Днес е актуален въпросът защо ни е нужен сватбен фотоалбум в ерата на цифровата фотография? Факт е, че сватбената фото книга е част от една любовна история, която съдържа частица щастие. Гледането на печатни и цифрови снимки са две различни неща. Освен това сватбената книга обикновено се купува в повече от един екземпляр, за да я подарите на най-близките си хора, например родители.

Всъщност не е необходимо да купувате фотоалбум от фотограф или да поръчвате от печатница: много по-приятно и по-икономично е да го направите сами. Толкова е хубаво да седнете заедно с любимия човек в студена зимна вечер и да прегледате трогателните моменти от сватбата.

Фотокнигите могат да бъдат с напълно различни формати, видове и съдържание: всичко зависи от вашето въображение!

Разбира се, можете да си купите стандартна фотокнига с твърди корици, но създаването на уникален албум със собствените ви ръце е много по-приятно. Сватбените снимки са част от вашата история, така че е най-добре да ги запазите в печат: никой не знае какво ще се случи с цифровите технологии в бъдеще. Много по-хубаво е, когато цялата сватба е в ръцете на отпечатани снимки в красива корица.

Украсете сватбения албум

Създаването на фото книга заедно е приятно и трогателно преживяване за влюбените. Ако искате да украсите сватбен албум със собствените си ръце, можете да дадете воля на въображението си и да въплътите дизайнерски идеи по ваш вкус.Можете сами да ушиете книгата с помощта на панделка или платнен конец, като закрепите листовете заедно или да използвате готов празен албум, като го украсите по желания от вас начин.

Преди да започнете да декорирате, трябва да изберете стила, в който ще бъде направено. След това подгответе необходимите материали и декорации, които можете да закупите в магазин за шиене и ръкоделие. Освен това е по-добре да украсите не само корицата, но и всяка страница. Много по-впечатляващ изглежда албумът, в който е вложено много топлина и старание. Ще можете с гордост да представите работата си на преценката на вашите приятели и семейство.

Как се прави фотоалбум?

Първото нещо, което трябва да решите е вида на сватбения албум. Може да се различава по вида на крепежните елементи, които по правило са три вида:

 • джобове за снимки: пластмасови, картонени, платнени пликове, които предпазват снимката от прах; може да бъде прозрачен или непрозрачен;
 • магнити: модерна тенденция, която ви позволява да поставяте снимки в албум от различни ъгли, просто ги купете в специален магазин и ги залепете на страницата. В същото време е по-добре да защитите снимката със специален филм - това е оригиналната версия, но с течение на времето не е известно как ще се държи магнитът и има риск снимките да изпаднат от албум;
 • ъгли: стар и доказан начин за съхраняване на снимка. Такава книга може да бъде издадена в ретро стил. Както показва практиката, в този албум е възможно да се съхранява семейна история без загуба за поколения.

Идеите за дизайн на сватбени албуми за младоженци могат да бъдат много разнообразни: ръководете се от въображението си и за вдъхновение можете да разгледате много идеи в различни сайтове.

За да не се изгубите в разнообразието от възможности за избор, ето някои популярни дизайнерски идеи:

 • многоцветни страници: тази техника ще добави яркост и наситеност към албума;
 • можете да сортирате снимки в групи, така че всяка група да съдържа снимки, свързани с едно събитие на празника;
 • редувайте обикновени снимки със снимки, направени с помощта на различни техники и филтри;
 • разпространете фотоалбума с бебешки снимки на булката и младоженеца или щастливи общи снимки, направени по-рано;
 • спазвайте хронологията на събитията, за да отразявате тържествената атмосфера на празника;
 • не трябва да публикувате много малки снимки на една страница: това ще разфокусира вниманието на зрителя;
 • на някои страници е по-добре да подготвите колажи от снимки - това ще добави динамика към изобразените на тях събития;
 • оставете страницата за пожелания и добри думи от гости и любими хора.

Украсете снимки

За да изглежда албумът уникален, не трябва да забравяте малките детайли.Като дизайн на снимки. За да направите сватбени снимки със собствените си ръце, ще ви трябва: листове дебела цветна хартия, лен, дантела, кадифе, сатенени панделки с различни цветове, кристали, мъниста и пайети, както и линийка, ножици, двустранна лента и лепило.

Украсете сами сватбения албум

След това ще трябва да решите размера на снимката и след това да направите рамка за нея, проектирана по ваш вкус, и да я поставите в албума. Можете да украсите снимки с малки сърца, панделки и цветя от плат, хартия или панделки, както и кристали и мъниста.

Направете сами сватбен албум

За да направите сватбена фотокнига със собствените си ръце, ще ви трябва:

 • дебел картон 1,5 мм;
 • перфоратор, ножица и лепило;
 • щипки за блокчета;
 • обикновен молив, линийка, тясна лента.

Първи стъпки:

 1. Изрежете 20/20 см корица от картон.
 2. За да направите дизайн на корицата, трябва да направите 2 квадратни листа с размери 22/22 см от материала, с който искате да украсите лицето на албума.
 3. Внимателно намажете картона с лепило и залепете корицата към него, отрежете всичко излишно с ножица или го пъхнете от другата страна, след което красиво украсете ъглите на книгата.
 4. Изрежете два квадрата от дебел картон, които са малко по-малки от основните, и ги залепете на гърба, за да скриете остатъците.
 5. Оставете фотоалбума да изсъхне.
 6. Пробийте две дупки отстрани на гръбчето на фотокнигата.
 7. Фиксираме блоковете със специални щипки за ръкоделие.
 8. Направете листове за фотоалбум, направете дупки за дупки върху тях.
 9. Сглобяваме получения албум, хлабаво закрепваме листовете с панделка.

Украсете фотоалбума по вкус! Пеперуди, цветя, надписи с имената на младоженците, панделки, бродерии и дантели се считат за популярни елементи за декорация, както за корици, така и за чаршафи.

Да направите сватбен фотоалбум със собствените си ръце е страхотна идея! Защото можете да вложите душата си в него и да създадете нещо уникално и напълно отговарящо на вашия вкус и визия на албум, който да запази един от най-ярките спомени в живота. Това ще бъде символ, който защитава вашето семейно огнище в продължение на много години, не позволявайки на щастливите чувства и спомени да избледнеят.

Категория: