Сватбената мода се променя редовно, а модерните булки се стараят да следват най-новите тенденции. Промените се отразяват не само в стила на роклята и темата на събитието, но и в букета. Момичетата отдавна са оценили достойнствата на сватбения мини-букет, който е подходящ във всяка ситуация.

Снимка на малкия сватбен букет на булката

Предимства от малък булчински букет

Все по-често цветарите получават поръчки за изработване на малки нежни сватбени букети за булката, които изглеждат романтични и компактни.Избирайки мини-букет за сватбата, момичето не само отдава почит на най-новите модни тенденции, но също така получава възможността да се възползва от редица предимства на тази опция, които включват:

 1. Достъпна цена. Необходими са много малко цветя, за да се направи една миниатюрна композиция, освен това най-често се събират от диви цветя и билки.
 2. Леко тегло. Компактността на букета е важен фактор за булката. Обемният, тежък букет може да се откъсне от ръцете, но през по-голямата част от церемонията и по време на фотосесията момичето трябва да го държи в ръцете си.
 3. Удобно спазване на традицията. Нито една сватба не минава без букет, който булката хвърля на неомъжените шаферки. Голям букет е доста трудно да хвърлите зад гърба си, но още по-трудно е да го хванете.
 4. Лесно се прави. Миниатюрна композиция може лесно да бъде сглобена със собствените ви ръце. За да направите това, просто изберете любимите си цветя, скъсете стъблата и ги украсете със сатенена панделка.
 5. Сила. Цветята, съставляващи мини-букета, лежат плътно едно до друго, което не им позволява да се рушат дори при падане.

Снимка на булка с малък букет на сватба

Изборът на малък елегантен букет за сватба е чудесно решение за една булка, защото е подходящ за всяка фигура и ръст.

Правила за правене на мини-букет

Не можете да използвате никакви цветя, за да направите малки сватбени букети за булката - само опитен цветар може да добави чар към някои композиции. Но знаейки основните правила за правене на мини-букети, можете спокойно да поемете производството на сватбен атрибут със собствените си ръце.

Малък сватбен букет

Първо, трябва да вземете решение за цветята, които ще станат основата на букета. За съставяне на мини-композиции обикновено се използват:

 • малки рози (можете да използвате спрей рози);
 • лилии от долината;
 • маргаритки и други диви цветя;
 • цветни теменужки;
 • astrantia;
 • карамфили и хризантеми.

Мини сватбен букет

За да добавите разкош към бъдещата композиция, цветята се разреждат със зеленина от евкалипт или листа от папрат. След като изберете цветята, които харесвате, вземете решение за нюансите на букета. Основното правило е цветята да контрастират с булчинската рокля на собственика си.

След като са събрани цветята и са усукани стъблата, те се фиксират със специална декоративна лента, която обикновено се използва от цветарите. Това трябва да се направи, така че съставът да не се разпада. Сатенена панделка може да се завърже върху лента от лента.

Оригиналната версия е невероятна glamelia

Това е вид флористична работа, когато едно голямо цвете се сглобява от венчелистчетата на две различни растения, способни да заменят цял букет. Разбира се, почти невъзможно е да създадете такъв шедьовър сами, но цветарите предоставят тази скъпа услуга.

Снимка на необичаен малък булчински букет

Ако се страхувате, че деликатните растения няма да могат да запазят своята свежест и красота по време на цялата церемония, използвайте портер за цветя, чиято основа ще бъде гъба, напоена с влага. Това важи особено за бързосъхнещи цветя като лалета и гербери.

Как да изберем сватбен букет?

Как да изберем малък сватбен букет

Сватбеният букет е също толкова важна част от визията на булката, колкото и булчинската рокля, така че трябва да го изберете разумно. За да изглежда аранжировката с цветя благосклонно в ръцете на момиче, трябва да се вземат предвид следните фактори:

 1. Височината и телосложението на момичето. Малък булчински букет за сватба изглежда особено красиво в ръцете на дребни момичета с нисък ръст.
 2. Сезонът. Деликатните лалета и лилиите от долината ще изглеждат неуместни на фона на зимните снежни преспи, точно като диви цветя. За зимата трябва да изберете студени нюанси и растения, които издържат на студ.
 3. Цветове. Ако зимата обича студените нюанси, то лятото и есента са идеалното време да експериментирате с цветовете. За пролетта е по-добре да изберете цветя в нежни пастелни нюанси.
 4. Декор. Най-добре ще изглежда композицията в духа на минимализма - ярки цветни глави и равномерно изрязани стъбла, украсени с широка панделка. Въпреки това, малко декор не вреди. Булката може да украси букета си с кристали, пера и дори памук. Основното нещо е да не прекалявате с декорациите.

Снимка на мини сватбен букет

Избирайки миниатюрен сватбен букет, булката ще спести значително бюджета и ще може да създаде перфектния външен вид. А малкият размер на празничния атрибут ще направи носенето му истинско удоволствие.

Видеото съдържа много снимки на сватбени букети, големи и малки. След като го разгледате, ще можете да оцените красотата и предимствата на миниатюрните композиции.

Категория: