Рита Железнякова,
редактор и журналист, последният романтик на планетата Земя

Последният филм на Дейвид Кроненбърг, драмата на Райън Гослинг, научната фантастика за тийнейджъри и мрачният британски хорър се появиха по кината тази седмица. Прочетете повече за тези премиери в нашия традиционен филмов преглед.

" Престъпленията на бъдещето"

Филмът на Дейвид Кроненбърг е основната премиера не само на уикенда, но и на цялата година.Майсторът се върна към марковия бодихорър и постави основната идея в една фраза, казана от героинята Кристен Стюарт. „Хирургията е новият пол“, казва счетоводителят на нови органи, които в близко бъдеще могат да бъдат отглеждани директно върху тялото. Благодарение на ускорения процес на еволюция, хората вече не изпитват болка, а отворите и разрезите са се наложили здраво в ежедневната употреба - както за еротични цели, така и за арт цели. Саул Тенсер (Виго Мортенсен) непрекъснато отглежда нови органи по тялото си, а асистентката му Каприс (Леа Сейду) ги извлича като част от странни арт изпълнения. Тази нова реалност е наситена с меланхолия, в нея няма жестокост, защото няма болка. Но има смъртоносна умора, която покрива главата на героя Мортенсен.

" Мястото под боровете"

Драмата на Дерек Сиенфранс ще се завърне на големите екрани за своята десета годишнина. През това прилично време филмът не е забравен, включително благодарение на отличната актьорска работа на Райън Гослинг, Брадли Купър и Ева Мендес.Гослинг играе мотоциклетния състезател Люк, който изкарва прехраната си, като участва в опасни каскади и след това дори става крадец. Търкалящ се камък в живота, той научава, че е станал баща на едногодишно бебе и се опитва, доколкото може, да се грижи за сина си и майка си. The Place Beyond the Pines има много солидни екшън сцени, силна драма и много текстове. Тук също има много слънце, така че тази седмица е един от най-добрите филми за сбогуване с лятото.

" Календар ma(y)"

Сладка тийнейджърска фантастика, базирана на хитовата книга на Виктория Ледерман. Глеб, шестокласник, надраска днешната дата върху древен камък с неразчетени букви. След това, заедно с няколко съученици, той изведнъж започна да живее вече изживените дни в обратен ред. Първо удариха вчера, после завчера и т.н. От една страна е доста удобно да напишете контрола, чиито отговори вече са известни. Но потъвайки по-дълбоко в миналото, момчетата започнаха да се паникьосват.Как да обърнем времето напред и да се върнем в настоящето? Може би за това тийнейджърите трябва първо да променят себе си.

" Стажант"

Проста, но сладка италианска комедия за млад адвокат Антонио, който дори е готов да се ожени в името на кариерата си. Отначало той прави всичко възможно, за да успее в очите на великия и ужасен професор Беластела. И един ден прави на стажанта предложение, което не може да се откаже. Професорът е готов да приеме Антонио на постоянна работа, ако в замяна той се ожени за красавица от Аржентина, любовница на Беластела, така че тя да получи италианско гражданство. Антонио се оказва въвлечен в толкова изкривена и нелепа история, от която могат да се измъкнат само неговите брилянтни адвокатски умения.

Деца на мрака

Британският ужас поставя семейните тайни в центъра на историята, допълвайки ги с амнезия, детективско разследване и призраците на изчезнали хора.Млада жена, Хелън, се събужда от комата си и научава ужасна новина: тя е в болница след автомобилна катастрофа, а баща й се е самоубил същия ден. Хелън се завръща у дома и се опитва да започне живота си наново с дъщеря си, като по пътя се опитва да разбере какво се е случило с нейния родител.

Категория: