Всички момичета внимателно се подготвят за сватбената церемония и искат да изглеждат перфектно на този ден. Приятните задължения преди тържеството са свързани с избора на стил, който трябва да се вписва добре в образа. Днес прическите за булката за сватба с корона и воал са особено търсени. Важно е да намерите най-добрия вариант за себе си въз основа на дължината на кичурите и формата на лицето.

Булка в короната

За коса от 20 см

За тези, които имат дълга коса, стилистите са измислили много подходящи методи за оформяне. Те могат да бъдат:

 1. Къдрици или къдрици. Короната и воалът са в перфектна хармония с усуканите кичури, които могат да се направят със специална маша.
 2. Ефект на заплетена коса. Колкото и да е странно, тази прическа придоби значителна популярност. Стайлингът изглежда естествен и леко небрежен, а воалът и диадемата му придават нежност.
 3. Повишен стил. Сложните дизайни с паяжини, плитки и къдрици изглеждат много достойни. Короната ще се впише идеално в тази визия.
 4. Група или черупка. Придават леко строг вид, а заедно с красиви аксесоари изглеждат стилни и оригинални.
 5. Тъкане. Особено популярни са прическите с всякакви пигтейли. Може да бъде обемна плитка настрани, рибя опашка, плитки отстрани, забодени отзад.

Преди да направите сватбена прическа с корона и воал за дълга коса, можете да помислите за диадема от плитка. Можете да го направите сами, като използвате продукти за еластичност на косата

За коса от 10 до 20 см

Средната дължина на кичурите най-често се среща при нежния пол. Тя позволява на стилистите да експериментират с бижута за глава. В този случай всяка диадема ще свърши работа, но не трябва да избирате твърде големи модели.

Когато избирате прическа за средна коса с корона, се препоръчва да разгледате по-отблизо следните опции:

 1. Традиционен кок. Изглежда винаги елегантно с и без бретон.
 2. Къдрици. Те правят висока прическа или просто навиват големи кичури, разделяйки ги на малки.
 3. гръцки стил. Особено добре изглежда диадемата, която очертава границата на растежа на бретона.
 4. Ретро вълни. Те подчертават елегантността на булката, правят образа стилен и оригинален.

За традиционна сватба са подходящи същите черупки и грозд. В допълнение, високата коса е спестяваща опция в слънчев летен ден. Корона, носена около елегантен кок, изглежда елегантно и оригинално.

Булка с вдигната корона

За коса до 10 см

Прическата на момичето не е причина да откажете аксесоари на главата си. Например, миниатюрна диадема е идеална за коса с такава дължина. Прическите за къса коса с корона се съчетават добре с пищен воал, който визуално ще добави липсващата дължина.

Особено популярен днес е bouffant, който включва оформяне на косата назад. Това създава страхотен ретро вид. Текстурираните вълни и нежните къдрици изглеждат сладки.

Във всеки случай едно момиче с прическа винаги може да закачи шиньон, който да съответства на цвета на кичурите. Но с удължаването на косата трябва да внимавате. Те могат да изглеждат неестествено и коренно да променят облика на булката.

За да не се разстроите в най-важния ден, трябва да се консултирате със специалист и предварително да тествате няколко стила с воал и корона

Добрата прическа и добре подбраните бижута ще направят визията на момичето изискана и необичайна.

Съвети за воал

Преди да изберете аксесоари, трябва да се вслушате в следните препоръки:

 1. Декоративните части на воала, роклята и короната трябва да са еднакви или поне подобни.
 2. Воалът и диадемата не трябва да притискат главата и да причиняват дискомфорт. Бижутата трябва да се пробват предварително.
 3. Не носете твърде тежък воал. Тя може да бъде неудобство на сватбата.
 4. Обемният и високо поставен воал създава обем, който не подхожда на високи момичета.
 5. Коронките с по-голям размер изглеждат добре с къс воал.
 6. За кръгло лице е подходяща каскадна форма на тъканта, за овално - не много широко, но дълго. Тясното и остро лице може да бъде визуално променено с широк, но не пищен воал.

Булка в корона и воал

Бял или млечен воал е класически вариант. Някои булки обаче предпочитат да изберат креативни решения и да носят цветен воал. Трябва да се комбинира добре с роклята и другите бижута. Така че златна или сребърна корона с рубини е подходяща за червен воал. А бижутата от злато и рубини са идеални за нея.

Златен медальон с рубини и диаманти, SL (цена на линка)

Можете да намерите други бижута във формата на корона тук.

Препоръки за избор на корона

Много булки мечтаят да имат коронована прическа като истинска принцеса.

Има много видове тези бижута, например в ориенталски и класически стил, под формата на гребен и ръб. Във всеки случай короната трябва да изглежда подходящо на косата

Има и други съвети как да я изберете:

 1. За семпъл тоалет трябва да изберете луксозна корона. Ако тиарата изглежда ярка, богата и великолепна, струва си да направите скромен стил без излишни детайли.
 2. Тиарата изглежда страхотно с бретон. Няма значение дали е наклонен или прав.
 3. Твърде буйният воал не е подходящ за тиара, той трябва да има максимум две нива.
 4. Короните с камъни, кристали, перли изглеждат страхотно. Стават еднакво както за тесни, така и за бухнали рокли.
 5. Когато се комбинират с камъни, мидите се превръщат в красива корона, която ще подчертае морския стил на сватбата.
 6. Короната е по-подходяща за воал в класически стил, но с пират или жулиета ще изглежда нелепо.
 7. Ако прическата е украсена с естествени цветя, не трябва да използвате корона с воал. Изображението ще бъде твърде натоварено. По изключение опцията е подходяща, когато самата диадема е направена от цветя.
 8. Важно е да изберете корона в зависимост от формата на лицето. Булките с кръгло лице ще подхождат на висока диадема с удължен контур, докато момичетата с овална форма не трябва да купуват аксесоар със забележим преход от центъра към краищата.

Булка в корона и воал

Заключение

Тандемната корона с воал е оптимална. Тези елементи са подходящи за коса с различна дължина. Остава само да намерите компетентен стилист, който да завърши образа и правилно да комбинира бижутата. И за да видите резултата предварително, си струва да направите пробна прическа.

Категория: