Люк Евънс е популярен актьор с широк актьорски спектър: текстурираният злодей от „Бързи и яростни“, безмилостният вампир Дракула, смелият рицар от „Хобитът“. Участва в независими драми, мюзикъли на Дисни, детективи, фентъзи. Самият актьор казва, че съзнателно избира такива различни роли, за да внесе нови цветове в палитрата си. Нека си спомним най-добрите роли на Люк Еванс във филми и телевизионни предавания.

Гарванът, 2011

Атмосферичен готически трилър с Джон Кюсак, Люк Евънс, Алис Ив и Брендън Глийсън за великия писател Едгар Алън По, който е пленен от творчеството си. Заедно с детектив Фийлдс, изигран от Еванс, писателят се опитва да хване маниак, който копира героя от творбите на По.

Характерът на Еванс не е толкова ярък като главния герой, но той е много убедителен в своята студена мъжественост и желание да постигне истината, дори с цената на живота си.

Хобитът: Пущинакът на Смог, 2013

Във втората и третата част на трилогията за хобитско пътуване на Билбо Бегинс, Люк Евънс изигра стрелеца Бард, който безстрашно се втурва по покривите на къщите в района на езерото и толкова точно изстрелва стрели в орките, че дори елфа Леголас може да му завиди. Самият актьор си спомня, че на снимачната площадка трябваше да използва истински лък със стрели. За щастие не му се налага да учи стрелба с лък от нулата: като дете актьорът често стреля с баща си, когато излизат в провинцията, и дори посещава клуба по стрелба с лък в училище.

Бардът, изобразен от Еванс, живее в Лейк Дистрикт, където богатите и алчният бургомистър потискат бедните. Характерът на Евънс донякъде прилича на Робин Худ - благороден разбойник, който ограбва богатите, за да нахрани бедните.В кулминацията на трилогията стрелецът Бард е този, който води човешкия отряд в Битката на петте армии.

Дракула, 2014

Друга вариация на историята за Влад Цепеш, кръвожаден вампир от Трансилвания.

Дракула, изпълняван от Люк, се оказа, че изобщо не е безмилостен зъл дух. Той беше храбър войн, велик владетел и любящ съпруг

В продължение на няколко години румънският губернатор отвръща на турските нашественици, но вражеската армия е готова да превърне цялата държава в пепел, само за да победи. Тогава Влад се обръща за помощ към тъмните сили и продава душата си в замяна на невероятна сила и безсмъртие - всичко това, за да спаси своя народ и семейство. Но цената за тази мощност е твърде висока

" Красавицата и звяра" , 2023

Мюзикъл на Дисни по едноименната приказка с Ема Уотсън, Дан Стивънс и Люк Евънс. Актьорът играе главния антагонист на приказката - нарцистичния Гастон, арогантен и егоцентричен ловец.Люк смята Гастон за истинско чудовище, но той наистина обичаше да се трансформира в такъв герой.

Героят се оказва толкова ярък, че студиото решава да заснеме цяла поредица за Гастон, която ще се превърне в предистория на Красавицата и Звяра

Но през 2023 г. актьорът обяви, че проектът е замразен за момента, тъй като сценарият все още не е готов, но обеща, че продукцията определено ще бъде подновена.

Извънземният, 2023

Криминален сериал, чието действие се развива в Ню Йорк през 19 век. В града има поредица от брутални убийства на деца. Търсенето на маниака се извършва от изключителен психолог алиенист, репортер за криминалната хроника на вестник "Таймс" , изпълняван от Люк Еванс и полицайка (Дакота Фанинг). Сериалът прави силно впечатление с атмосферата на стария Ню Йорк с богати райони и потискащата атмосфера на разпад и разпад на бедните райони.

" Девет пълни непознати" , 2023

Детективски сериал с Никол Кидман, Мелиса Маккарти, Майкъл Шанън и Люк Еванс. Девет непознати, много богати, но нещастни по своему, идват на почивка, но не ги чака спа лечение, а тежко психологическо обучение. Всичко, което тези хора са запазили в себе си - техните страхове, тъмни тайни, болка, тайни желания, грешки от миналото - всичко излиза наяве. Всички искат да избягат оттук, но нещо ги възпира. Те разбират, че ако победят вътрешните си демони, ще станат напълно различни хора.

Люк Еванс продължава да участва активно както в телевизионни проекти, така и на големи екрани. Той внимателно избира сценарии, предпочитайки интересни сюжети и роли, които ще му позволят да разкрие нови аспекти на своя талант.

Категория: