Ирина Шчапова,
журналистка, феминистка и неспокоен шопингхолик

Това лято ще бъде различно за всички нас от предишните и две важни качества, които най-вероятно вече сте тренирали в себе си, ще служат като надеждна и силна опора - това е безстрашие и смелост. Сегашната ситуация е такава, че ако се страхувате от всичко и не се появявате, защото „всичко е лошо“ и известно време „не е така“, тогава можете да пропуснете всички най-интересни неща, които се случват в момента. И това се отнася за всички аспекти на живота: от общото възприятие до всеки един детайл. За да илюстрираме този манифест, се обърнахме към неизвестната модна марка Duro Olowu: нейният основател Duro Olowu е роден в африканския град Лагос в семейство от Нигерия и Ямайка, обучен като дизайнер в Европа и започва да прави дрехи с цветни щампи на кръстовището на африканските и карибските култури.

Duro Olowu, пролет-лято 2023

Дуро Олову не само не забрави корените си, но и избра нестандартна муза за себе си - модерната старица Ирис Апфел, която миналата година навърши 100 години! Дрехите, които дизайнерът създава, не са надпревара за тенденции, а истински цветен празник, безразсъден и цветен, като традиционните нигерийски тоалети. Повечето ще кажат, че принтовете на Olovu са прекалено, но днес решихме да ви запознаем с тази марка, за да можете да презаредите енергията и жаждата си за живот от нея, независимо какво става. Лятно вдъхновение от Duro Olowu са цветни щамповани ризи, съчетани с цветни обеци, които можете да носите с черно, бяло или цветно плътно долнище.

Duro Olowu, пролет-лято 2023

Ленена риза с абстрактен принт и обеци от жълт кехлибар

Лятото е време за бельо. Забележете как този материал нежно заглушава дори най-ярките цветове, правейки нюансите по-фини и естествени. Продължавайки жълтата тема, нека добавим кехлибар тук в нетрадиционен и много слънчев цвят.

Риза SYMBOL OF IMAGE и обеци Amber Wave

Сатенена риза с щампи и зелени кристални обеци

Според нас модата на пижамен стил със сатенени костюми и копринени нощници с презрамки отдавна се е превърнала в нещо като лятна класика. А на нечии недоволни коментари, че сте забравили да се преоблечете след като се събудите, трябва да се научите да отговаряте уверено: „Чувствам се толкова удобно“ - и за по-голяма достоверност винаги придружавайте визиите на пижама с искрящи бижута.

Сатенена риза в цвят лайм и сребърни обеци Alcor

Риза и обеци на цветя

Нека това лято цветните букети като символ на животворна природна енергия ви заобикалят навсякъде: в парковете и на масите, на работа и в хола, в дрехите и бижутата. Топлият сезон така или иначе не трае дълго, така че не се страхувайте да прекалявате с цветята, ако те лично ви вдъхновяват и докосват.

Риза от вискоза и емайлирани сребърни SL обеци

Риза с абстрактен принт и обеци с червен карнеол

Този артистичен десен, подобен на свободолюбиви щрихи на боя върху платно, ще се прояви много красиво в комбинация с обикновена бяла долна част и много спокойни обувки и аксесоари. Колкото по-интензивен е принтът, толкова по-удобно ще се чувства, заобиколен от основни и прости неща.

Широка риза Gerry Weber и сребърни обеци с цирконий и карнеол JP OLIVA

Карирана риза Vichy и обеци с аметист

Люлякът се бори за титлата най-модерен цвят на това лято. За разлика от миналогодишния фаворит - зеленото, то има много повече сантименталност и лекота на битието. И ако добавите бижута с аметисти към люляковия екип, тогава шансовете за модна победа ще се увеличат многократно!

Памучна блуза Zarina и сребърни обеци Alcor с кубичен цирконий и аметист

Риза на точки и перлени обеци

За финален акорд нека вземем риза с мек, но все пак много забележим монохромен принт на точки. Черно-бялата горна част изглежда стилно през лятото с бяла долна част, като къси панталони с висока талия или панталони тип „палацо“. Като приятно допълнение - обеци със седеф, който блести в няколко нюанса едновременно.

Риза с принт Love Republic и SL сребърни обеци със седеф и кубичен цирконий

Категория: