Един от най-вълнуващите моменти от подготовката за брак е сутринта на булката преди сватбата: възхитителен и символичен период, пълен с романтика, очакване, благоговение. Тази сутрин подготовката за сватбата на булката е изпълнена със специално значение и всяко момиче иска да го прекара не само в приятни задължения, но и да запомни тези моменти завинаги. Поради тази причина съвременните булки поръчват почти безпроблемно сутрешните приготовления за снимане - фотосесията на булката в будоара ще се превърне в един от най-ярките и оригинални моменти от цялото сватбено тържество.

Какво трябва да се има предвид при подготовката за утрото на булката, как да го планирате и проведете, какви интересни идеи за фотосесия да използвате? Тази статия ще отговори на тези и други въпроси, които вълнуват умовете на момичетата и жените, които се женят в процеса на подготовка за сватбените тържества.

Какво ви трябва за сутрешната фотосесия на булката преди сватбата

Да започнем с дрехите - като се има предвид подготовката на една жена за сватба, това е доста интимен детайл, към избора на който трябва да се подхожда с цялата отговорност. Акцентът е преди всичко върху естествеността, нежността и привлекателността: булката трябва да изглежда красива, съблазнителна и стилна в същото време. Класическата рокля за сутринта на булката е дантелен пеньоар или ефектно бельо. Трябва да се каже особено за бельото: тази опция се препоръчва за млади момичета и с идеална или почти идеална фигура, които ще се чувстват естествени пред обектива на камерата.

Имате ли определени проблеми с корема, прекалено пълните бедра и целулита? Изберете будоарна рокля или пеньоар - и подчертайте красивите женски форми, а недостатъците на фигурата не се виждат, докато изглежда много секси, съблазнително и мистериозно.

Срамувате ли се да снимате полуоблечени или искате нещо по-оригинално? Мъжката риза е чудесен и неочакван вариант за сутрешна сватбена фотосесия! С правилната настройка на сцената снимките с риза могат да се окажат много различни - от много еротични до дръзки и нахални, дори ако булката изглежда много различно на фотосесията, но винаги привлекателна. Такъв избор е не само красив и привлекателен, но и практичен, тъй като този елемент от гардероба е евтин (или дори може да се вземе назаем от любовник) и може да се носи след това. В същото време будоарът на булката може да бъде декориран в напълно различни стилове и не непременно романтичен.

Ако прическата вече е направена, трябва да изберете дрехи, които лесно се свалят през главата - например пеньоар или същата риза, бельо

Освен дрехи, заснемането на подготовката на булката, разбира се, изисква много повече: маникюр и педикюр, деликатен естествен грим, прическа и не забравяйте да спите предния ден! Най-добрите снимки се получават, когато булката е спокойна, щастлива и очаква с нетърпение срещата с бъдещия си съпруг. Степента на отвореност на тялото зависи само от личните предпочитания на булката - основното е тя да се чувства комфортно и спокойно.

В допълнение към индивидуалните сутрешни фотосесии, преди сватбата можете да изберете сутринта на булката с нейните приятели - това също е интересна опция: както личните снимки ще останат за дълго време, така и със скъпи и близки приятели. Естествено, останалите момичета не трябва да се открояват от общия стил на снимките: трябва предварително да обмислите както дрехите, така и прическите, за да не се налага да гадаете по-късно - къде е булката на снимката?

За пълноценна фотосесия всеки фотограф може да поиска да подготви допълнителни атрибути: сватбени покани, сватбени халки, сватбена рокля и обувки, букет, панделки, парфюми и бижута - тези и други артикули може да са необходими за интериорна декорация. Важно е правилно да проектирате пространството, предназначено за заснемане: красиво украсете диван или легло, изберете вертикално огледало в цял ръст в светъл (за предпочитане бял) дизайн, добавете цветни аранжировки, декоративни свещи, перлени нишки. И не забравяйте за музиката - нека предварително компилираният плейлист с любимите ви мелодии създаде страхотно настроение за целия ден!

Къде да направите фотосесия сутринта на булката: оригинални идеи

Според много сватбени фотографи най-доброто място за подготовка на булката е добър хотел: смяна на обстановката, спокойствието на самото момиче, приятно и ненатрапчиво обслужване - например готова закуска че не е нужно да се тревожите за себе си.Интериорът на хотелската стая е най-подходящ - открито пространство, което не е изпълнено с домашни дреболии, огромни прозорци, които пропускат необходимата светлина, високи тавани. Просторна стая без мебели е лесна за декориране във всеки стил, има достатъчно място за инсталиране на фото и осветително оборудване, за стилист и фризьор, ако е необходимо, видеооператор и шаферки. Събиранията на булката в хотел или хан на снимки и видео рамки винаги изглеждат луксозни и стилни.

Разбира се, сутрешната фотосесия на булката у дома ще струва по-малко и всичко, от което се нуждаете, е под ръка - понякога едно момиче, което се жени, е по-уютно и по-удобно в собствените си стени, а не в непознат чужда стая. Дори обикновена стая в жилищен апартамент наистина може да бъде направена неузнаваема: извадете излишните мебели, украсете с леки драперии и цветя, вземете назаем елегантен фотьойл или масичка за кафе от приятели. Ако има селска къща, сутрешната фотосесия на булката може да се организира и там - естествено дърво, камина, клони на дървета и зеленина, цветни аранжировки ще направят снимките естествени, а не банални.

Друг интересен вариант със своите предимства е сутринта на булката във фотостудио. Може би това е необичайно и съвсем не е у дома, но булката ще се почувства като професионален модел, а интериорът, създаден според нейните желания, правилната настройка на светлината и всичко необходимо под ръка на професионален фотограф ще направят снимките истински шедьоври. Фотосесията в студио всъщност е интересно решение, ако собственият ви апартамент е неудобен или твърде малък, а хотел или луксозен хотел е извън финансов просперитет.

Сватбената сутрин на булката сред природата по очевидни причини е възможна само през лятото, топла пролет или есен. Естествена зеленина, красиво езерце, хамак, елегантна дървена къща и уютно меко одеяло за закуска изглеждат оригинални на сватбени снимки. Такава фотосесия може да се проведе и през зимата, но за да избегнете такъв неподходящ студ сега, си струва да помислите за топли дрехи - красиво бельо или пеньоар няма да изглеждат съвсем подходящи за времето.

Бележка за идеи за снимки

Изобщо не е задължително самата булка да присъства във всеки кадър от сутрешната фотосесия, същността на самия процес е в артистичното представяне на подготовката за сватбата. Ето защо снимките на сватбена рокля, обувки и допълнителни аксесоари са повече от подходящи: артистична композиция с пръстени, бижута и цветя, класическа книга в скъпа корица и сватбена покана, бутилка елитен парфюм ще украси ефективно семейството фото албум в бъдеще.

Идея за снимки за сутрешно снимане у дома и в студио

Фокусът на фотографа е върху ръцете на булката: стилен маникюр, гривни или сватбени бижута на ръката. Скоро на тези красиви пръсти ще бъде поставен брачен пръстен и булката ще стане законна съпруга.

Снимка на бижута върху ръката на булката

В сватбена фотосесия има място и за домашен любимец, ако има такъв: професионален фотограф ще намери място в композицията за котка или куче, любим хамстер или папагал. Такива снимки изглеждат романтични и трогателни, невероятно нежни и оригинални.

Ако присъствието на роднини и наистина близки хора на сутрешната фотосесия не притеснява булката, тогава нейната сестра или приятелки, майка, леля или дори съседка естествено и приятно ще допълнят запомнящите се кадри. Нека бъде ревю на рокли, обща закуска, монтаж на бижута, последни приготовления преди официалната церемония.

Препоръчително е да поверите сутрешната сватбена фотосесия на професионалисти: това е високотехнологично оборудване, артистичен поглед върху познатите неща и интересни кадри

Категория: