Влюбените се женят и започват самостоятелен възрастен живот и съвместен живот. Те се търкат един в друг, опитват се да създадат уютна атмосфера в семейството си. Но се случва родителите да внасят раздор. Често свекървата се намесва в живота на младата двойка и упражнява собствено, често негативно влияние върху личните отношения на съпрузите. Намира грешки в зет си, намесва се в нейните съвети. В къщата могат да започнат конфликти, които да доведат до развод.

Основната причина свекървата да се намесва в живота на млада двойка е нежеланието й да пусне дъщеря си да си отиде

Въпреки факта, че момичето е пораснало, майка му не може да приеме, че тя вече не играе най-важната роля в живота му.Порасналата дъщеря има свое семейство и сега то става първостепенно, майката остава на заден план. Това изобщо не означава, че дъщеря й е започнала да я обича по-малко, но сега тя ще инвестира времето и енергията си в ново семейство, в нов дом. Не винаги е възможно свекървата да бъде мъдра и да не се меси. Зетят й изглежда човекът, който е заловил момичето й, а свекървата активно се опитва да върне всичко, без да осъзнава, че поведението й разрушава семейното щастие на собствената й дъщеря.

И така, какво може да се направи, ако тъщата се меси в семейството?

Свекърва се меси в семейството на млади хора

Не позволявайте на съпруга ви да нарани майка ви

Когато активното участие на свекървата се отразява негативно на отношенията на младите съпрузи, това се превръща в истински проблем. Дъщерята не трябва да е на страната на майка си, която я настройва срещу съпруга си. Момичето е станало възрастен и на първо място тя самата трябва да разбере това. Сега младата жена има свое семейство и не бива да й се обижда.Ако свекървата нападне зет си, тогава дъщерята е длъжна да даде да се разбере на майка си, че заема страната на съпруга си. Това трябва да се прави много нежно и деликатно, за да не се обиди по никакъв начин майката. Тя, разбира се, се държи така не от зло и също трябва да бъде разбрана, но въпреки това трябва да бъде поставена на мястото си. Освен това не можете да се поддадете на манипулациите на мама като „Не спах през нощта, отглеждайки те. Неблагодарна дъщеря!”.

" Не изнасяйте мръсно бельо от къщата"

Някои момичета са твърде привързани към майките си и разказват всичко, което се случва между нея и съпруга й пред вратите на къщата им. Те говорят за кавги, недоразумения, скандали. След това младите хора се помиряват и в сърцето на майката има негодувание за дъщеря си. След такива разкрития свекървата, защитавайки дъщеря си, започва да търси грешки в зет си и се опитва да го унижи.

Необходимо е да пресечете потока от информация и да разберете, че всичките ви проблеми трябва да се решават заедно с вашия съпруг

Момичето трябва ясно да каже: „Мамо, ще продължим да правим любимите си неща заедно и да пазаруваме, но няма да позволя да се намесвам в семейните ми отношения“

Поставете граници за отглеждане на внуци

Когато съпрузите имат деца, това е голяма радост и за техните родители. Бабата понякога толкова активно участва във възпитанието на внуците си, че забравя: главната дума трябва да имат родителите, те трябва да решават. Поставете ясни граници и правила, които свекървата трябва да спазва, когато става въпрос за отглеждане на внуците, вашите деца.

Поставете граници за отглеждане на внуци

Използвайте психологически трик

Има семейства, в които съпругата не препрочита майка си и не укорява, когато обижда съпруга си. Колкото и да обича майка си, глупаво е да се държи така. Има риск да останете без съпруг. В такива ситуации има добра психологическа техника: когато защитавате съпруга, трябва да кажете „ние“.

Това ще подчертае, че сега вие и съпругът ви сте едно цяло

Живейте разделени

Често млада двойка трябва да живее с родителите си. Това е удобно в смисъл, че не е нужно да плащате за отделно жилище, но създава много други проблеми. Без външна намеса в отношенията ще бъде възможно спокойно и тихо да разрешите проблеми в кръга на вашето семейство. Колкото и да е трудно с намирането на жилище и преместването, трябва да се опитате да намерите отделен апартамент. Най-добре е тя да не се намира близо до къщата на родителите си, така че свекървата да няма възможност да посещава всеки ден "със собствена харта" .

Живейте отделно от родителите си, за да не влезе свекърва ви в семейството

Помогнете на свекърва си

Може би свекървата не може да пусне детето си по никакъв начин, поради причината, че тя няма свой личен живот. Няма да е излишно да й помогнете да срещне добър мъж, да запознаете с нея хора с общи интереси. Можете също така да опитате да намерите нейните вълнуващи дейности, хобита.

Свекървата трябва да живее собствения си живот, за да не се меси в живота на младите

Ако мъдростта да дадеш свобода на дъщеря си не е достатъчна за твоята свекърва, опитай се да й помогнеш да разбере: прекомерната опека само ще навреди на нейното дете и ще разруши семейното щастие на младите.

Интересно свързано видео:

Категория: