За това как да празнувате моминско парти всяко момиче днес ще намери много информация. Струва си да прелистите женските публикации и ще разберете всичко, от което се нуждаете, от дрехи до парти стил. Но има един атрибут на тези предсватбени събирания, за който участниците са склонни да забравят. Това е торта за моминско парти на булка - някак се подминава факта, че той трябва да присъства на празника. Но напразно, защото това кулинарно произведение може да се окаже истинска украса на масата.

За какво е тортата за моминско парти?

Събитие като сватбата не се случва всеки ден. Всяка сватба е придружена от много традиции и обичаи. Едно от тях е задължителното провеждане на моминско и ергенско парти. Ако всички знаят за мъжкото парти, то вариантите за провеждане на моминско парти не са толкова известни на обществото.

Снимка на торта за булка на моминско парти

Този празник има ли нужда от торта? И защо не, организаторите на ярки събития ще ви отговорят. В крайна сметка момиче, което се омъжва, се сбогува със сладкия независим живот и скоро придобива статут на омъжена дама. Съответно има отличен повод да завършите важен етап от живота със забавно парти с приятелки и да ядете сладкиши. Тук, разбира се, не можете без торта. Поръчковата торта за булката ще бъде завършек, а освен това може да бъде и основен акцент на празника.

Как да приготвим и изберем торта за моминско парти?

Когато мислите да добавите уникална торта към моминско парти, помислете за няколко неща предварително. Неслучайно организаторите препоръчват да се обмисли концепцията на всеки празник предварително. Разбира се, можете просто да си купите сладкарски продукт в най-близкия магазин. Но дали ще се превърне в онзи акцент, благодарение на който булката и шаферките ще помнят това моминско парти след години? Ако желаете, можете сами да си направите торта у дома, ако имате съответните кулинарни умения. Но по-често момичетата избират по-прост вариант - поръчайте торта от професионалисти.

Снимка на торта от моминско парти

За да бъде партито успешно и тортата истинска изненада, опитайте се да изберете торта по следните критерии:

 • избран стил за моминско парти;
 • предпочитания и интереси на булката;
 • характер на героя на повода;
 • състав на самата торта.

В днешно време моминските партита стават стилизирани. Пижамните партита са на мода, а освен това можете да проявите въображението си и да измислите нещо свое. Например, решавате да организирате моминско парти в морски или бляскав стил. Съответно тортата трябва да бъде направена в декларирания стил. Това на първо място се отнася до външния му дизайн. Ако украсите торта за моминско парти със собствените си ръце, тогава тя ще придобие специална стойност. На фона на такава торта можете да направите фотосесия или да организирате представление.

Снимка на торта на моминско парти, украсена с козметика

Когато избирате и поръчвате торта, трябва да вземете предвид и какво интересува булката в ежедневието. Обича да чете? Създайте торта с отворена книга. Обичате да купувате нови дрехи и козметика? Украсете тортата с дрехи във формата на фондан, тубички червило и др. Може би обича животните? Тогава украсата под формата на коте ще бъде перфектният вариант на тортата.

Струва си да се замислим какви качества преобладават в характера на младоженеца. Ако тя принадлежи към категорията "момичета Тургенев" , тортата трябва да бъде направена в романтичен стил. Ако булката се нарича "горещо нещо" , пикантен декор на торта с интимни елементи ще бъде доста подходящ.

Снимка на торта на моминско парти с интимни елементи

И накрая, не забравяйте, че всички участници в моминското парти не само ще се възхищават на избраната торта. Деликатесът е за ядене! Затова се информирайте предварително дали булката и нейните шаферки са алергични към определени продукти и вземете това предвид, когато поръчвате торта.

Освен това обсъдете предварително каква да бъде тортата: бисквита, извара, меренг, вафла. Или може би ще е сладоледена торта?

Проектиране на тортата на булката: търсене на нови идеи

Тук можете да развихрите въображението си, така е, когато украсявате торта, приготвена за моминско парти. В същото време трябва да разберете разликата между сватбена торта и торта за булка на моминско парти.

Снимка на торта на моминско парти с фигурки на младоженци

Що се отнася до тортата за шаферски събирания, тук ситуацията е различна. Това лакомство е предназначено за малка весела компания. Независимо дали ще е домашно парти или сте решили да го прекарате в нощен клуб, тортата за моминско парти винаги се оказва интимна. Следователно можете да го украсите по ваше желание. И тук са възможни различни идеи.

Участниците в партито все още избират торта, декорирана в романтичен или весел стил. Но има и изключителни опции. Днес можете да поръчате тематична торта от сладкари. Но е много по-интересно да го приготвите сами. Този метод е добър, защото можете да реализирате най-смелите фантазии, когато декорирате продукт.

Надписът върху тортата за моминското парти също има значение - той също трябва да бъде обмислен предварително и съпоставен с цялостния дизайн на сладкарския шедьовър. Пожелания, приятелски намеци, забавни изявления ще бъдат най-подходящи.

Снимка на чанта върху торта за булка на моминско парти

Ето няколко идеи за украса на булчинска торта. Не е трудно да ги превърнете в реалност, трябва да имате известни умения в сладкарския декор:

 • двойно легло;
 • щъркел;
 • джакузи с фигури на булката и младоженеца;
 • закачлива шапка;
 • сватбена рокля;
 • ръчна чанта;
 • воал и ръкавици;
 • мъжки торс;
 • букет рози.

Както можете да видите, като декоративни елементи можете да използвате изображения на всякакви предмети, които по някакъв начин са свързани със сватбени и брачни теми. Направете деликатеса ярък, оригинален, украсете го така, че да не се налага да го режете възможно най-дълго.

Мастика, блатове, мармалад, захаросани плодове - всичко това може да се използва за украса. И накрая, не забравяйте за класическата версия - огромна торта с стрипер вътре. Колкото по-нестандартен е продуктът, толкова по-забавно ще бъде моминското парти!

Категория: