За да създадете силен брачен съюз, не е достатъчен само печат в паспорта, ще са необходими много сила и търпение, за да „свикнете“ един с друг и да водите съвместен живот. Но, за съжаление, не всички двойки успяват. Проблемите, които ги карат да се разделят, са многобройни. По-долу са основните причини, поради които съпругите подават молба за развод и напускат съпрузите си.

Всъщност има много фактори, които влияят върху приемането на такова решение. Но има причини, които водят до прекъсване в повече от 50% от случаите.

Те са представени в низходящ ред по важност за повечето жени, т.е. на първите редове - най-честите, а на последните места - най-редките причини

1 Изневяра

Съпруг, който върви "наляво" е катастрофа за жена си. Отначало тя издържа, а след това не се изправя и си тръгва. Практиката показва, че въпреки желанието да спаси брака, дори и да започне да се пропуква, една жена не е в състояние да издържи любовниците на своята жена. Тя изпитва чувство на обида и самота и не може да сподели чувствата си с никого, т.к. вярва, че да бъдеш измамен е срам. Затова рано или късно тя решава да започне живота от нулата.

Изневярата е причината жената да напусне съпруга си

2 Чувствата се охладиха

Експертите казват, че за да живее богат и пълноценен живот, жената трябва постоянно да изпитва положителни емоции. Нищо няма да даде такъв букет от впечатления като любов към съпруга си. И отмине ли, съжителството губи всякакъв смисъл, жената тръгва да търси нови приключения.

Има много причини чувствата да се притъпяват.На първо място, това е съвместен живот, около който романтиката и страстта са нарушени. Влияе на "степента на връзка" между съпрузите и възпитанието на общи деца. Някои двойки вървят по този път с достойнство и любовта става по-силна. И някои съюзи са унищожени, неспособни да издържат на трудности.

3 Липса на пари

Третата причина, поради която жената може да напусне съпруга си, е липсата на финанси в семейството. Ако една жена е принудена да живее в режим на постоянна икономия, тя става нещастна. Ако трябва да избира между обувки за дете и посещение на салон за красота за себе си, пътуване на екскурзия и хубави чорапогащи, животът се превръща в жалко съществуване, появява се депресия. Практиката показва, че за съвременната жена е по-изгодно да живее сама, отколкото с мъж.

Финансовата нестабилност е причината жената да напусне съпруга си

4 Лоши навици на съпруга

Пристрастеността към алкохола и наркотиците е друг фактор, който влияе върху успеха в семейния живот.Ако мъжът е пристрастен към вредни вещества, жената може да стане съзависима и такава връзка е задънена улица. Осъзнавайки това, съпругата решава да напусне. Според статистиката съпрузите, изправени пред подобен проблем, в крайна сметка идват на себе си и се опитват да върнат жената си, като се откажат от зависимостта.

Но това не винаги се случва: понякога те продължават да деградират и не признават грешките си

5 Насилие и груба сила

Днес домашното насилие е по-разпространено, отколкото можете да си представите. Мъжете, употребили алкохол (и дори без да са го направили), могат да вдигнат ръка срещу жените си, а понякога и да упражняват сексуално насилие. Жените, преживели такова отношение, изпитват трудности в по-късен етап от живота си и понякога имат нужда от сериозна психологическа помощ. Напускането на такъв съпруг обаче е сигурна и рационална стъпка, която ще ви позволи да започнете щастлив живот без страх.

Напускането на съпруга от съпруга може да бъде свързано с насилие

6 Любов отстрани

Жените рядко намират други мъже, поне не ги търсят целенасочено. Най-често романите се случват сами, например с бивш любовник или колега по работа. За да може случайната връзка да се превърне в дългосрочна връзка, в семейството не трябва да има любов и взаимно разбирателство, защото в противен случай жената няма да има нужда да сменя партньора си, тя ще бъде щастлива с любимия си и единствен съпруг.

7 Различни възгледи за живота

Когато хората започват да се срещат, те обикновено са още деца. Нямат ясна визия за нещата и формирана представа за реалността.След дълги години съвместен живот се случва всеки да възприема света по свой начин. Такива съпрузи определено не са на път, защото в бъдеще мненията им ще си противоречат и ще става все по-трудно да се намери компромис.

Различни възгледи за живота - причината за напускане на семейството

Въпреки наличието на голям брой причини, поради които съпругите напускат съпрузите си, коренът на проблемите се крие в липсата на разбирателство между съпрузите и тези фактори са само последствия. Следователно основното нещо, върху което трябва да се работи в една връзка, е да се намери „общ знаменател“ в мненията на съпрузите, тоест компромис.

10 още причини, поради които жените напускат мъжете си във видеото:

Категория: