Юлия Манукова,
колумнист

Не виждаме нищо противоречиво в подчертаването на формите с помощта на кройка и правилен силует - фокусиране върху талията или визуално правене на външния вид по-хармоничен чрез коригиране на пропорциите. Сега ще ви кажем на кои неща трябва да обърнете внимание, ако това е от значение за вас.

Рокли

Гениално нещо, което може да трансформира силуета без излишни усилия. Или дори да добавите самочувствие - а какво друго може да има при красивите, женствени тоалети? Добре познатата обгръщаща се рокля или рокля с обвивка не веднъж е била на модния подиум през новия сезон, което означава, че можете спокойно да комбинирате две цели - да изглеждате модерно и стройно.Тайната тук е съвсем проста: вертикалните линии визуално разтягат фигурата, а дълбокото V-образно деколте прави врата по-дълъг. Не отписвайте роклята-калъф - най-надеждният вариант за тържества или сериозни бизнес събития. Дори не е нужно да го разкрасявате: наниз от перли - и вие сте в центъра на вниманието и дискусиите.

Неща с пеплум

Редки неща, но толкова ценни! Те са в състояние да подчертаят извивките на тялото, правейки фигурата по-изразителна. Като цяло пеплумът визуално стеснява талията, а също така отвлича вниманието от големите бедра и дори скрива малък корем. Какво мислите, кой от дизайнерите пръв откри всички тези свойства на баските? Разбира се, класиците са Ив Сен Лоран и Кристобал Баленсиага. Но Диор е известен и със своя пеплум от една част, който използва за сако с нова визия. Талията в неговото "изпълнение" беше изключително изсечена и изразителна. Модерните пеплуми са по-скоро комбинация от колан и корсет и изглеждат като самостоятелен аксесоар, а не като елемент от облеклото.Фешънистите го носят върху костюми с панталон, рокли със средна дължина и жилетки, но всички с една и съща цел - да привлече вниманието към талията.

Монохромен

Много стилисти са единодушни, че нищо не отслабва като тоалет в едноцветна гама, в един цвят. Но основното е, че нещата не трябва да имат блясък, декор или някакъв специален релеф. Тоест предпочитаме матовата текстура. Що се отнася до нюансите, виждаме разнообразие от шоколадови палитри през новия есенен сезон, така че го разгледайте, когато купувате нещо ново за гардероба си. Но сивият тотален лък също може да изглежда грандиозно - сдържан, аристократичен и много елегантен.

Колие-вратовръзка

Златни бижута Eclat за врата

Основният аксесоар за отслабване е огърлица с вратовръзка, която добавя допълнителна вертикалност към визията. Подобно бижу ще бъде отлична инвестиция в колекцията ви бижута, защото не излиза от мода и е синоним на елегантност.Изберете вашето любимо златно или сребърно колие и го носете с удоволствие!

Панталони с висока талия и чупки

Ако искате да изглеждате няколко килограма по-слаби, пробвайте панталони в стил Виктория Бекъм. Но важен момент: панталоните трябва да са дълги, практически да покриват обувките. Стрелките, които са актуални през този сезон, ще добавят пикантност към този модел и като цяло работят за ефекта на безкрайни и стройни крака. Що се отнася до блузата или горнището за тях, по-добре е да изберете такива, които могат да бъдат прибрани, тоест без „изход“.

квалирани дънки

Продължаваме темата за панталоните. В случай, че не можете да си представите гардероба си без деним, обърнете внимание на разкроените дънки. Техният магически ефект има всичко, което обичаме: те визуално добавят няколко сантиметра височина, намаляват обема на бедрата и като цяло изглеждат женствени на момичета с почти всякакви пропорции.Но има само едно нещо: в края на краищата клепът изисква токчета, въпреки че изглежда добре с висок растеж и с маратонки.

Категория: