Предателството на съпруга е сложна психологическа травма, която е много трудна за преодоляване. Основният въпрос, който възниква след установяването на факта на изневярата, е как да живеем след изневярата на съпруга си, да си създадем нормален живот и да запазим нервните клетки? Невъзможно е да се отговори еднозначно на такъв въпрос.

Всяка ситуация ще трябва да се разглежда индивидуално

По-нататъшното поведение на една жена трябва да зависи от това как се държи предателят, какво планира да направи след това. Психолозите идентифицират три варианта за развитие на ситуацията.

Ходил и ще ходи

Някои мъже несъзнателно прелюбодействат, опитвайки се да разрешат някакъв проблем, възникнал в семейството или на работа, търсейки морална релаксация. Други целенасочено започват връзка, водят двойнствен живот, криейки се както от съпругата, така и от любовницата. Струва си да се прави разлика между такива ситуации. Ако стане известно, че връзката продължава отстрани дълго време, тогава не трябва да се надявате, че предателят ще успее да се установи. След месец, година или 10 години жаждата за приключения ще се върне при него и всичко ще се повтори отново.

Прощаването на такъв човек, жената лично му дава билет с разрешение да се забавлява както иска, говори за готовност да толерира друга жена в семейството си. Един ден такъв човек сам ще отиде при любовницата си, може би не при първата или втората, а при тази, която ще бъде по-решителна от другите, и на свой ред ще продължи да се отдалечава от нея, или ще измъчва и унижава жена си през целия си живот с невъзможността да избере един единствен. В такава ситуация, когато съпругът съзнателно прелюбодейства, мами дълго време, не трябва да се колебаете с решението, по-добре е незабавно да прекъснете отношенията и да си дадете още един шанс за ново семейство с друг, по-верен човек , отколкото да продължи да гадае с кого си прекарва времето неверният съпруг .

Ами ако съпругът изневерява съзнателно?

Искрено съжалявам

В живота на всеки може да се случи една-единствена грешка. Весела компания, алкохол, депресивно състояние могат да доведат до факта, че съпругът ще извърши прелюбодейство. Ако той честно й призна, разкая се, осъзна грешката, можете да дадете втори шанс на семейния живот. Доверието няма да е лесно за възстановяване. Ще има желание да се наблюдават и контролират всички действия, често ще има съмнения относно искреността на думите, но това може да се изпита, ако съпругът се опитва да поправи всичко точно толкова, колкото и съпругата му. Открийте проблема веднъж, разчертайте всички точки и не се връщайте към темата за предателството. Постоянното напомняне за случилата се ситуация ще разруши дори най-силното семейство, ще нарани и двете страни.

Ами ако съпругът се покае след изневяра?

Правя всичко за шоу

Има отделна категория мъже, които никога няма да изповядат греховете си, докато не бъдат хванати на местопрестъплението. Такива съпрузи искрено ще се извинят, ще поискат прошка, искайки да спасят семейството, но всъщност предателството няма да изчезне никъде, те просто ще станат още по-внимателно прикрити. Не е лесно да се разобличат такива мъже, те са коварни и хитри. Но чрез косвени признаци, постоянни отсъствия от работа, може да се разбере, че съвестта на съпруга е нечиста. Пазете си здравето, нервите и се махнете от такъв женкар. Това има и друга страна. Загубеното доверие може да стане причина за фантазиите на жена, която ще търси причина там, където я няма. Обективно оценете ситуацията, изхвърлете емоциите. Само студеният ум ще помогне да се разбере истинското отношение на съпруга и степента на желанието му да спаси семейството.

Ами ако съпругът изневерява и лъже?

Изневярата е трудно изпитание за всяка жена. Някой незабавно прекъсва отношенията, други по навик се стремят да ги поддържат.Всеки сценарий няма да бъде лесен, така че трябва да решите веднага дали си струва да положите усилия да възстановите счупеното или е по-добре да започнете с чисто лице. Мъжете могат внимателно да крият своите хобита с години, така че талантливото актьорско майсторство може да бъде скрито зад искрено покаяние.

Дайте си време, наблюдавайте съпруга си, ако искате да продължите заедно

Ако той наистина поставя вас и децата над личните желания, тогава положете усилия да преодолеете кризата и да си върнете доверието.

Повече информация по темата във видеото:

Категория: