Първата годишнина на новосъздаденото семейство иска да отпразнува интересно и забавно. Зад тях е цяла година съвместен живот, през който са настъпили много промени. Двойката се опозна по-добре, разкри ежедневните си навици и някой дори успя да стане родител. За да бъде празникът успешен, е необходимо внимателно да се подходи към подготовката му. Как да отпразнуваме първата годишнина от памучната сватба?

Препоръки и съвети за провеждане на тържество

 • Можете да прекарате годишнината си както сред природата, така и у дома или в заведение - всичко зависи от сезона, предпочитанията и финансовите ви възможности. Ако празникът на "памучната сватба" падна през летния период, не пропускайте възможността да отпразнувате годишнината сред природата.
 • За да включите всички гости на събитието в състезания, на тържеството трябва да цари приятелска и приветлива атмосфера. Фасилитаторът ще помогне за това – може да бъде ваш приятел или някой с опит в тази област. Можете също да поканите toastmaster и "DJ" .
 • За да имате приятни спомени от празника, погрижете се да поканите фотограф. Ярките снимки ще допълнят перфектно семейния ви албум. А гостите ще се радват да получат напомняния за това как са споделили събитието с вас. Можете също така да създадете така наречената "прес стена" , срещу която гостите ще правят цветни снимки. Можете да го украсите с датата и имената на съпрузите, сърца или надписи.
 • Реквизити и костюми, интериор и тема на състезанията - всичко трябва да се върти около основната причина - щастлива година съвместен живот. Ако решите да прекарате първата ситцова годишнина от сватбата в семейния кръг у дома, поставете на масата ситцова покривка или поставете на рафтовете сувенири и играчки, изработени от този материал.Не забравяйте, че дизайнът също е много важен. Стремете се към хармонично подреждане на предмети в един стил.
 • Помислете за състезания от различен характер: забавни и глупави, интелектуални и сериозни, така че всеки гост да намери нещо за себе си.

Идеи за печатен сценарий за сватбено тържество с конкурси

Скриптът обикновено се състои от следните четири компонента:

 • Поздравяване на съпрузи и гости, представяне на гостите един на друг (възможни са срещи на стари познати), обясняване на правилата на вечерта - това е началният период, в който гостите се събират в навечерието на празника;
 • Събиране на гостите на общата трапеза, поднасяне на подаръци на младоженците, произнасяне на наздравици и поздравителни речи;
 • Състезанията и игрите, шоутата и песните са в основата на събитието, което определя в какво настроение гостите ще си тръгнат от тържеството и какво ще запомнят.Не забравяйте за периодите на почивка и паузите за танци. Вашата задача е да създадете приветлива атмосфера, не насилвайте гостите и не ги извеждайте насила на сцената, просто се опитайте да ги заинтересувате. Оригинална идея би била да представите презентация на компютърен екран: съберете всички съвместни снимки и измислете креативни надписи за тях. Не се страхувайте да включите видеото от архива, защото това е вашата любовна история.
 • Сбогом на гостите и благодаря, че дойдохте - обърнете внимание на гостите. Ако искате да придадете на празника атмосфера на искреност и приятелство, накрая поднесете на всеки гост малка изненада, на чиято подаръчна кутия ще бъде изписано името му.

Подарък сувенири за гостите на празника

1 състезания за годишнина от chintz сватба

Състезание за прегръдки

Под весела музика на съпрузите се връзва памучна лента с дължина 7-8 метра.След това те застават на разстояние един от друг и по команда на домакина започват да се въртят, увивайки се в плат. Когато между съпруга и съпругата не остане разстояние, те се целуват под радостните възгласи и аплодисменти на гостите.

Състезанието за памучна панделка

Това състезание очевидно е за активни и весели гости. Няколко двойки правят следното: мъжът държи памучната панделка в зъбите си, жената държи края й в ръката си. По сигнал красивата половина от пола започва да тича около мъжа, увивайки себе си и партньора си по оста. Коя от двойките е по-бърза, ще получи награда.

Конкурс "Хубави думи"

Булката и младоженецът набират екипи измежду поканените, измислят име и слоган за тях. След това, на свой ред, съпрузите казват приятни думи един на друг, комплименти, прякори и т.н. Членовете на екипа имат право да ги подсказват.

Покажи конкурса за снимка

Домакинът раздава снимки на гостите, които изобразяват хумористични ситуации, случили се на сватби. Гостите трябва да повторят картината възможно най-правдоподобно и с хумор. Младоженците могат да служат като жури.

Състезание "Списък"

За да напомни на гостите за символа на годишнината, водещият моли да изброи битови предмети, изработени от калико. Това може да бъде покривка, салфетки, пердета, носни кърпички и др. Най-креативните ще бъдат наградени със сувенир от чинц.

Още идеи

 • Модерните младоженци често включват майсторски класове в празничната програма. Например, можете да примамвате гости, като рисувате тениски, създавате ръчно изработени сладкиши или рисувате с маслени бои. Внасянето на творчески елемент в събитието ще изненада поканените.

Отпечатайте клас по изкуство за годишнина от сватбата

 • Печеливш вариант би бил организирането на караоке парти. Организирайте конкурс за най-добър певец / певец, оставете госта да избере песента, която да изпълни. Така участниците ще се чувстват спокойни и спокойни.
 • Играйте детективска мисия: дайте на участниците роли, измислете тестове, тествайки тяхната интелигентност и умения. И апартамент, и ресторант са подходящи за такова шоу.
 • Създайте тема и дрескод. Нека бъде цирково шоу (гимнастички, акробати, клоуни) или приказно представление (например облечете гостите в костюми на герои на Дисни). Подгответе инвентара и разпределете ролите на всички, тогава вашият празник определено е обречен на успех!

Декорация на празнична маса

Печатната сватба е проста и скромна. Не се увличайте по приготвянето на голям списък от ястия, просто направете няколко здравословни.

 • Салати, пресни зеленчуци и плодове, красиви разфасовки и оригинално сервиране - всичко това със сигурност ще бъде запомнено от вашите гости;
 • Канапето е практична и засищаща закуска;
 • Напитки: шампанско, вино и студени пресни сокове;
 • Необичайна торта с надписи и фигури, поръчана или изпечена у дома;
 • Торти, сладкиши и близалки.

Сервиране на празнична трапеза за първата сватбена година

Ако се притеснявате, че гостите ви ще останат гладни, поръчайте например месо и картофи по селски или си представете друго гъсто ястие. Поставете вашите снимки и някои сладки неща на празничната маса.

Празнуване на годишнина за двама

Не се разстройвайте, ако не можете да отпразнувате годишнината си в голям мащаб. Не пропускайте да го празнувате насаме със сродната си душа. Ето няколко съвета за празнуване на 1 година заедно след брака:

 1. Попадайки в постоянен цикъл от дела и събития, често забравяме колко е важно да прекарваме вечерите с любим човек.Вашият малък семеен юбилей е чудесен повод за това. Поръчайте готова храна (пица, суши или бургери), гледайте романтичен филм, разлиствайте снимки от сватбата и изпитайте приятна носталгия. Няма да е излишно да правите символични подаръци един на друг. Ако сте любители на „излизането“, гала вечеря в някой ресторант с изглед към нощния град е това, от което се нуждаете. Чувствайте се свободни да вземете самолетни билети и да организирате втори "меден месец" за себе си. Промяната на обстановката за няколко дни само ще укрепи връзката ви.

Романтична вечеря на свещи

 1. Направете нещо специално на този ден: скочете с парашут, полетете с балон с горещ въздух, карайте ATV и т.н. Посветете този ден на себе си и един на друг: отидете в СПА центъра за релаксиращи процедури или просто направете пътуване до непознато място. Отпразнувайте годишнината си по начин, който ще помните дълго време!
 1. Ако шумната компания не успя да се събере, можете да се забавлявате заедно. Опитайте тази игра „Кой от вас?“ като нарисувате два знака с имената един на друг. Намерете списък с въпроси в интернет (например кой от вас се шегува по-смешно или се събира по-дълго и т.н.), прочитате ги и веднага вдигате табелата. Накрая можете да преброите колко съвпадения има и колко добре се познавате.

Сватба от шифон сред природата

Провеждане на годишнина от памучна сватба сред природата

Ако решите да отпразнувате първата си годишнина от сватбата сред природата, наемете селска къща и я украсете. Украсете верандата с балони с хелий и завържете парчета chintz плат към дървета и зеленина. Празнуването на първата годишнина от сватбата през лятото е наистина страхотно. Забавни танци на модерна музика, дърпане на въже или скачане на торба.Само си представете колко е хубаво да се съберете с гости на чист въздух, да пържите кебапчета, да плувате в езерото и да правите ярки снимки за памет. Характеристика на такъв празник може да бъде пускането на небесни фенери или хвърчило. Фойерверките ще бъдат прекрасен спомен.

Калико годишнината е специален ден, който свидетелства за успешното начало на съвместния живот. Има много опции за изпълнението му, така че изберете този, който отговаря на вашите желания. Като следвате съветите на горната статия, можете да организирате събитие и да направите годишнината от първата година от брака наистина ярка и запомняща се!

Категория: