Анастасия Вознюк (Настя Во),
певица, телевизионна водеща

Празникът вече почука на вратите ни, носи със себе си подаръци, радост и тежко събуждане на 1 януари. Певицата и телевизионна водеща Анастасия Вознюк (Настя Во) говори за това как да влезете във форма и да се почувствате в първите дни на 2023 г.

Нова година е стрес за тялото, макар и много приятен. В празнична нощ се губят всички възможни режими: сън, хранене, воден баланс и т.н. Не можем да премахнем „вредните фактори“, но в нашата власт е да помогнем на тялото ни да се възстанови възможно най-безболезнено след празника.Следните процедури и дейности ще поддържат това.

Постен ден и прочистване на организма

Новогодишните лакомства винаги са много вкусни, но не много здравословни, а на празник искате да си позволите твърде много, но това може да повлияе на храносмилането, кожата и фигурата, така че се препоръчва да започнете новата година с прочистване на тялото и ден на гладно.

Вариантите за диета са много - всичко зависи от вашите лични предпочитания и индивидуалните характеристики на тялото. Например, ден на гладно на ферментирали млечни продукти - закуска, обяд и вечеря са изключително естествено извара, кисело мляко, кефир. Или за закуска яжте овесена каша на вода и оставете пилешките гърди да направят обяд и вечеря. И не забравяйте да пиете повече вода, това ще ви помогне да се отървете от токсините и ненужните вещества по-бързо.

Маска за лице

Традиционното недоспиване след тържеството не е отменено. Нарушаването на моделите на съня засяга абсолютно цялото тяло и кожата не е изключение. За да не прекарате деня вкъщи и да излезете с леко сърце, направете подхранваща освежаваща маска сутрин след всички измивания, за да съживите кожата на лицето. А лепенките ще ви помогнат да освежите кожата около очите. Всичко това може да бъде поръчано онлайн или закупено в най-близкия супермаркет.

Релаксираща вана

Новогодишната нощ отмина, което означава, че празничната суматоха е утихнала, време е да се отпуснете и да се освободите от стреса. Ваната ще ви помогне да се справите с тази задача: организирайте истинска спа сесия за себе си - добавете различни соли и вкусно миришещи масла към водата. Можете да хвърлите бомба, да подредите свещи, да включите любимата си музика - като цяло, извлечете максимума от процеса. Това ще помогне да се отпуснете, да пречистите както тялото, така и ума. Всички мускули ще станат меки и отпуснати, топлината ще ви изпълни, приятните аромати ще ви вдъхновят и наслада.Цялата суетня и проблеми ще отшумят и веднага ще започнете да мислите по-позитивно.

Гимнастика или йога

Физическата активност допринася за освобождаването на ендорфини, но не искам да отида на пълна тренировка на 1 януари. Но за да се събудите и да влезете във форма, можете да правите стречинг, гимнастика или йога. Това не е енергоемък процес, но координацията и усещането за собственото ви тяло ще се възвърнат.

Масаж

Въпреки че ваната действа релаксиращо на тялото, тя не може да замени масажа. Тъй като за разтягане на мускулите, само физическо въздействие може да премахне всички скоби. Освен това това само по себе си е много приятен и релаксиращ процес, след който се чувствате като прероден човек, готов да покорява нови върхове. Ако не е възможно да отидете при професионален масажист, помолете някой близък да ви направи масаж или използвайте масажор.

Категория: