В асортимента на всеки магазин за бижута има категория бижута, които са особено търсени: детски обеци. Бижутата от злато или сребро за момичета са малки и леки, често изработени в подходяща детска тематика - със сърца и цветя, под формата на звезди и панделки, с любими анимационни герои и др.

В ушите на децата бижутата, инкрустирани с миниатюрни камъчета и емайлирани вложки, изглеждат деликатни и елегантни

Бижутата на тази възраст не са на място. Ако ушите са само пробити, тогава определено трябва да изберете обеци от злато или сребро: дезинфекциращите свойства на благородните метали допринасят за бързото и безболезнено зарастване на пункцията.В тази статия ще говорим за предимствата на златните обеци за ежедневно носене или като допълнение към празнична визия.

Момиче със златни обеци

Основни изисквания за детски златни обеци

Когато избирате детски обеци, не забравяйте, че се налагат определени изисквания за такива продукти, които имат пряк контакт с детската кожа:

  • златото трябва да бъде само с високо качество - това е гаранция за ниска алергенност, липса на окислителни реакции с вода и други среди, безопасност при носене при ниски и високи температури;
  • висококачественото злато не потъмнява и изглежда благородно;
  • златните обеци за момиче до 5 години трябва да са само изчистени, без остри ъгли, без излишни елементи - така се грижите за удобното носене на бижута от малко дете. Такива бижута няма да се закачат за косата и дрехите, няма да повредят ухото;

Златни обеци, Калина Золотая (цена на линка)

  • детските обеци трябва да са леки, да не дърпат лоба, в идеалния случай бижуто практически не се усеща от детето. За момиченце цялата обеца е не повече от 1,5 гр.;
  • ключалката трябва да е надеждна и сигурна, а вложките трябва да са здраво закрепени.

За бебета се препоръчват класически обеци с френско или английско заключване или малки гладки халки. Златните обеци за по-големи момичета са много подходящи за ежедневно носене - например за тренировки или спортни дейности, разходка с приятели. Често такива бижута се правят с миниатюрен камък или с емайлирани вложки.

Златни обеци с емайл, Калина Золотая (цена на линка)

Скъпо или по-евтино?

Златните обеци във всякакъв дизайн са по-скъпи от сребърните. Използването на нестандартно злато - бяло, розово или червено - повишава цената още повече. Разбира се, много хора биха искали да купят по-скъпо бижу за бебето си, но това не винаги е подходящо по някои причини:

  • скъпите бижута привличат вниманието на различни хора, включително и не много добри - за ежедневието е по-добре да изберете по-евтини и практични модели;
  • децата са си деца, те са склонни да губят дори скъпи неща: загубата на скъпи бижута ще разстрои не толкова детето, колкото родителите му;
  • скъпите бижута често се купуват "за растеж" , но си струва да запомните: "женските" дизайни на малко момиченце изглеждат смешно и момичето бързо ще израсне от детска тема на котки и пеперуди.

Аксесоарите трябва да отговарят на възрастта, начина на живот и обстоятелствата на носене на момичето

Скъпите обеци са подходящи за специални поводи. Красиви и ефектни златни обеци за момичета с диаманти ще се превърнат в истинска декорация на празничната визия, младата дама ще изглежда великолепна и елегантна.

Златни обеци с диаманти, SL (цена на връзката)

Оригинални модели златни детски обеци

Цената на детските златни обеци зависи от теглото на бижутата, наличието на вложки от естествени камъни, оригиналността на дизайна. Препоръчително е да купувате златни предмети само в надеждни, утвърдени магазини за бижута, които прикрепят съответните сертификати към бижутата.

За млади момичета не трябва да купувате продукти със сложни форми: такива обеци не само изглеждат твърде претенциозни в ушите на децата, но и са много опасни. Приятелите от детската градина със сигурност ще искат да дръпнат "висулката" или голям пръстен - и сега ухото е повредено, понякога доста сериозно.За бебета изберете обеци според факта, че детето е удобно в тях да спи и да извършва ежедневни дейности.

По-големите момичета вече могат да си позволят почти всеки модел. Например златните обеци за 10-годишно момиче са ефектна покупка за приятелски партита и за голямо излизане. Изисканите и в същото време непривличащи специално внимание продукти на тази възраст са много подходящи.

Обеци от бяло злато с диаманти, SL (цена на връзката)

Тийнейджърките ще се интересуват от модели конго или златни обеци с допълнителни елементи. Когато избирате продукти със скъпоценни камъни, трябва да дадете предпочитание на малки прозрачни камъни: матовите големи скъпоценни камъни са само за дами на подходяща възраст.

Категория: