Ирина Шчапова,
журналистка, феминистка и неспокоен шопингхолик

През топлия сезон предпочитаме по-леки текстури на продуктите за красота, за да избегнем мазен блясък. И по всички закони на жанра фон дьо тенът трябва да е професионален "шпионин" , за да остане незабелязан дори от близко разстояние. Мисията не е лесна, ако фон дьо тенът, освен да създаде равномерен тен, има за задача и да прикрие пигментации, зачервявания и следи от акне. В допълнение, основата през лятото е просто длъжна да предпазва от слънцето и в същото време да не изсушава кожата. Каква е тайната: в самия продукт и неговата текстура или в това как нанасяте фон дьо тен и го комбинирате с други продукти за красота на кожата? Направихме малко проучване и изведохме няколко правила от кода на фондацията „шпионин“; ако следвате тези препоръки, тонът на лицето ще бъде почти невидим.

Почистете кожата преди нанасяне на фон дьо тен

Тайната на незабележимия тон се крие не само в нанасянето му, но и в подготовката на кожата за процеса. Започнете с добър почистващ препарат и тоник, които подхождат на кожата ви: те ще почистят лицето ви от мъртвите кожни частици и ще ви подготвят за грим. Ако имате време, можете да направите бърза маска или да се поглезите с 5-минутна грижа за лицето, докато се миете, за да подобрите кръвообращението и да намалите подпухналостта.

Овлажнете кожата си

Независимо от типа кожа, кожата се нуждае от ежедневна хидратация. Веднага след тоника нанесете любимия си серум и дневен крем, оставете ги да попият и изсъхнат, след което продължете с нанасянето на тона. Ако фон дьо тенът се търкаля или „плъзга“ по лицето, причината може да не е фон дьо тенът, а овлажнителят и неговата текстура. Не използвайте голямо количество продукт за грижа за кожата, ако нямате време да изчакате, докато се абсорбира напълно.

Използвайте фон дьо тен за вашия тип кожа

Грешният нюанс на фон дьо тена го прави видим, дори ако самият продукт е нанесен по всички правила. Tonalnik е най-трудната козметика за избор. Ще трябва да вземем предвид плътността, издръжливостта и сянката, както при изкуствено, така и при естествено осветление. Когато купувате, опитайте продукта за красота не само на китката, но и на шията, това ще ви позволи да оцените сянката му на сянка и на светлина. Фон дьо тенът не се нанася върху шията, но шията издава грешния тон.

Изберете удобен апликатор

Нанасяйте фон дьо тен само където е необходимо, не непременно върху цялото лице. Разнесете продукта по-активно върху челото, по бузите и в областта около устните, за да не получите ефект на петна: гримьорите препоръчват буквално да вкарате основата в кожата с енергични движения, а не да я размазвате.За тази цел е подходяща четка, апликатор за гъба или вашите пръсти - всичко зависи от опита и уменията. Не е необходимо да прилагате тона върху моста на носа и на върха на носа: в тази област той ще бъде твърде видим. Можете да премахнете излишния фон дьо тен с гъба, след като я намокрите с вода.

Погрижете се за проблемната кожа

Ако искате да постигнете най-естествения ефект, не нанасяйте плътен слой тон върху проблемната кожа, за да скриете всички, всички дефекти. Нека покритието е по-леко, без ефекта на маска, а най-уязвимите места ще изработите с коректор, като използвате същата техника на шофиране, която описахме по-горе. Преди да нанесете фон дьо тен върху мазна кожа, трябва да използвате грунд и да изгладите лъщенето по цялото лице или само в областта на Т-зоната. Големите пори се маскират със специална четка, направена от смес от естествени и синтетични косми, а върху мазната кожа можете да коригирате ефекта с матираща пудра.

Закачете резултата

Хайлайтър като последен акорд ще придаде на кожата благороден блясък. Нанесете малко блясък върху скулите, над горната устна и на моста на носа. През деня е по-добре да използвате кремообразна текстура на хайлайтъра, а през нощта - суха и по-блестяща. Можете също така да завършите грима си с полупрозрачна пудра, за да придадете на кожата си кадифен завършек вместо блясък. Ако нанесете фон дьо тена и всички последващи козметични продукти правилно и отговарят на тена на кожата ви, тогава кожата ще изглежда гладка и естествена.

Категория: