До 40-годишна възраст житейските цели и насоки на жената вече са определени - това е етапът, когато се отваря "втори вятър" . Децата са пораснали и са напуснали родителския дом, но нуждата да усещат вниманието им все още остава. Един от тези знаци на внимание е подарък, в който е вложена душата.

Важно е да можеш да изразиш цялата безгранична любов към най-скъпия човек на света, дал живот

Какво можете да подарите на майка си за нейния 40-ти рожден ден, същевременно оригинално и практично? Искам подаръкът да бъде не само красива изненада, но и приложим в живота. Следващата селекция от седем подаръка отговаря на нуждите на жените на средна възраст.

Топ 7 подаръци за 40-та годишнина за майка

 • Вертификат за подарък Универсален подарък за мама за нейния 40-ти рожден ден - сертификат за направена покупка. Спомнете си какви магазини посещава майка ви и какви марки избира (дрехи, обувки, бельо, аксесоари, козметика). Тази красива картичка в стилна опаковка ще позволи на получателя да закупи всеки подарък за определена сума. Освен това ще спаси донора от болезнени мисли с избора на размер, стил, цвят и други характеристики на предмета. Посещението на SPA процедури (шоколадово обвиване, маникюр, педикюр, овлажняващи маски за коса и др.) също ще бъде добър подарък. На тази възраст жените обикновено са загрижени за красотата на тялото си и се нуждаят от професионална грижа.
 • Електронна книга Книгата отдавна се смята за най-добрия подарък. В ерата на модерните технологии се появи алтернатива на хартиените книги, уникална по своята сглобка. Сензорният дисплей на електронно устройство, голямо количество вътрешна памет, поддръжка на аудио и видео записи - всичко това прави електронната книга надежден и незаменим помощник.Такова полезно нещо със сигурност ще зарадва една жена. И по-креативно представяне на подаръка ще бъде допълнение към основния подарък на флаш карта със запис на любимите книги на мама.

Електронна книга като подарък на мама за 40 години

 • Видеофилм. Колекция от стари снимки, видеоклипове с рожденичката и топли пожелания ще създадат един наистина уникален филм, наречен "Животът на най-красивата мама в света" . Такъв оригинален подарък за майка за 40 години ще даде възможност да се потопите в детството, носталгични за младите години и да изпитате отново тези най-приятни емоции. Във видеото можете да вмъкнете поздравления от роднини и приятели, живеещи в други градове или дори държави. Чрез такава изненада най-добре ще изразите своята благодарност за повишаването.
 • Подарък-импресия. Този подарък ще се помни цял живот! Помислете за интересите на майката, защото жена, която предпочита домашен уют и тишина, едва ли ще оцени полет с хеликоптер или посещение на шумно събитие.Тя ще се радва да посети майсторски клас за приготвяне на рула, аджарски хачапури или шоколадови бонбони. Вариантите за забавление могат да бъдат: 1. Йога - насърчава моралното и физическо възстановяване, подобрява енергийния поток, повишава концентрацията и помага за успокояване на суетните мисли. Подходящ за жени, които искат да живеят в пълна хармония на душата и тялото и са готови за драматични промени. 2. Конна езда е пробен урок, в който активна рожденичка ще научи правилата на ездата и ще научи лесни трикове. Комуникацията с животно насърчава емоционалното освобождаване, облекчава стреса и подобрява настроението. Незабравимите емоции от карането са гарантирани. 3. Годишен абонамент за фитнес, гимнастика или танци също би бил добра идея. 4. Японски масаж - тонизираща терапия за лице, която не само ободрява и облекчава натрупаното напрежение, но и подобрява цялостното благосъстояние на жената.

Абонамент за масаж подарък за 40 години на мама

 • Бижута. Абсолютно всяка жена не е безразлична към бижутата! Можете да подарите бижута като пръстени, гривни, верижки или висулки. Оригинално решение би било да добавите гравиране на името или инициалите на майката. Най-добрият подарък може да бъде например отлична златна огърлица с кубични цирконии. Подобен ценен подарък ще подчертае безупречния вкус на една дама и е подходящ както за специални поводи, така и за делово ежедневие.

Златно колие с кубичен цирконий, Del'ta (цена на линка)

 • Портрет от снимка Чудесна картина на платно по поръчка е прекрасна възможност да зарадвате мама. Такъв цветен подарък, пресъздаден от снимка на момиче за рожден ден, определено ще се превърне в център на вниманието. Разнообразие от стилове (исторически, ретро, поп арт) ще помогне да се разкрие вътрешният свят на майката и да се предадат нейните индивидуални черти.

Портрет на майка подарък за 40 години

 • Торта за рожден ден Ако нямате подходящи кулинарни умения и изключителна точност, по-добре поверете този въпрос на специалист. Той ще може да създаде невероятна бисквитена торта с пресни плодове и маслен крем. С помощта на мастика майсторите създават истински шедьоври. Възрастта не трябва да се появява на тортата на рожденичката, за много дами такъв момент се счита за деликатен. Използвайте поздравителни надписи и обемни цветя, за да украсите тортата.

Торта за мама

 • Ако майка ви обича сладкиши и се радва на цветя, подарете й букет шоколадови бонбони. Можете да направите такъв подарък със собствените си ръце.

Какво да имате предвид при избора на подарък

Когато избирате подарък, следвайте няколко прости правила:

 1. Помислете за желанията на рожденичката. Подарък, който отговаря на вкусовите предпочитания на една жена, ще я зарадва няколко пъти повече.
 2. Не правете подарък, който е твърде скъп - може да създаде излишни притеснения на майката. Няма нужда да губите време за дреболии, избирайки нещо евтино - такъв подарък ще се счита за неуважение. Изберете нещо между тях.
 3. Когато купувате практичен подарък, допълнете го с придружаващ артикул (например можете да подарите аерогрил и книга с рецепти). В такъв дует подаръкът ще изглежда по-солиден и оригинален.
 4. Не забравяйте да обърнете внимание на креативното представяне на подаръка, като добавите поздравителна реч.

От син с доход майка може да получи полезни подаръци: кухненски уред (кафе машина, мултикукър), прахосмукачка със специален аквафилтър, чадър с авторски дизайн или комплект скъпи предмети за подреждане на масата.

Мама ще се радва да получи искрен подарък от дъщеря си: семеен албум за лексикони, ароматен чай с надпис „На най-добрата мама“ или цветна аранжировка от стъкло.В деня на тържеството децата могат да носят забавни и сладки тениски по поръчка: „Син на невероятна жена“, „Дъщеря на най-грижовната майка“ – за мама тази гледка ще бъде изключително приятна.

Подходете към избора на подарък с подходяща подготовка, като вземете предвид интересите и желанията на мама

Изненадата за мама на нейния 40-ти рожден ден определено трябва да й достави радостни емоции, да подчертае външната й красота и положение в обществото, а също така да каже, че тя заслужава възхищение!

Творчески успех!

Категория: