И така две влюбени сърца решиха да се обединят: семеен живот, домакински уредби, дългоочаквани деца. Но всичко това е след това, но засега предстоят мащабни сватбени приготовления и един от сериозните въпроси е къде е по-добре да празнуваме сватбата? В същото време младоженците трябва да вземат предвид много: броя на гостите, финансовите възможности, темата на сватбата и собствените си желания. За някои малко кафене (или дори Макдоналдс) и среда от най-близки приятели и роднини ще изглеждат удобни и уютни, някой ще иска да почувства единство с природата и да празнува сватба, например в планината, докато някой ще предпочете стар замък или наемете стая в хотел за меден месец на екзотичен остров.

Вариантите на идеите за място за сватбена церемония могат да бъдат много различни - от скромни и разбираеми до луксозни и екзотични

Къде мога да организирам сватбен банкет?

Необходимо и основно условие за успешен сватбен банкет са не само вкусните лакомства, но и комфортът за всички присъстващи. В много отношения определящият фактор за мястото на сватбения банкет е сезонността на тържеството, броят на гостите и финансовите разходи, които младоженците са готови да платят. Провеждането на сватба у дома вече е рядкост: дори за тези, които нямат големи суми за празнуване, няма да е проблем да се съберат в уютно евтино кафене, да приемат поздравления и подаръци, да танцуват и да се забавляват.

Снимка на сватбената украса на залата

От оригиналните опции можете да предложите сватбен банкет на покрива - такива сватби отдавна са популярни в Америка и все повече се практикуват в големите руски градове.Специално подготвените зони позволяват на младоженците и техните гости да се почувстват в лоното на природата, далеч от шума и суетата на света, дори без да напускат града. С правилната организация на банкета, романтиката и изтънчеността буквално ще витаят във въздуха и нито високи сгради, нито много комуникационни кабели ще попречат на красивата традиция за пускане на сватбени гълъби или китайски фенери за пожелания.

Голям брой уважавани гости, хора със значимо положение в обществото, в някои случаи ги задължава да организират сватбен банкет в скъп ресторант или във вила, далеч от градската суматоха. В много случаи, освен финансови инвестиции и уреждане на някои подробности (меню, план за сядане, координиране на развлекателната програма с тамада), нищо не се изисква от младата двойка - специални агенции участват в такива модерни проекти, които ще помогнат за организирането на банкет на най-високо ниво. Дори сватбата на кораб е съвсем реална! На събития от такова ниво е много подходящо да демонстрирате фини бижута, като гривна или колие от Sunlight.

Сребърна врата с кубичен цирконий, SL (цена на линка)

Къде мога да взема евтина сватба?

Първото нещо, което идва на ум, е кафене: много уютни стаи с различни теми ви позволяват да изберете правилното място за сватбено тържество за всеки вкус и бюджет. В същото време можете да се ограничите до две или три маси или да поръчате банкетна зала - компетентното планиране на събитието ще направи този празник незабравим, забавен, удобен за всички.

Да празнуваме сватба навън е страхотна идея за топлия сезон и при положение, че прогнозата за времето не обещава проливни дъждове. Сватбена шатра, поставена в парка, украсена с цветя и панделки, ще предпази от вятър и слънце, а при необходимост и от дъжд, а състезанията и фотосесията на открито ще осигурят незабравимо изживяване. Решението да отпразнувате сватба на открито ще помогне значително да спестите финансови разходи, тъй като не е нужно да плащате за наемане на стая, а декорирането на беседка за сватба и декориране на маси можете да направите сами.

Сватбена снимка на открито

Има обаче сериозни недостатъци в празнуването на сватба в гората или в друга зелена зона през лятото: нестабилното време, вятърът и, разбира се, досадните насекоми могат да играят роля. Струва си да се осигури адекватна защита срещу комари и непредсказуеми метеорологични явления предварително.

Евтиният сватбен ден може да бъде отбелязан по много оригинален начин: в социалните мрежи. Създайте група с подходящо тематично име, поканете вашите приятели и роднини - сега можете да публикувате поздравления в различни формати, видеоклипове и видео поздрави на страницата. Значителен плюс: няма разходи и гости не само от различни руски градове, но и чуждестранни ще посетят сватбата без проблеми и караници. Съществен недостатък: подаръците също ще се окажат виртуални Да, и само една много хумористична компания може да направи това събитие наистина готино, забавно и запомнящо се.Като алтернатива можете да разгледате сценария за провеждане на сватба у дома, но с организиране на видео чат с отсъстващи приятели и роднини.

Оригинална идея би било да организирате сватбено тържество в кино или в аквапарк. Но в киното ще трябва да купите всички билети, за да не пречите на вашето „горчиво-горчиво!“ останалите, които искат да гледат филм, а във водния парк ще трябва да се справят без алкохол. Във всеки случай си струва предварително да обсъдите провеждането на такова събитие с администрацията на помещението.

Кино, боулинг, закрита пързалка, център за отдих, плувен басейн или аквапарк - изоставете класическите сватбени шаблони в полза на оригиналните, стилни и евтини

Мога ли да се оженя в зоопарка?

Защо не? По споразумение с администрацията на зоологическата градина и при определени условия, дори такова много екзотично място може да стане място за сватбена церемония. Излишно е да казвам, че строгите бизнес костюми и претенциозните вечерни рокли просто няма да са на място тук? Само подходящи за повода дрехи, обувки и весело настроение! Според темата можете да изберете и подаръци за младите - начинът, по който те ще бъдат леко закачливи, а поздравленията от приятели могат да бъдат победени със сцена в духа на весела менажерия.

Сватбена снимка в зоологическата градина

Не всяка двойка ще реши да се ожени в зоопарка: няма комфорт, младите хора и гостите ще бъдат преследвани от специфична миризма и никой не е отменил други посетители в зоопарка - ще има много любопитни с това действие, което не е много популярно за зоологическите градини. Но ако желанието да посрещнете сватбения си ден по такъв необикновен начин не е изчезнало и е постигнато споразумение с администрацията на менажерията, трябва да разберете, че спокойствието и здравето на животните са на първо място. Това означава, че са изключени силна музика, фойерверки и петарди, светкавици на камери и др.

Най-добрите места за сватба през зимата

Можете да играете сватба по всяко време на годината - всеки сезон е уникален. И през лятото, и през зимата, с положителна нагласа, можете да намерите своите оригинални плюсове. В студения сезон, когато провеждате сватбени събития, на първо място трябва да се погрижите за комфорта и топлината както за самите младоженци, така и за поканените гости.Ресторанти, кафенета или център за отдих са страхотни класически решения за зимна сватба. Като забавление и за провеждане на зимна фотосесия се препоръчва да обмислите разходка в парка или излизане извън града, а селска сватбена вила ще ви позволи да организирате разнообразна, интересна почивка за всички. Как да украсим къща за сватба? Добре дошли са най-разнообразни идеи - от класически до екстравагантни.

Най-красивите места за зимни сватбени церемонии са, разбира се, планините: булка в великолепна рокля и щастлив младоженец ще изглеждат много естествени и органични на фона на зашеметяващи заснежени пейзажи, организиране на сватба сред природата ще достави на всеки истинско удоволствие. Но терасата на луксозно имение по това време на годината не е най-добрият вариант за дълго събитие: отворена за ветрове и лошо време, през зимата може да се използва само за красива фотосесия.

Сватба в планината

Изключителна идея за провеждане на зимна сватба в музей може да се използва от креативни хора: комбинация от бизнес с удоволствие, запознаване с изкуството и красив празник за младите е много оригинално решение. Трябва само да се има предвид, че както в случая със зоологическата градина, провеждането на празник в музей, независимо дали е класически или модерен, има редица свои собствени ограничения. Може би за весела и шумна компания е по-добре да изберете музейни експозиции с интересен интерактивен компонент.

Селски места за сватби

Сватбата извън града е особено популярна сред жителите на големите градове и столичните райони - чист въздух, близост до природата, елементарна промяна на обстановката: празникът със сигурност ще бъде ярък и запомнящ се.

Ако говорим за финансовия компонент, тогава събитията на място могат да струват солидна сума или да излязат много бюджетни по отношение на разходите. Зависи от категорията на селската вила, от броя на гостите и от планираните събития.Сватбата в дача в най-близкото село може значително да спести сватбения бюджет: можете сами да украсите стаята, а традиционните руски кисели краставички, приготвени сами, ще украсят само празничната маса. Пикник на поляната, организиран през топлия сезон, може да се превърне в едно от най-ярките впечатления от сватбеното тържество, а сватбата на брега и на плажа ще бъде запомнена от гостите дълго време със своята необичайност и красота.

Снимка на сватба в имение извън града

Скъпите селски комплекси за празнуване на сватба ще бъдат предложени от специални агенции: шикозно меню, обмислена декорация на помещенията, програма от развлекателни събития - фантастична сватба до ключ, може да е много скъпо, но без никакви проблеми за младоженците и техните близки

Категория: