Анна Иванова,
журналист

Флоралният принт достигна върха на своята популярност тази година. Ако в предишните сезони много хора пренебрегваха този модел върху дрехите и аксесоарите, сега модниците и модниците смело го добавят към визията си и дори го комбинират с други щампи. Изглежда, че всички звезди просто се събраха тук: беше пуснато продължението на поредицата Бриджъртън, където флоралната тема се играе в образите на почти всички героини; нови колекции, а тенденцията към изтънченост и женственост постепенно измества извънгабаритните и безкомпромисна мъжественост.

Не е нужно да носите дрехи от главата до петите, за да следвате флоралната тенденция. Достатъчно е да завършите визията си с изискани аксесоари в тази тема. Събрахме за вас цветята, които сега са на върха на популярността и изглеждат особено впечатляващи под формата на бижута.

Лайка и маргаритка

Дълго време маргаритките и маргаритките бяха извън тенденцията за флорални щампи и почти не се появяваха на модния радар. Но миналата година всички знаменитости внезапно се влюбиха: от Кая Гербер и Емили Синдлев до Дуа Липа и Елза Хоск - и почти изместиха всички останали разновидности на цветята. В много отношения маргаритките и маргаритките, много подобни една на друга, дължат популярността си на марката Marc Jacobs, която няколко години подред се вдъхновява от тях при създаването на колекции облекла и търси в тях символика, съобразена с времето.

Тези растения се асоциират с чистота и нежност, които замениха недвусмислената мъжественост в модата.Едно наивно просто външно цвете, в сравнение със сложна роза или камелия, отваря поле за въображение при композиране на изображения и лесно се комбинира както с обикновени дрехи, така и с щамповани елементи от гардероба. Лайка и маргаритка изглеждат особено интересни в компания с кариран модел, райе и черен и бял грах.

Сребърни SL обеци с емайл и сребърна висулка SL

Роза

От древни времена това цвете е символ на съвършенство, красота и решителност на човек, успял да опитоми непокорното растение и да го накара да расте и да радва окото. Деликатните цветя олицетворяваха чистота, ново начало, невинност. Много монарси предпочитаха да украсяват гербовете си с роза и подчертаваха статуса си благодарение на аксесоари с това растение: например британската кралица Елизабет I, френската кралица Мария Антоанета редовно поръчваха тоалети, украсени с аксесоари от имитация на роза, от шивачи.

Често с помощта на това цвете си разменяли тайни съобщения и провеждали тайни срещи. Бижутата, изобразяващи роза, се дават на влюбените като намек за дълбоки чувства. Днес аксесоарите с това цвете са универсален начин да добавите ярък акцент към всяко облекло.

Сребърна SL емайлирана брошка и сребърен пръстен SL

лале

Това благородно цвете винаги се е свързвало с пролетта, новото начало и хармонията. Освен това лалето е основният символ на османската династия, която управлява в Турция в продължение на няколко века. По онова време само роднините на султана са имали право да носят бижута с това цвете, а в наше време то е признак на царственост и добър вкус. Превърнете аксесоарите от лалета в основен акцент на визията си и ги комбинирайте с дрехи в класически, вечерен или романтичен стил.

SL златни обеци с кварц и диаманти и SL златен пръстен със сапфири и диаманти

Лотос

Тенденцията към задълбочаване на духовния живот и различните практики, използващи растения и кристали, допринесоха за нарастващата популярност на лотоса. Това рядко цвете се възхищава, използва се в готвенето и се вярва в него като символ на прераждане и чистота. Така че сред бижутата с лотос можете да намерите стилни пръстени, висулки и обеци, които служат като ежедневно напомняне колко е важно да намалите темпото в днешния забързан свят и да се стремите да бъдете едно с космоса.

Сребърен пръстен SL и сребърни обеци SL

Глухарче

Наивното и романтично глухарче се свързва с топло слънце и доброта. Ето защо бижутата с това цвете ще предизвикат положителни емоции не само у притежателя си, но и у околните.Дори и в най-облачния ден ще имате частица слънце, а подобен бижутен аксесоар ще бъде ярко допълнение към всяко облекло в приглушени нюанси през цялата година.

Сребърна брошка АКВАМАРИН с кубичен цирконий и сребърна брошка Ku&Ku

Ирис

На фона на лилавата тенденция, принтът на ириса отново е на мода. Сега благородното растение украсява новите колекции на марки като Dior и Leonard Paris и няма да напусне нашите гардероби. Дизайнерите са вдъхновени от известната картина на Ван Гог „Ириси“, така че лилавите цветя на ириса, символизиращи надеждата и мъдростта, често се комбинират с тъмнозелен нюанс. Ако все още не сте готови да се обличате в дрехи с такъв активен принт, дайте предпочитание на бижутата под формата на това растение: те ще добавят елегантност и изтънченост към вашия външен вид и ще ви помогнат да останете в тенденция.

SL златни обеци с емайл и диаманти и SL златна висулка с емайл и диаманти

Камелия

Камелия често се нарича роза без мирис. Дизайнерът Коко Шанел обичаше това цвете повече от другите само заради това свойство: тя каза, че камелията не отвлича вниманието от другите аромати и не прекъсва миризмата на любимия й парфюм. В резултат на това бялата камелия се превърна в символ на модна къща Chanel и все още е много популярна.

Древните римляни вярвали, че цветето е без мирис заради богинята Венера, която превърнала красавици с ледени сърца в това растение: момичетата отказали романтична връзка със сина й Купидон. Камелията се свързва и с устойчивост и дълголетие поради способността й да издържа на ниски температури, до минус 25 градуса. Така че бижутата с това цвете ще бъдат страхотен подарък.

Златна брошка "Диамантите на Якутия" и злато "Диамантите на Якутия"

Категория: