Красивата подредба на масата е неразделна част от всеки празник. В допълнение към покривките, апетитните ястия и напитки важен атрибут са салфетките. Предлагат се в различни видове, размери и цветове.

Салфетките определят стила на цялата маса

Видове салфетки

В момента има два вида салфетки, които се използват за сервиране на маса:

 • Плат. Те служат за защита на облеклото и се поставят на коленете по време на хранене.Тези салфетки винаги изглеждат елегантни и луксозни. Изработват се предимно от естествени или смесени материали в различни цветове. Можете също да намерите опции с шарка или ажурна бродерия.

Платнени салфетки

 • Хартията е най-популярният вариант и е предпочитан от повечето хора. Те се използват за избърсване на ръцете и устата. Хартиените салфетки са евтини, но са по-удобни и практични от платнените. Произвеждат се в различни варианти, така че всеки може да намери подходящ вариант.

Хартиени салфетки

Колко е хубаво да подарявате салфетки?

Надареният създава първото впечатление за подарък чрез неговия дизайн. Хартиените салфетки най-често се продават в обикновени опаковки, които изглеждат непредставими и безинтересни. За да може подаръкът да изненада и зарадва получателя, трябва да подарите хартиени салфетки в оригиналния дизайн.Можете да го направите сами с помощта на стъпка по стъпка майсторски клас със снимка.

Най-често срещаният вариант е букет от хартиени салфетки. Преди да започнете производството, вземете под внимание следните препоръки:

 1. Помислете за идея. От този момент по-нататъшният процес ще бъде отблъснат. Подаряващият трябва да определи какви цветя иска да направи. Не всяка салфетка може да направи красиви обемни продукти. Например, еднослойните не държат добре формата си, така че да направите тежки цветни глави от тях няма да работи. От тези салфетки се правят само ефирни цветя без строги линии.
 2. Изберете обикновени материали за изработка, без чертежи.
 3. Намерете семинар, който лесно се повтаря. Често хората надценяват способностите си и избират трудни уроци за правене на занаяти. Поради липсата на умения и опит в подобна работа, букетите от салфетки се оказват небрежни и неподходящи за подаряване.

Букет от хартиени салфетки

Как да направите букет от хартиени салфетки със собствените си ръце?

Най-красивите букети цветя идват от рози и карамфили. Растенията са идеално комбинирани помежду си и се допълват взаимно. Тези цветя са едни от най-обичаните и желани от жените. Правенето на рози и карамфили от тишу е много лесно. Основното нещо е да следвате инструкциите и да следвате всяка стъпка на свой ред.

Най-добре е да започнете формирането на букет с карамфили. Те са по-лесни за изпълнение, докато даващият ще може да тренира ръката.

За да направите ще ви трябва:

 • опаковане на обикновени бели салфетки;
 • специални стъбла;
 • маркери;
 • акварел;
 • маркери;
 • невидим.

Цветята се правят по следния начин:

 1. Вземете салфетки и ги сгънете във формата на хармоника. Поправете невидимостта в центъра.
 2. От двете страни внимателно откъснете краищата с ръце.
 3. Оцветете ръбовете на салфетките с водни бои. Линиите трябва да са небрежни, така че листенцата да изглеждат по-естествени.
 4. Оградете краищата на салфетките с флумастер.
 5. Свалете невидимките и завържете малък възел от конец на тяхно място.
 6. Раздухайте венчелистчетата с пръсти, за да направите реалистични пъпки. Свържете се със стъбла.

Розите се правят малко по-трудно от карамфилите

За занаяти ще ви трябва:

 • салфетки (дарителят избира цвета на вкус);
 • молив;
 • панделка;
 • специални стъбла.

Основни стъпки:

 1. Вземете салфетка и я разделете на две части. Трябва да получите тънки квадратчета.
 2. Завийте заготовката върху молива много здраво. Оставете около 4-5 см до дъното.
 3. От двете страни преместете салфетката до средата на молива, след което трябва да я издърпате. Направете още няколко листенца в този ред.
 4. Оформете пъпки от заготовките и ги фиксирайте върху стъблата с тиксо.

Снимка на ръчно изработен букет от салфетки

Веднага след като цветята са готови, композицията е направена. Хартиените растения се опаковат в подаръчна хартия, кутия или кошница. Допълнете букета с декоративни елементи или сатенени панделки.

Този подарък изглежда много оригинален и определено ще зарадва дарения

Хартиените салфетки са съществена част от сервирането на масата. Те украсяват и допълват интериора. Те обаче са предназначени не само за избърсване на устата и ръцете. Те правят оригинални занаяти, които разнообразяват и правят масата по-ярка.Направи си сам подаръците от салфетки се правят лесно, без да отнемат много време от производителя. Основното нещо е да изберете добър майсторски клас и материали, както и да покажете малко въображение.

Топиарий от салфетки как да направите свои ръце ще научите, като гледате видеото:

Категория: