant"

Люб анимационен филм за приятелството на див мустанг и едно палаво момиче.

Лъки Прескот е неподвижен и неподвижен. Майка й беше най-великият ездач, който умря, докато изпълняваше трик. Лъки също има душа на ездач! Едва сега татко, спомняйки си трагичната съдба на любимата си жена, не позволява на дъщеря си да язди. Но Лъки е упорита, също като майка си. Тя се сприятелява с мустанг със свободен дух, спасява го от ръцете на брутални каубои и преодолява много опасности.

Категория: