Светлана Мисник,
бюти блогър, колумнист

Ние, момичетата, сме различни по отношение на красотата на ноктите: някой предпочита едноцветен маникюр, а някой определено се нуждае от дизайн; някой харесва неутрални нюанси, а някой харесва ярки; някои не се разделят с къса квадратна форма, други не могат да живеят без дълги остри нокти. Ако сте изчерпали вдъхновението си и не знаете какво ново да изобразите върху ноктите си, прочетете нашата статия. Събрахме най-модерните и ярки опции за есенен маникюр, които определено ще ви харесат.

Хубаво сиво

Сивото се свързва с бетон, меланхолия, тъпота и депресия. Но не тази есен. Този сезон майсторите на ноктите предлагат да комбинират сиво с декор. Например с паяжина, имитация на цвета на пъдпъдъче яйце, мраморни петна, надписи, абстракция. Помолете вашия майстор да експериментира и да отиде отвъд лъскавото покритие - разнообразете маникюра си с матов ефект.

Животински принт

Вече много години той не слиза от модния пиедестал. Принтовете на леопард, змия, крава, зебра и костенурка са на особена почит тази есен. Такъв маникюр не изглежда вулгарен, но много стилен, красив и сдържан. Ако не искате да се откроявате, направете анималистична рисунка не върху всички нокти, а върху няколко. Изберете приглушени, меки пастелни цветове и не прекалявайте с декора. Анимализмът е добър сам по себе си, така че няма смисъл да го допълвате с искри, мъниста, фолио или кристали.

Надписи

Надписите върху ноктите винаги изглеждат стилни. Освен това с тяхна помощ можете да заявите себе си, да създадете провокативен маникюр и гордо да го демонстрирате на всички. През есенния сезон майсторите на ноктите предлагат да се съсредоточите върху палеца или безименния пръст. Можете да напишете каквото сърцето ви желае: дума, фраза, име на марка или да направите комбиниран маникюр, като добавите декор към думите. Можете дори да създадете цяло изречение, ако отпечатате дума на всеки от десетте пръста.

Тематична ноктопластика

Най-есенният маникюр се свързва с дъждовния сезон. Чадър, дъжд, пожълтели листа, горски животни, локви, книги, тиква, гумени ботуши - всяко изображение ще свърши работа. Или може би имате свои собствени варианти на рисунки, които са свързани специално с есента? Те също имат право на съществуване.И да, не е необходимо да имате уменията на художник: щамповането ще ви помогне да създадете дизайн. Така върху ноктите ви ще се появи истинско произведение на изкуството.

Абстракция

Тя никога няма да излезе от мода! Неусложнени модели, прости и геометрични линии, щрихи, акварелни капки, интересни текстури - всичко това ще бъде сред фаворитите през есента на 2021 г. Чувствайте се свободни да помолите майстора на ноктите да въплъти вашите фантазии върху ноктите. Абстракцията винаги изглежда сдържана, стилна, уникална и ефектна. А времето за създаването му е минимално, защото колкото по-неразбираем е сюжетът, толкова по-добре.

Потал

Това е техника, която ви позволява да имитирате златни листа върху ноктите си. За целта се използва ултратънко фолио. Potalia може да украси всеки дизайн на ноктите. През есенния сезон такъв декор ще бъде по-подходящ от всякога. Малко парче декоративно фолио е достатъчно, за да превърнете обикновения маникюр в ярък и запомнящ се.

Металик

Металическият блясък на ноктите е особено популярен през есента на 2021 г. Този декор ще изглежда подходящо както на къси, така и на дълги нокти. Металният маникюр добавя дързост, лукс и индивидуалност към изображението. За да създадете модерен ефект, можете да използвате метал, триене, блясък, бижута, които ще имитират всеки от металите. Потал също е подходящ. Между другото, металикът върви добре с друг актуален нюанс на есента - сивото.

Пастел

Този вариант е подходящ за тези, които искат нежност. Палитрата може да бъде много разнообразна. Изберете от лилаво, синьо, прасковено, бежово, прашно розово и ослепете всички тази есен.

Блясък

Ако преди балът се управляваше от лъскави нокти, обилно поръсени с блясък и украсени с големи кристали, то есента на 2021 г. иска да остане по-скромна. Пайетите имат право да съществуват, но само като малки и редки частици, за предпочитане не на всеки нокът.

Смесете всичко и всичко

Тази есен ще ви позволи да отидете отвъд и да започнете да комбинирате несъчетаемото в маникюра. Не можете да изберете - животински принт, листа, абстракция, надпис, графика или тематични есенни рисунки? След това можете да съберете всички опции и да ги смесите върху ноктите си. Колкото по-сложен е дизайнът, толкова по-добре.

Пъзели

Тенденцията е съвсем нова, все още не е прекъсната. На ноктите са нарисувани части от пъзел, които изглеждат много стилни и необичайни. Не е необходимо да рисувате някакъв сюжет в пъзела, достатъчно е да имитирате формата на частите му.

Петка

Това не е новост, но се скита от сезон на сезон от няколко години. Петната изглеждат доста спретнати, оригинални, смели и интересни. Такъв маникюр ще ви напомня за вашите ученически години, когато сте били млади и неопитни, но непринудени и влюбени във всичко наоколо.

Всички нюанси на оранжевото

Златисто, прасковено, червено, тухла, манго - тези цветове създават настроение през септември и октомври. Затова не можете без оранжеви нюанси в маникюра през есента на 2021 г. Можете да направите едноцветно покритие, можете да добавите дизайн - зависи от вас.

Отрицателно пространство

Или, както се нарича (и преведено от английски), празно пространство. Такъв маникюр придава на дръжките визуална лекота и безтегловност. През есента на 2021 г. вариантът със засенчената централна зона на невена е особено актуален. Този дизайн на ноктите изглежда семпъл, но оригинален и смел.

френски маникюр

И във всичките му вариации. Както класическото сако, така и неговите разновидности остават модерни: луно и обратно, многоцветно, черно сако, двойно френско, странично, с дизайн, с петна и т.н.

Категория: