За бижута, които да се носят с удоволствие, да се предават от поколение на поколение, мечтае всяка жена. Някои бижута са доста подходящи за постоянно носене - обикновено това са сребро, злато, платина, които не предизвикват алергични реакции. Други, грандиозни и луксозни, са предназначени изключително за специални поводи. Кубичните цирконии са универсален вариант, както се казва, както на празник, така и на световно. Името "фианит" е по-разпространено у нас, извън нея този изкуствен кристал се нарича цирконий.

Външно кубичният цирконий не се различава много от истинските скъпоценни камъни, но струва няколко пъти по-евтино

Бюджетният цирконий също е добър, защото лесно се комбинира със скъпи благородни метали и камъни: в бижутата кубичният цирконий често съществува съвместно с изумруди, рубини, сапфири. Миниатюрни златни обеци с фианити и топаз са луксозен избор за коктейл, романтична среща, малко приятелско парти.

Златни обеци с топази и кубични цирконии, НОВО ЗЛАТО (цена на линка)

Кубичният цирконий фалшив ли е

Изкуствено отгледаният кубичен цирконий (цирконий) не е скъпоценен камък, така че няма смисъл да го фалшифицирате в опит да получите допълнителна печалба от процеса. Редица уникални свойства правят кристала много привлекателен за бижутерска работа: висока якост, сравнима с диамант, огнеупорност, устойчивост на агресивни химически среди, прозрачност и красиво пречупване на светлинните лъчи - кубичният цирконий в умели ръце често се превръща в акцент в бижутата.

Но точно тези характеристики правят възможно използването на самия кубичен цирконий за заблуда на крайните потребители: пълната му прилика с диамант и използването на същата шлифовка като при диамантите правят циркония почти неразличим от истински скъпоценен камък. Мнозина не виждат измамата и купуват кристал, изкуствено отгледан от циркониев диоксид, на баснословна цена.

Металните оксиди, използвани в производството на циркониеви кристали, позволяват постигането на различни цветове - в момента са възможни повече от 20 нюанса.

Основното направление на имитации на цирконий са гранати, аметисти, топази, сапфири, цитрини, рубини и дори редки александрити

Emerald остава недостъпен за съвременните технологии за кристална имитация на фионит.

Ционит в златен обков

Този вариант изглежда абсолютно луксозен. Имайки предвид много близката прилика с диамант и избирайки ефектна златна рамка, можете да закупите великолепно бижу, което ще привлече погледите и ще направи една жена неустоима.

Обеците с кубични цирконии от злато (бяло, червено, розово) разбира се не са само вечерен вариант. Модерният асортимент от бижута ви позволява да закупите доста бюджетни златни модели за всеки ден, такива бижута са ценни за своята достъпност. Универсалните дизайни често пасват на всякакви дрехи и житейски обстоятелства и дори нещо оригинално с кубичен цирконий не е проблем да се вземе.

Златни обеци с кубичен цирконий, SOROKIN (цена на линка)

Избор на правилните обеци с цирконий

Общоприето е мнението, че златните обеци са за по-възрастни дами, а сребърните обеци за млади момичета. Но продуктите с цирконий са съвсем различна история. Кристалите, обрамчени в бяло злато, изглеждат свежи и правят лицето много младо, а сребърните обеци с кубичен цирконий в цвят ще изглеждат луксозно на жени в елегантна възраст.

Сребърни обеци с кубичен цирконий, DEL'TA (цена на линка)

Огромният избор може да бъде доста объркващ. Не се губете - следвайте основните правила и ще можете да изберете идеалното бижу за себе си:

  • обеци с кубичен цирконий ще подхождат на абсолютно всяка жена и дори дете: миниатюрна детска версия ще изключи възможността обеца да се закачи за нещо и да повреди ушната мида;
  • циркониевата писта съдържа много малки кристали, такива обеци имат определена форма и ефективно демонстрират красотата на преливащия се камък;

Сребърни обеци с кубичен цирконий, SL (цена на линка)

  • на почитателите на класиката се препоръчват кръгли обеци с различен брой камъни, злато или сребро;
  • студеният цветен тип трябва да избере обеци от бяло злато или сребро с вложки от цветни камъни в студени нюанси;
  • за тип топъл цвят, кубичен цирконий от топли цветове в рамка от червено злато ще бъде печеливша опция.

Евтината цена на бижута с кубичен цирконий ви позволява да закупите няколко различни модела - ежедневни за постоянно носене, и оригинални за партита и приятелски събирания, и ефектни и луксозни за вечерно излизане.

Цирконият е великолепен изкуствен кристал за модни любители на всяка възраст, които знаят цената на себе си и бижутата!

Категория: