Ирина Шчапова,
журналистка, феминистка и неспокоен шопингхолик

Зависят ли предпочитанията за бижута от поколението, към което принадлежите? Американският Vogue смята така и обвинява zoomers или млади хора, родени през 2000-те, че са започнали мода на играчки и напълно несериозни бижута. Вместо интелигентния блясък на злато и диаманти, те имат прозрачна пластмаса, гигантски кристали и многоцветни мъниста. Ролевите модели на тийнейджърите Дуа Липа и Бела Хадид просто носят последната, но не на червения килим, а в ежедневието с цветни анцузи и къси топове в духа на 2000-те.Цветните мъниста изглеждат като ръчно изработени бижута за късмет или сувенир от пътуване до младежки лагер в Крим.


Добавете висулки с някои значими символи към мънистата и ще имате страхотна лятна украса, която олицетворява младостта и забавлението. За всички, които смятат, че цветните мъниста са само за тийнейджъри, ние сме събрали в тази колекция най-красивите и елегантни примери на такива бижута, които можете да носите дори в офиса с памучни ризи и тънки пуловери. Що се отнася до примерите за дизайн, обърнете внимание на мънистата от шоуто на италианската марка Etro, пролет-лято 2023: то е посветено на летните ваканции на островите Иския и Капри, където всички бихме искали да бъдем сега.

Etro, пролет-лято - 2023

Сребърни мъниста с турмалини

Трогващият чар на мъниста се крие именно в тяхната прилика с домашно изработени бижута: ако не искате да признаете, че купувате, измислете си ново хоби - създаване на бижута у дома. Между другото, много съвременни дизайнери на бижута са започнали по този начин!

Сребърно колие Адамант с турмалини (поръчка)w

Сребърни мъниста с карнеол

Оранжевите мъниста от карнеол изглеждат като парченца ярко лятно слънце. Оставете ги да ви служат само за да подчертаете тоалетите си и да добавите повече топлина и енергия към образа.

Сребърно колие Палитра с карнеол (поръчка)

Сребърни мъниста с цоизити

Представяме ви нов камък с напълно необичаен цвят: вътре в цоизит са комбинирани яркозелени и пурпурни нюанси. Цоизитът подхожда на Водолей и Близнаци, помага за намаляване на тревожността и приоритизиране на живота.

Сребърно колие Stone Tale с цоизити (поръчка)

Сребърни мъниста с цветни сапфири

Ако бижутата трябва да носят радост, то това са само цветните мъниста. Сама по себе си тази украса се свързва с празници и пътувания, с летни фестивали и приключенски приключения.

Сребърно колие Stone Tale със сапфири (поръчка)

Сребърни мъниста с аметисти и карнеоли

Сочните мъниста от аметист и карнеол напомнят за горски плодове върху торта за рожден ден. Носете тези мъниста с горнище с деколте или с отворени рамене за цветна украса, която никога не се губи.

Сребърно колие Адамант (поръчка)

Сребърни мъниста с берил

Берилът е уникален и много стилен камък, погълнал цялата гама от пастелни нюанси: от мента и бледо синьо до бежово и светло жълто. Ако имате много неща в пастелни цветове в гардероба си, тогава разгледайте по-отблизо тази декорация - тя лесно ще се впише във всяка ваша визия.

Сребърно колие Палитра с берил (поръчка)

Сребърни мъниста с лапис лазули

Чувствайте се свободни да смесвате вашите цветни мъниста едно с друго или с други вратни изделия. Например, това могат да бъдат тънки вериги с перлени вложки или амулети с цветни камъни.

Сребърно колие Palette с лапис лазули (поръчка)

Категория: