Коремът е една от най-проблемните зони за дамите на всяка възраст. Това се дължи на физиологията, начина на живот, генетиката и хормоналните нива. Ето защо дори при слаби жени долната част на корема може да се издуе. И така, какво ви пречи да създадете тънка талия и идеални пропорции? Експерти отговориха на този въпрос, като подчертаха 5 основни причини за изпъкналия корем.

Лоша поза

Изпъкналият корем често се появява поради хиперлордоза. Обикновено отклонението не трябва да бъде повече от 40 °. Голямо извиване на гърба причинява спазми и разтягане на коремните мускули.

Освен това хиперлордозата оказва натиск върху вътрешните органи. Това също води до увеличаване на корема

Патологията може да бъде вродена или придобита. Във втория случай хиперлордозата възниква поради неправилна походка. Наличието на нарушение се определя, както следва: плътно притиснати главата, гърба и краката към стената. Спокойното преминаване на дланта в лумбалната област показва хиперлордоза. Нарушаването на позата се коригира със специални упражнения и масажи.

Нарушение на позата

Проблеми с щитовидната жлеза

Поради хормонални смущения при момичетата, производството на прогестерон и естроген намалява. Нарушенията се проявяват под формата на мастни натрупвания в областта на корема. Освен това липсата на определени хормони намалява липолизата и нарушава разграждането на липидите. В резултат на това тазовата област също става по-голяма.

Прекомерни упражнения

Обемът на корема може да се увеличи в резултат на изтощителни тренировки. Поради липсата на калории тялото започва да трупа мазнини. В този случай дори ефективните упражнения няма да направят оса талия.

За да намалят обемите, те преминават към основни силови упражнения и променят диетата си. Диетата трябва да включва мазнини, протеини и въглехидрати. Не се препоръчва напълно да отказвате любимите си храни, тъй като това може да влоши ситуацията.

Прекомерни упражнения

Вредни навици

Злоупотребата с алкохол и тютюнопушенето причиняват хронична интоксикация на организма. Освен това повечето алкохолни напитки са с високо съдържание на калории. Това води не само до наддаване на тегло, но и до често подуване.

За да избегнете подобни проблеми, умерената консумация на алкохол и спирането на тютюнопушенето ще помогнат. Ако не можете сами да се справите с вредните си навици, потърсете помощ от специалист.

Гинекологични патологии

Говорим за миома на матката, кисти и други новообразувания в тазовата област.

Теглото на някои тумори може да достигне 3 кг. Не по-малко опасен е асцитът. Болестта стимулира натрупването на голям обем течност

Всяка гинекологична патология води до увеличаване на корема. В никакъв случай не можете сами да разрешите проблема. Ако почувствате дискомфорт, трябва незабавно да се консултирате с лекар.

Стрес

Научните изследвания доказват, че стресът е причина за повечето заболявания. Дори обикновената психическа неудовлетвореност или липсата на положителни емоции води до натрупване на излишни килограми.

При нестабилен емоционален фон енергийната обвивка на жената е нарушена. В резултат на това тялото създава "щит за вътрешните органи."

стрес

Изпъкналият корем е проблем, който трябва да се реши незабавно. Появява се поради хормонални смущения, прекомерна активност, стрес и лоши навици. Ще бъде възможно да се справите с проблема само ако жената разкрие източника на появата му своевременно.

За повече информация вижте видеото:

Категория: