Гривните са любимите бижута на жените. От древни времена се смята за мощен амулет срещу зли сили. В Русия тези аксесоари са били наричани "китка" или "обръч" , което точно характеризира тяхното предназначение. Те покриваха (сгодяваха) ръката на човек и го правеха неуязвим за завистници и врагове. Освен това и жените, и мъжете носеха такива бижута.

Статистиката гласи, че представителите на силния пол за пръв път поглеждат ръцете на една жена. Това се прави несъзнателно: мъжът определя дали една дама му отива. Тънка, деликатна китка казва на мъжкото подсъзнание, че пред него има слабо същество, което се нуждае от защита.Жените, които са наясно с тези особености на мъжката психология, отдавна използват гривните като мощно оръжие, което им помага да привлекат и задържат мъж до себе си. Затова е важно да знаете как да изберете правилните аксесоари.

Гривна с кристали Swarovski

Днес се разграничават твърди и меки видове гривни, всяка категория от своя страна е разделена на няколко подвида. Разгледайте ги, за да разберете кои гривни да използвате в този или онзи случай.

Гривна с отворен пръстен

Характеристика - без закопчалка. Те обикновено са изработени от метали (злато или сребро): такива аксесоари, съответно, са твърди видове.

Dignity - универсален размер. Бижутерите харесват този вид и създават много опции: богато украсени или строги, стегнати бижута. Гривната в идеята за отворен пръстен може да се комбинира с всякакви дрехи.

Златна гривна с кубичен цирконий, SL (цена на линка)

Златна гривна, SL (цена на връзката)

Змийска гривна

Оригиналният дизайн задължава да носите бижута с подходящи тоалети. Предлага се както в мека, така и в твърда форма, често изработена от благородни метали. Те украсяват, като правило, главата на змия - например вмъкват скъпоценни камъни на мястото на очите. Такава гривна е причудливо извита, често пружинираща.

Rim

Без закопчалки, но трябва да се избере размерът. Една ръка може да не се побере в гривна, която е твърде малка, и може просто да се загуби, ако е твърде голяма. Формата е затворена, четката просто се завива в гривната.

Гривна с верига

Популярен аксесоар. Изработва се както от благородни метали, така и от бижутерски сплави, може да бъде допълнително украсен с камъни или висулки. Златните и платинени бижута се считат за ценни.

Различни по ширина и дизайн. Има прости, кратки опции, има случаи на дизайнерско оригинално тъкане.

Златна гривна, PUSHKIN JEWELLERY (цена на линка)

Вградени гривни

Да приемем редуването на вложки и връзки в продукта. Успешни примери за такива модели могат да се видят в колекциите на SOKOLOV.

Сребърна гривна с кубичен цирконий, SL (цена на линка)

Гривни за часовници

Действа като допълнителен аксесоар, подчертава статуса на собственика. Широко използван от успешни, богати хора, които искат да демонстрират позицията си пред другите на официални събития.

Славски гривни

Модерен модерен модел, при който гривната е свързана с пръстена с верижка. Композицията изглежда стилна и елегантна, подчертавайки вкуса на собственика.

Златна гривна с диаманти, SL (цена на линка)

Глезени

Гривна, носена на крака. По-често това е тънка верига от благороден метал. Обикновено се избира от млади момичета, които предпочитат неформален стил на обличане.

Сребърна гривна за крака с кубичен цирконий, SL (цена на линка)

Мъжки гривни от мъниста

Носи се от мъже, за да подчертае стила, бруталността. Смята се за "унисекс" декорация, така че силните жени или гей дамите често избират такива продукти.

Гривна от стомана с оникс, OKAMI (цена на линка)

Как да избера?

Гривната придава стил и чар - тя е ярка нотка, която завършва създадения образ. Затова най-важното е избраният продукт да се съчетава с цялостната визия:

  • ако избирате гривна за всеки ден, обърнете внимание на факта, че е удобна и надеждна. В живота трябва да решавате много ежедневни задачи, така че декорацията не трябва да пречи;
  • избирайте бижута според размера на ръката си: загубата на красив аксесоар ще бъде неприятна;
  • твърде ярките модели не са подходящи за бизнес костюми - спрете се на семпла елегантна версия под формата на златна или сребърна верижка;
  • щастливите собственици на дълги пръсти и тънки женствени китки могат да подчертаят изяществото на ръцете с широки гривни;
  • грациозните момичета могат да си позволят ярки масивни гривни или верижни гривни, включително многопластови;
  • дамите с извивки трябва да предпочитат широки гривни само ако могат свободно да се държат на ръката, да се движат - плътно прилепналите китки не красят никого;
  • Жените с извивки се съветват да се откажат от гривни с мъниста или кръгли камъни - това ще подчертае пълнотата.Спрете се на метални изделия. Твърде обемисти, с много кристали и декоративни висулки, те не трябва да бъдат - изглежда предизвикателно. Чудесен вариант е гривна с един централен елемент;
  • Аксесоарът също трябва да се съчетава с цветовата гама на дрехите. Златни, сребърни, евтини метални изделия са подходящи за всеки ден. Ярките цветни гривни са необходими само в определени случаи, когато трябва да подчертаете стила и шика на изображението.

Изберете правилното бижу и останете привлекателни!

Категория: