Проблемът с избора на подарък е актуален по всяко време. Особено трудно е да изберете подарък за човек, който изглежда има всичко необходимо. Но не давайте дрънкулка в такава ситуация, която със сигурност ще стане още един колектор на прах! Има по-добра идея. Ако получателят не е твърд противник на алкохола, тогава можете да му подарите вино или аксесоари за тази напитка.

Сет за вино подарък за мъж

Съществува мнение, че подаръчните комплекти за любителите на виното и самата напитка са подаръци, които е по-подходящо да се подарят на жена. Това обаче е фундаментално погрешно вярване. На мъжете също могат да се дават отлежали вина или коняк.

Ако подарите на мъж вино, изберете червено. Например Пино Ноар

Защо се препоръчва пино ноар? Факт е, че това вино има подчертан дървесно-плодов аромат и малко прилича на уиски. Дори придирчивите гастрономи ще харесат напитката.

Опаковането на подаръци не играе голяма роля. Вниманието на мъжете по отношение на подаръците обикновено е приковано към съдържанието, а не към външния вид. Поради тази причина е страхотна идея да подарите на мъж персонализирано вино като подарък. Той определено ще запомни и оцени такъв знак на внимание.

Може да се добави вино. Ароматна пура, черен шоколад или сладки ще свършат работа.

Ако ви е трудно да изберете добра напитка, помислете за комплект за вино като подарък. Изглеждат много елегантно и ефектно. Има много вариации на тези комплекти. Те могат да съдържат:

 • тирбушон;
 • тапи с различни размери;
 • различни скоби;
 • случаи;
 • специален термометър;
 • фуния;
 • очила.

Някои комплекти за вино са събрани в дървена кутия. Можете да намерите необичайни опции. Например кутия под формата на шахматна дъска.

Подаръчен комплект за вино в кутия

Вино подарък за жена

Подарък вино за жена трябва да отговаря на нейните вкусови предпочитания. Например, не всеки обича сладки напитки. В този случай е по-добре да се спрете на бутилка сухо червено или бяло вино.

По-скъпото не означава по-добро

Това е златното правило за избор на вино. Ако жената не е специалист и познавач на вината, то подарък с приказна стойност едва ли ще бъде оценен от нея. Средната цена на прилична напитка е 1500 рубли.

Какво вино да подаря на жена? Разделете напитките по категории:

 1. Бели вина. Подходящи напитки от провинциите Бордо, Сансер и Шабли. Сред италианците - Ланге, Асти и Гави.
 2. Пенливи вина. Добър вариант е кримска или испанска кава.
 3. Шампанско. Френският е най-добрият.
 4. Десертно вино. Смята се за печеливша. За предпочитане вина от Сотерн (южна Франция), Чили, Южна Африка или Крим.
 5. Шери. Най-доброто испанско сладко шери.

Не е нужно да давате на жена портвайн или мадейра. Изключение е, ако тя даде да се разбере, че предпочита тези напитки.

За разлика от мъжете, за жените е важно не само съдържанието, но и външният вид на презентацията. Поднесете виното в подаръчна кутия.

Испанско пенливо вино в подаръчна кутия

Напитката може да бъде допълнена. Например, много оригинално е да подарите кошница с вино и плодове. Съдържанието на такава кошница зависи от предпочитанията на получателя на подаръка.

Не по-малко актуална е сувенирна подаръчна кошница със сирене и вино. В този случай бялото вино е за предпочитане - именно сиренето се счита за идеалното допълнение към тази напитка.

Как да изберем подарък за винопроизводител?

Изборът на подарък за винопроизводител ще бъде по-лесен, ако знаете от какви етапи се състои процесът на производство на вино. Всичко започва с нарязване на плодове и плодове. Това изисква трошачка или мелница. Такова нещо винаги ще бъде полезно и можете да сте сигурни, че подаръкът няма да остане непотърсен.

На втория етап винопроизводителят се нуждае от ръчна или хидравлична преса за извличане на сока. Това устройство е необходимо за обработка на голямо количество суровини за кратък период от време.

В допълнение винопроизводителят се нуждае от:

 • декантер за вино;
 • захарметър;
 • алкомер;
 • хидрометър;
 • затварящи бутилки;
 • контейнер за съхранение;
 • качествен тирбушон;
 • термос за вино;
 • охлаждащи камъни;
 • аератор;
 • куфар за пренасяне на бутилки вино.

Комплект камъни за охлаждане на напитки

Нека разгледаме по-отблизо контейнера за стоене и съхранение. Това е важно и скъпо нещо, така че такъв подарък ще зарадва адресата, ако той е страстен към домашното винопроизводство.

Ретро бутилка е подходяща като подаръчна кутия. В него винопроизводителят ще може да съхранява особено ценна напитка. Друг чудесен вариант за подарък са ръчно изработени дъбови бъчви. Това е необходим атрибут на винопроизводството. Приготвянето на някои напитки без отлежаване в дъбови бъчви е просто невъзможно.

Ръчно изработено дъбово буре

Винопроизводителите с чувство за хумор със сигурност ще се зарадват на сувенир или битов предмет, свързан по някакъв начин с тяхното хоби. Какво би могло да бъде? Списъкът с възможни подаръци е:

 • сапун с аромат на вино;
 • медицинска козметика на основата на вино;
 • обувки с коркова подметка;
 • бижута от винен корк;
 • винен гризайл (картина, създадена с помощта на различни видове напитки).

Вино гризайл като подарък

Каквото и да изберете за човек, който се занимава с винопроизводство, той ще се радва да получи подарък на толкова близка тема. Подарете на професионалиста малък знак на внимание под формата на винен сувенир или полезен предмет за приготвяне на любимата ви напитка.

Аксесоари за любителите на виното

Какво ще харесат ценителите на виното? Можете да представите оригиналната поставка за бутилка. Изборът на модели сега е огромен. Проучете продуктите в средния ценови сегмент, така че стойката да е с високо качество и да не засяга значително бюджета ви.

Оригинална поставка за бутилки вино

Топ подаръците за любителите на напитките са всякакви комплекти и подаръчни чаши за вино в опаковка. Комплектите обикновено включват всякакви артикули, необходими на винарите и ценителите. Подаръчният комплект под формата на бутилка вино изглежда оригинално. Такъв подарък няма да се нуждае от отделен пакет.

Що се отнася до чашите за вино, тук можете да проявите въображението си и да представите персонализирани ястия. Красива гравирана чаша, допълнена от подаръчна кутия за вино с любима напитка вътре, е чудесен вариант за подарък за шеф или герой на деня.

Ако трябва да вземете евтин, но оригинален аксесоар, обърнете внимание на винен тирбушон. Има много необичайни тирбушони под формата на хора, животни и други дизайнерски изкушения.

Можете да подарите нещо за интериора. Вече споменахме рисуването на вино, но изборът не свършва дотук. Чудесен вариант е тематичен стенен часовник или статуетка. Ще бъде добре, ако допълните подаръка с гравиране.

Ако получателят на подаръка е начинаещ винопроизводител, то колекционерско издание на книги за винопроизводството ще бъде ценен подарък за него.

С тяхна помощ той бързо ще научи този труден занаят и ще стане професионалист.

Любител на напитки със сигурност ще оцени сертификат за подарък за дегустация на вино. Впечатленията от това събитие ще останат в паметта на адресата на подаръка за дълго време.

Как да опаковам вино като подарък?

И така, решихте да изберете вино за подарък. Остава да изберете подходящата опаковка. Стандартният начин на опаковане е подаръчна хартия. Ако искате нещо по-оригинално, тогава обърнете внимание на подаръчни кутии за вино. Изборът им е огромен, но най-впечатляващо виното изглежда в дървена подаръчна кутия.

Вино в дървена подаръчна кутия

Говорейки за дървени опаковки, определено трябва да споменем бурета за подаръци.Този дизайн на презентацията е най-предпочитан. Първо, това е оригинално, и второ, обичайно е виното да се съхранява и отлежава в бъчви, така че асоциацията с високото качество на напитката веднага се проследява.

Има и други начини за необичайно опаковане. Например можете да подарите два подаръка в един – увийте бутилка вино в красива кухненска кърпа. Ако поводът и отношенията ви с получателя на подаръка позволяват, тогава бутилката може да бъде опакована в чорап, а втората да се използва като „панделка за подарък“ за закрепване на декорацията на гърлото.

Огромен обхват на фантазията се отваря за ръкоделките. Можете да направите изключителна опаковка за вино от всичко. В курса има лепенки от красив плат, плетени калъфи, пакети от коприна, сатен и филц, както и много други опции.

Сега знаете как да изберете добро вино и аксесоари за подарък. Не давайте прекалено скъпи вещи и напитки. Така рискувате да смутите получателя на подаръка и да се почувствате задължен. Изберете подаръци в средна ценова категория.

Категория: