Образът на момиче, което прилича на момченце, е доста популярен сред съвременната младеж. Въпреки необичайния си външен вид и девиантно поведение, такива момичета често стават успешни жени и добри домакини.

Изображение на момченце

Има няколко типа мъжки момичета:

 1. Момичета, които изглеждат като момчета с груб вид. Представителките на този тип не са виновни, че са различни от другите момичета. Приличат на момчета поради хормонален дисбаланс, а не защото искат да се откроят.Неволно мъжествените момичета често стават добри и грижовни майки, любящи съпруги и пазители на огнището. Външно те не са привлекателни за противоположния пол, но по природа са много търпеливи и отстъпчиви. Те също са снизходителни към недостатъците и отклоненията на другите хора.
 2. Томбоя другарю. Тази категория момичета по различни причини, но по собствена воля, изоставиха обществото на своя пол. Такива момичета обикновено са много привлекателни и желани за младите хора, но момчетата се съгласяват да бъдат само приятели. Те не се интересуват от сериозни връзки и затова младите хора също възприемат такива момичета като приятели.
 3. Агресор. Най-упоритият вид мъжки момичета. Дори да растат, те не искат да се променят. Момчетата се страхуват от тях и често не ги възприемат като момичета. Освен това такива дами обичат да участват в юмручни битки, по природа са много избухливи и груби. Имат лидерски качества. Момичетата Tomboy от тази категория са самоуверени и като правило са остроумни и находчиви.Когато тези момичета пораснат, те вече не се приемат на сериозно както от мъжете, така и от жените. За тях става трудно да се разбират в обществото. Изглеждат смешни и нелепи.

Какво представляват момичетата-момчета

Цел за поведение

Девиантното поведение на тийнейджърите е начин да се върви срещу системата

Децата искат да докажат своето превъзходство и да бъдат оценени от своите връстници. Някои умишлено крият таланта си, други се кълнат, въпреки че са отгледани в добро семейство. Всичко това, за да покаже, че мнението на обществото не означава нищо за тях. Красиви момичета с добра фигура започват да си правят татуировки и пиърсинг, за да покажат несъгласието си с възприетите в обществото представи за красота.

Психология на поведението на момичетата-момчета

Според психолозите има няколко фактора, които оформят момчешкото поведение на момичетата:

 1. Така че те се стремят към повече свобода от мъжете. Момичетата не искат да бъдат готвачи или любовници, опитвайки се да се отърват от стереотипа, измислен от обществото.
 2. Недоволство от факта, че омаловажават жените. Много по-трудно е за една жена в обществото: заплатите са ниски, по-трудно се намира работа и има много повече отговорност.
 3. Нежелание да бъдеш сива мишка. Понякога момичетата искат по някакъв начин да се откроят и да се противопоставят на системата: „Защо едно момиче трябва да носи рокля и пола? Който каза, че? Искам да нося панталон!“
 4. Имитация. Може би по този начин едно тийнейджърка иска да бъде като някой, когото смята за авторитет. Например на вашата приятелка или любима актриса.
 5. Случва се поведението на момчето и съответното изображение да е опит за привличане на внимание (обикновено на противоположния пол). Ако това е единствената причина, скоро тя ще промени имиджа си и ще стане женствена, като обикновените момичета.

Поведението на момченцето е опит да върви срещу системата

Външен вид

Момичетата Tomboy са склонни да носят широки дрехи. По принцип в гардероба им има точно това, което едно момче може да носи: суичъри, ризи, дънки, панталони. Облеклото не е стегнато, не е ярко. Обувки без токчета и всякакви декорации - основно момчетата ходят в маратонки или кецове. Момичетата предпочитат къси коси и не използват грим, има жаргонни изрази в разговора.

Характеристики на героя

Момчетата не винаги привличат млади хора. Отблъснете тези момичета, които се държат агресивно, нахално, разпуснато. Но ако едно момиче просто се облича като мъж (суичър, шапка, дънки) - това може дори да привлече противоположния пол.

Такова момиче е мистерия, която искате да знаете и разберете

Момчетата по правило имат следните черти на характера, които привличат младите хора:

 1. Чувство за хумор. Момичетата от тази категория имат отлично чувство за хумор. Те не се обиждат от шегите на другите, разбират се, но и няма да се оставят да бъдат обидени.
 2. Ниво на IQ. Хлапето често се отличава с остър ум. Тя е начетена, лаконична, но когато говори, е компетентна и точна. Един млад мъж ще трябва да се постарае много, за да заинтересува такъв представител на жената. Интелектуален човек има голям шанс за комуникация и последващи връзки с такова момиче. Освен това те разбират много мъжки въпроси не по-зле от младите хора, затова ще се радват да подкрепят далеч от женски теми за разговор.
 3. Секси. Въпреки че цялото им тяло е скрито от широки дрехи, момченцата (с изключение на тези с хормонални проблеми) са секси и привлекателни. Фактът, че не го излагат на публичен показ, само повишава рейтинга им.
 4. Независимост. Тази черта на характера присъства във всички видове момичета мъже. Те постигат всичко сами, не обичат да зависят от някого, целеустремени са и често успяват в кариерата си в зряла възраст.

Момичетата Tomboy понякога стават социални изгнаници

Освен това момичетата-момчета често са изгнаници заради външния си вид и мъжественото си поведение и комуникация. Но основно, вече в зряла възраст, те стават добри съпруги и успешни хора.

Може би ще ви е интересно и видеото с изповедта на едно момче:

Категория: