Изглежда, че доскоро дете те е гледало от огледало. Но времето не чака и лети бързо. Родителите също неусетно остаряват и все по-често не могат да отидат до магазина или дори просто да бъдат на чист въздух близо до къщата. Когато една майка навърши 80 години, искам да й подаря нещо необичайно в знак на благодарност за нейното възпитание, топлина, обич и грижа. Нека се опитаме да разберем какво можете да подарите на майка си за нейния 80-ти рожден ден.

Оригинален подарък за мама за 80 години

За човек, извървял дълъг път в живота, най-добрият подарък е общуването с всички близки хора - деца, внуци, правнуци, най-добри приятели.На масата можете да гледате предварително подготвен видео филм за живота на вашата майка. Отразете в него най-интересните моменти и важни събития - ще бъде интересно за всички. Една вечер на хубави спомени ще бъде добър подарък. Помолете всеки гост да разкаже забавна история от живота на рожденичката - това ще достави удоволствие на всички.

Семейство за рожден ден на мама на обща маса

Мама от нейната дъщеря може да бъде подарена с комплект матрьошки с членове на семейството, направени по поръчка. Най-старата кукла за гнездене ще бъде бабата на майка ви, но не е задължително - можете просто да поръчате кукли за гнездене, като започнете от рожденичката.

Подарете на майка си красиво дърво от камъчета или мъниста, върху което залепете снимки на всички членове на семейството. Отгоре поставете снимка на майка си, а отдолу – на всеки роднина. Тя ще сложи този подарък на масата и ще си спомни най-близките хора.

Подарък за 80-тия рожден ден на мама

В напреднала възраст хората често се чувстват самотни, особено ако живеят сами. Затова подаръкът трябва да напомня за любовта на близките и да топли в студената зима:

 1. Каре с ръкави се смята за особено удобно. Баба ще се увие изцяло в него и ще чете книга (ако зрението й позволява).
 2. Топлите и уютни чехли също няма да са излишни.
 3. Хавлиеният халат ще ви стопли след къпане. Хората на тази възраст бързо изстиват, така че трябва да изберете нещо по-топло.
 4. Релаксираща грейка за крака за загряване преди лягане или по всяко друго време, тъй като възрастните хора имат лоша циркулация и често студени крака.
 5. Отопляем матрак също би бил добър, особено ако на майка ви е студено в къщата.
 6. Можете да носите яке без ръкави от естествена вълна навън под връхни дрехи или да се разхождате из къщата с него, защото възрастните хора са неактивни и винаги им е студено.

Каре с ръкави подарък на мама за 80 години

Изненада за мама за нейния 80-ти рожден ден може да бъде полезна в домакинството. За възрастните хора става трудно да се къпят сами, така че добрата душ кабина ще бъде добър подарък за майка от нейния син.

Душ кабина подарък на мама за 80 години

Ако такъв подарък ви се струва скъп, вземете нехлъзгаща постелка за баня за мама.

Друг добър и полезен подарък е люлеещ се стол. В него мама може удобно да се настани пред екрана на телевизора или с любимата си книга. Удобните домакински уреди са това, което става необходимо с възрастта. Можете да дадете на мама:

 • бавна готварска печка;
 • кухненски робот;
 • месомелачка;
 • блендер.

Избраните домакински уреди не трябва да са твърде объркващи - изберете прост модел, така че да е лесно за по-възрастен човек да го използва

Някои хора на тази възраст все още работят в градината и е просто невъзможно да ги разубедим от това. Ако майка ви е в добро здраве, тогава й подарете набор от удобни градински инструменти.

Креативни и сладки подаръци за мама на 80

Ако майка ви, въпреки възрастта си, се отличава със своята жизненост и креативно мислене, тогава няма да е лесно да я изненадате. В този случай изберете необичайни подаръци:

 • майсторски клас по различни видове ръкоделие (рисуване, керамика, рисуване върху плат и др.);
 • клас за готвене на европейска, екзотична или, например, мексиканска кухня (ако баба обича да готви);
 • билет за кино или театър (с вас, за да може мама да бъде наблюдавана).

Някои баби не искат да приемат подаръци. В този случай им дайте нещо, което не могат да откажат:

 • ремонт в кухнята;
 • фирма за почистване;
 • подреждане на балкона.

Към основния подарък можете да добавите и сладък подарък. Основното е, че тя, както много възрастни хора на нейната възраст, не страда от диабет. Но дори и в този случай има изход - сладкиши за диабетици, които могат да бъдат закупени във всяка аптека или специализиран магазин.

Комплект сладки за мама на 80

Подарете на мама комплект от:

 • буркани с мед;
 • торти;
 • плод;
 • добър чай.

Можете също да изпечете или поръчате красива и вкусна торта за рожден ден.

Какви други подаръци можете да направите на мама за 80 години

Много жени дори на 80 години се радват да получат нещо полезно в ежедневието:

 • ваза;
 • фигурка;
 • лампа;
 • снимка.

Всички тези подаръци ще направят интериора по-удобен, което означава, че ще дадат на мама положителни емоции. Всяка жена ще се зарадва на цветя, независимо на колко години е. Ако тя обича бижута, тогава й подарете тези златни обеци с кубичен цирконий.

Златни обеци с кубичен цирконий, Бижутерска фабрика Санкт Петербург (цена на линка)

На тази възраст мама може да получи един от подаръците за поддържане на здравето:

 • нагряващ домашен масажор за отпускане на мускулите и подреждане на ставите;
 • тонометър за контрол на кръвното налягане;
 • пречиствател на въздуха, който регулира условията на закрито (дезинфекция, овлажняване);
 • масажираща постелка или вана, която облекчава уморените крака.

Ако къщата на майка ви все още няма пластмасови прозорци, можете да помислите за такъв подарък. Изолацията от излишния шум ще ви помогне да се отпуснете, освен това, благодарение на инсталирането на прозорци, къщата ще стане топла и мама няма да се страхува от никакъв студ.

Със сигурност къщата на майка ти има много цветя в саксии. Вижте какво растение й липсва и й го подарете на рождения й ден. Възможно е мама да е мечтала за определено цвете от дълго време.

Напразно мнозина не смятат пухения шал за подарък - просто нейната рожденичка може да бъде най-щастлива

Мама е най-близката и скъпа дума, независимо дали си на 13 или на 30 години. И когато една майка е на 80 години, тя става особено скъпа и започвате да оценявате всяка минута, прекарана с нея.Вие знаете по-добре от всеки друг какво обича майка ви и какъв подарък ще бъде най-добрият за нея. Така че прочетете нашите препоръки и пазарувайте скоро.

Категория: