След колко години брак идва памучната сватба? Памучна годишнина е когато измине 1 година от брака, т.е. Празнува се 12 месеца след сватбата. През това време младоженците имат време да научат основните недостатъци на своята сродна душа, да видят поведението на партньор в ежедневни условия.

Защо първата годишнина от сватбата се нарича калико? Това означава, че някои двойки успяват да свикнат един с друг през това време, за други семейната лодка се дави в бездната на ежедневието. През първата година от брака отношенията се считат за най-крехки, поради което годишнината се нарича памучна или марлева сватба.И двата материала са тънки и лесно се късат. Изглежда като аналогия, нали? След около година редовна употреба, памучното бельо става изтъркано, започва да се разкъсва. За да не сполети подобна съдба младо семейство, първата годишнина се празнува по специални традиции.

Традиции за печатна сватба

Има много знаци и суеверия, свързани с първата годишнина от сватбата. Хората вярват, че този ден може да бъде решаващ за младото семейство. Памучната сватба се нарича още марля или памук, по аналогия с крехкостта на връзките и изброените материали.

Смята се, че на този ден младото семейство повече от всякога е подложено на лошо влияние, затова първата годишнина се празнува в кръга само на близки хора

Младоженците нямат право да канят непознати в дома си. Непозната жена ще стане предвестник на изневярата на съпруга си, мъж ще събуди склонност към изневяра в млада жена.

Има и други знаци за първата годишнина от сватбата:

  • Съпрузите се събудиха по едно и също време в деня на празника - скоро ще имат бебе;
  • ако първи в къщата влезе гост от мъжки пол, това обещава пари, ако е от жена, попълване в семейството;
  • набръчкани или сухи дрехи на млади съпрузи - предвестник на много проблеми в семейството им, чистите дрехи, напротив, обещават благополучие;
  • бъдещето на една двойка се съди по поведението им. Ако е спокойно и мирно, тогава по-нататъшният живот ще премине в хармония, ако съпругът и съпругата се карат много в деня на годишнината, тогава те често ще се кълнат след него.

По традиция младоженците трябва да си подарят по една дреха за празника. Най-добрият подарък за съпруга, според знаците, ще бъде риза, която символизира взаимната вярност. Не е желателно да се дават чорапи или панталони, те предвещават раздяла.

Празничната трапеза трябва да бъде покрита с бяла памучна покривка, украсена с бродерия или шарки на цветя

Тортата трябва да е в подобна декорация. Обичайно е да се украсява празнична стая в същия стил: кърпички от chintz, панделки, сърца, цветя.

В Германия и някои други западноевропейски страни първата годишнина се нарича хартия. Можете да използвате традициите на съседите и да украсите залата или студиото за фотосесия с цветни хартиени знамена.

Щамповани носни кърпички като подарък за 1-ва годишнина от сватбата

Най-важният обичай на памучната сватба е размяната на носни кърпички. Младоженците купуват или правят свои собствени кърпички за памучна сватба. Преди подаването им се правят възли. В процеса на обвързването им съпрузите обещават, че любовта им ще остане силна и няма да изчезне до края на живота им. Носните кърпи не трябва да се изхвърлят, те трябва да се пазят до смъртта на един от съпрузите. Нашите предци са вярвали, че това малко парче плат служи като мощен амулет, който може да защити младо семейство от изневяра, разбито сърце и други трудности.

Православната църква не споделя тази позиция, тя има друга позиция по въпроса. Християнските канони нареждат да се оженят на първата годишнина след брака, за да изживеят щастлив и проспериращ семеен живот.

Коя бутилка шампанско да отворите на първата си годишнина от сватбата?

В деня на сватбата на младоженците се дават две бутилки шампанско: едната за младоженеца, втората за булката. И двете бутилки се пазят за специални поводи. "Невестова" се открива навръх рождения ден на първородната, въпреки че самата млада майка не участва в запойките. Бутилката на младоженеца се отпушва за памучна сватба. В същото време е важно съпругата да изпие първата чаша, а след това всички останали.

Бутилка шампанско за печатна сватба

Наскоро се появи нова традиция - да се яде шампанско със зрели ягоди. Освен това съпругата трябва да „нахрани“ съпруга си с ягоди, а съпругът, съответно, храни жена си със сладки плодове. Веднага след изпиването на шампанското се връчват носни кърпички.

Китайски сватбен статус (една година брак)

Сватбата от калико символизира края на шлифоването между съпрузите. Смята се, че за една година семеен живот младоженците успяват да станат семейни хора. Те вече знаят почти всичко един за друг, напълно са наясно какъв ще бъде бъдещият им съвместен живот. Но чувствата между съпрузите са все още силни. Първата година от семейния живот трябва да им напомня за любов и вярност, когато връзката им изчезне след години брак.

китайска покана за сватба

На първата годишнина трябва да присъстват свидетели и родители, но традициите не забраняват да се канят други хора. Желателно е сред тях да са само близки роднини и приятели.

Ако планирате да организирате семейни събирания у дома, тогава може изобщо да не ви трябват покани - по-лесно е да се обадите на няколко гости

Ако за място за празнуване на годишнината е избран ресторант или банкетна зала, пак ще са необходими покани.Сватбата на калико се счита за скромен празник, така че вместо традиционните официални покани можете да изпратите „напомняния“ със съобщение за предстоящото тържество и молба да не планирате бизнес за определената дата. Той посочва само предмета на тържеството и неговата дата, мястото е посочено по-близо до самото събитие. За съпрузи, които не са имали време да решат предварително помещенията, тази опция е оптимална.

Как да поканите гости на първата си печатна сватба?

Ако младоженците решат да се заемат сериозно с организацията на празника, тогава трябва да намерят или създадат шаблон за покана за празнуването на 1 година брачен живот. Можете да го поръчате в интернет, има много варианти с напълно готов дизайн и текст. Остава само да отпечатате и добавите на ръка имената на получателите. Компютърните програми много улесняват експериментирането с графики, така че дори и начинаещ вече може да създаде шедьовър.

Дизайнът на картичката може да бъде уникален и неподражаем, но не бива да изхвърляте традиционните атрибути на печатната сватба

Те включват цветя, носни кърпички, игли и конци, копчета, ръчно изработени играчки и дреболии. Текстът на поканата също не трябва да е банален, можете да измислите нещо оригинално и забавно, например комична рима.

Печат на покана за сватба

Всички покани трябва да изглеждат еднакво с изключение на личните данни на получателите. Затова не трябва да бъдете прекалено умни с текста и дизайна, защото това, което приятелите намират за готино, може да изглежда неприемливо за по-старото поколение.

За да научите как да празнувате печатна годишнина, прочетете тук.

Идеи за китайска сватбена фотосесия: 1 година брак

Печатната сватба трябва да служи като напомняне за интензивността на чувствата, така че много младоженци искат да я увековечат със снимки.За да успеете снимките, трябва да намерите добър фотограф, подходящо място, костюми, реквизит, декор. Ако финансите позволяват, тогава можете да поръчате и услугите на гримьор.

Ако младоженците имат късмета да срещнат професионален фотограф, всичко останало няма да е проблем. Специалистът сам организира всичко, като предварително се е запознал с желанията на клиентите. Но няма да навреди на самите младоженци да помечтаят, ами ако идеята им се окаже по-свежа и креативна?

Много двойки предпочитат студията пред място, с което ги свързват приятни спомени: кафене, където са се запознали, парк, където са се целунали за първи път и т.н. Една фотосесия сред природата може да бъде достойна алтернатива: в гора, в планината, край морето.

За да направите снимките по-разнообразни, можете да започнете през деня и да завършите вечерта в романтична обстановка с небесни фенери и свещи

Фотосесия сред природата е подходяща не само за топлите сезони. През есента жълто-кафява гора с килим от паднали листа ще бъде подходящ фон, през зимата - покрити със сняг простори. Ако времето не ви радва с красив пейзаж, можете да се преместите в друг град за фотосесия, където снежнобялата зима вече се е установила. Така ще бъде още по-екзотично и избраното селище ще започне да се свързва с празничност и романтика. След няколко години ще бъде възможно да посетите този град отново, празнувайки там по-голяма годишнина.

В студените сезони все още по-често се организира фотосесия в студио. Има и други алтернативи: кафене с красив интериор, уютна селска къща. Независимо от избрания фон, трябва да има празнична украса: възли, торта, различни занаяти. Красиво изглеждат съчетани тениски за сватба с принт. Те се появиха наскоро, но вече успяха да се превърнат в традиционен атрибут.

Снимка на съчетани тениски с надписи за сватбена щампа

Интериорът трябва да е светъл и романтичен, точно както атмосферата на самата фотосесия. Ако някой от съпрузите не харесва мястото или фотографа, по-добре е да потърсите други възможности. Подаръците за годишнина могат да се използват като празнични атрибути. Много хора предпочитат да подаряват традиционни неща: спално бельо от chintz, големи торти с оригинална украса, комплекти сладкиши и други артикули, които ще бъдат подходящи за фотосесия.

На първата годишнина не е необходимо да подарявате банални неща като chintz сарафан или пелена. Има много други опции, които са по-ценни, полезни, подходящи и интересни.

Търсите подаръци за съпруга си за първата му годишнина? От тук можете да почерпите креативни идеи. Оригинални и просто добри опции за подарък за печатна годишнина за съпруга са в тази статия.Информация за подаръци за млада двойка от родители можете да намерите тук. На тази страница е събрана най-пълната информация за подаръци за печатна сватба. Тук можете да почерпите и идеи за създаване на подаръци със собствените си ръце.

Категория: