Юлия Манукова,
колумнист

Ако чантите са моден фетиш или инвестиция за вас, разгледайте новите артикули от пролетно-летните колекции, където този аксесоар е основен "експонат" .

Дългата зима свърши, а с нея черните куфари, практичните чанти и други "спътници в живота" , от които очаквахме простор и надеждност. Топлият сезон прави своите корекции в изискванията ни към този аксесоар. Може вече да е малко по-ярък от обикновено или да не е от кожа, а от сатен.Да, и мащабът, като правило, намалява, защото заедно с повишаването на температурата извън прозореца придобиваме по-фриволно настроение и с него искаме да носим по-малко излишни неща. Това не означава, че модните чанти днес са с изключително скромен размер, но все пак той преобладава.

Чанта за плетене на една кука

It-bag не е задължително да е от скъпа кожа. В това ни убеждават плетените модни аксесоари. Ще ги откриете в колекциите на Max Mara, Chloe, Acne и Loewe, както и в ръцете на истински фешънисти, чиито визии все още ни вдъхновяват. Откъде идва тази жажда да носиш чанти с струни и други плажни опции през лятото? Това до голяма степен се дължи на постпандемичната нужда от тактилност, когато отново се влюбихме в интересни на допир неща. Да, и бохо-шикът се завърна при нас от нулата, а плетените неща са просто негова неразделна част. Те са полезни не само за празниците: плетената чанта идеално допълва градската визия, дори ако се състои от панталон и сако.Освен това плетеният аксесоар изглежда много романтично със сандали и мулета, да не говорим за плитки, вплетени в етнически бижута или панделки.

Бяла чанта

Бялата чанта е точно този случай, когато обичате забележимите акценти във визията си, а през пролетта и лятото тя ще бъде точно такава, за разлика от не по-малко популярната бежова. В допълнение, бялата чанта влезе в категорията на основните неща и аксесоари като бяла тениска, незаменима през лятото, и луксозна чанта. Носенето й е толкова лесно, колкото носенето на черна чанта: бялата чанта може да се превърне както в цветен акцент в едноцветно облекло, така и като важно допълнение към други нюанси в образа. Друга бяла чанта трябва да се разглежда като елегантен аксесоар за вечерни излизания. И никой няма да я обвини в баналност: тя е много добра!

Малка чанта

Модачите обикновено инвестират спестяванията си не в криптовалути, а в дизайнерски чанти и диамантени бижута с дългосрочна перспектива. Тоест, това е кожен аксесоар от класическа, издръжлива форма, който ще бъде в тенденция още много, много години. Чантите с къси дръжки, които момичетата обикновено носят на сгъвката на лактите, току-що издържаха изпитанието на времето, а също така са обичани заради спретнатия си размер и възможността да не вземете всичко със себе си, защото през пролетта е напълно неженствено.

чанта Hobo

Още един вариант за малка и много модерна чанта hobo, която ще се превърне в звездата на вашите пролетно-летни визии. По форма прилича на полумесец и също прилича малко на любимите ви багети, но все пак с външна разлика. Днес тези модели се произвеждат не само от модни къщи - от Bottega Veneta до Khaite, но и от млади марки и дори руски марки, така че не е необходимо да се разорявате в този случай.

Геометрична твърда чанта

Минимализмът и лаконичните форми винаги намират своите почитатели и това се отнася не само за вещите, но и за аксесоарите. Много момичета особено се влюбиха в чанти с малки размери, които се отличават с яснота на дизайна и липса на ненужни детайли. Разбира се, това донякъде ни е възпитал Jacquemus, но много други марки показват висш пилотаж в създаването на подобни модели. Да, те очевидно не се различават по мек характер, но колко фотогенични и гъвкави, въпреки понякога миниатюрния размер!

Микрочанта

Някой смята, че микрочантите отново са на мода благодарение на героините от "Еуфория" , но дори и без популярния сериал е трудно да забравите подобни аксесоари, защото те са неизменна част от пролетно-летните колекции на модни къщи и масови марки.Въпреки безполезността си, те все още са най-доброто допълнение към леки рокли и сандали, които ще разхождате в самото начало на лятото, когато определено няма да искате да се приберете до късно през нощта. Освен това този аксесоар е подходящ за всеки дрескод и най-важното е, че ще добави правилния акцент дори към най-простото облекло: ще искате да разгледате „бебето“ в ръцете си не по-малко, отколкото да разберете откъде сте го взели.

Категория: