Лятото отдавна е най-популярното време от годината за сватби. Летните дни най-често са ярко слънце, ясно синьо небе, ярка зеленина, топло и доста предвидимо време, много цветя и сезонни плодове. Сватбените снимки и видеоклипове през лятото са красиви и богати - такива моменти винаги са приятни за спомен както за младоженците, така и за техните поканени гости.

Идеите за сватбена фотосесия през лятото могат да бъдат най-различни - важното е процесът да не отнема много време и да носи истинско удоволствие на всички участници.Резултатът ще бъде специални, нежни и трогателни снимки, които ще останат красив спомен за цял живот от това тържествено събитие. Как да се възползвате от това, което природата дава през лятото и какви допълнителни атрибути трябва да използвате, за да направите интересните идеи за лятна сватбена фотосесия още по-привлекателни и оригинални? Тази статия ще отговори напълно на тези въпроси.

Лятната природа е невероятен фон за снимки

Очевидното предимство, което лятото дава на сватбите, организирани през този период, е великолепната природа. Първо, това е напълно безплатно, и второ, на такъв ярък наситен фон от естествена зеленина и цветя, както роклята на булката, костюмът на младоженеца, така и спокойните, мирни лица на влюбените изглеждат перфектно. Намиране на причудливо дърво, добавяне на цветове и няколко уютни атрибута - никое фото студио с изкуствен интериор не може да се сравни с природата на природата.

Фотосесия сред природата лесно може да се комбинира със сватбен пикник: в такива случаи можете напълно да се откажете от традиционния банкет в ресторанта - повярвайте ми, гостите ще се радват само да избягат от суматохата на града и камъка стени в чист въздух, нежно слънце и зелена трева. Погрижете се предварително за атрибутите за снимане на пикник. Те могат да бъдат леки плетени мебели (маса, столове или фотьойл), стилни кошници за пикник, карирано одеяло, оригинални ястия и лакомства (канапе, десерти, чаши за шампанско, красиви плодове и др.), цветя.

Лятна сватбена фотосесия може да се организира в огромните полета: ниви с рапица, слънчоглед или дори обикновен овес. Неограничените пространства водят до освобождаване, вътрешна хармония, проява на искрени емоции, които професионалният майстор фотограф със сигурност ще улови в обектива на своя фотоапарат.

Фотосесията "Поле" е особено подходяща, ако е решено да се провеждат сватбени тържества в национално-етнически стил, в кънтри или бохо стил

На море, езеро или река

Променящата се всяка секунда водна повърхност отдавна е очаровала всеки човек. И огромното море в постоянно движение, и малко езерце с водни лилии, и вълниста планинска река, кипяща с цялата си енергия - такъв фон ефективно ще допълни сватбена фотосесия, ще внесе красота и чар в нея. Близки хълмове и скали, красив слънчев бряг и може би планини - това е романтика, чувственост и невероятна нежност, която обективът на камерата с остро зрение ще улови. Само най-искрени чувства, усмивки и целувки ще си подарят младоженците по време на снимки на море или езеро.

За да разнообразите водните природни пейзажи, например, ще ви помогне дървена лодка. Изобщо не е задължително да е идеално красива и прясно боядисана: обикновена рибарска лодка изглежда много стилна и естествена, украсена с ажурна дантела навес или цветни венци и гирлянди.Чифт коне с гриви, украсени с цветя, или голямо чистокръвно куче, добавено към фотокомпозицията на брега, изглежда ефектно.

Готини идеи за лятна сватбена фотосесия

Сватбените снимки с велосипед изглеждат абсолютно необичайни - най-обикновен или спортен тандем. Добавете тук букет от диви цветя, кошница на багажника с ярки плодове, ярки панделки, табела с датата на сватбата и имената на младоженците: такива снимки изглеждат креативни и не изискват шикозни декорации или „правилни“ фонове - цялото внимание е върху щастливата двойка и оригиналния велосипед.

Лулките само изглеждат като просто детско забавление, всъщност те могат да бъдат страхотно допълнение към лятна сватбена фотосесия. Не е трудно да се организира такъв филмов декор: обикновени люлки на въжета се окачват на дебел клон на подходящо дърво и се украсяват с бели цветя.Елегантният костюм на младоженеца и развяващата се рокля на булката – атмосферата на радост и абсолютно детско щастие е осигурена, а снимките в сватбения албум със сигурност ще бъдат леки, живи и много сладки. Идеите за снимки на велосипеди и люлки се вписват лесно в селска сватба.

Сватбената фотосесия в селски стил не е претоварена с детайли, но композицията като цяло изглежда хармонична и много уютна

Табелите „говорещи“ са просто божи дар за тези, които са ограничени във времето и парите, но искат да направят сватбените снимки интересни. Не е трудно да направите сами такива чинии, например под формата на сърца, гълъби или цветя, а надписите върху тях могат да бъдат много различни: от сладки и трогателни до смешни и забавни. Гирлянди и лентички с букви, които добавят надписи като „Just Married“ или указващи датата на сватбата и имената на младоженците, могат да бъдат приписани на същия вид идея.

Искате ли още интересни и забавни идеи? Обърнете внимание на хобитата на булката и младоженеца! Ролки и скейтбордове, китари и барабани, котки и декоративни зайци, бокс и футбол, рисуване и танци, аксесоари за костюми - във всяко от хобитата можете да намерите идея и забавление, за да го впишете в процеса на фотосесия.

Лято в града

Ако по някаква причина естественият пейзаж не е успешен, лесно е да направите градска сватбена фотосесия необичайна. Все по-голяма популярност набират рамките, които булката и младоженецът държат с ръцете си. Ажурна или винтидж антична, високотехнологична или умишлено ярка - важно е рамката да не рамкира цялата композиция, а да е само хармонично допълнение към първия семеен портрет на младите или на цялата компания.

Чадърите могат да се използват както сред природата, така и по градските улици.По-добре е чадърът, избран за фотосесията, да е ярък, но едноцветен: неговата роля е да се превърне в стилен аксесоар в общата снимка, а не да привлича цялото внимание към себе си. Червени и сини, жълти и оранжеви, а може и в цветовете на дъгата, чадърите не трябва да се сливат с цвета на роклята на булката или костюма на младоженеца. Такъв великолепен аксесоар ще озари всеки облачен ден, а ярките гумени ботуши на краката на булката по време на дъжд ще добавят още повече креативност към композицията.

Балоните винаги са празник, познат ни от детските асоциации. Само на пръв поглед използването на балони по време на фотосесия може да изглежда банално: леки и ефирни, те ще се впишат перфектно във всяка сцена, замислена от фотографа, а богатата цветова палитра ви позволява да създавате различни интересни композиции.

Сватбената фотосесия не е непременно само за млади хора: снимки с шаферки, шафери и роднини от двете страни, малките деца излизат много сладки

Категория: