Започвайки ремонт в къща или апартамент, всеки разработва не само обща концепция за дизайн, но и избира отделни елементи. Едно от най-интересните и оригинални решения е използването на декоративни греди при декориране на стая. Някога подобни конструкции са били открити само в селските къщи, но сега могат да се видят дори в модерен апартамент.

Характеристики на дизайна

За известно време много хора избягваха използването на греди, позовавайки се на тяхната неуместност, но модата е циклична и сега те са на върха на популярността. Такива дизайни ви позволяват да направите стаята оригинална и автентична. Освен това те придават уют, топлина и известен шик на интериора.

Бели греди в интериораТъмни греди в интериора

Основни функции на гредите:

  1. Подчертайте височината на таваните. Те също визуално разширяват границите, така че се препоръчва да ги поставите успоредно на най-тесните стени.
  2. Коригирайте интервала. Това важи за тези, които имат твърде високи тавани или голяма площ.
  3. Помогнете да скриете комуникациите и дефектите. В някои случаи те дори функционират като таванни осветителни кутии.
Прави греди в интериораГредите в интериора на кръст

Традиционно декоративните елементи се монтират по стандартен начин, като се фиксират под формата на прави линии - това решение е най-подходящо за малки помещения, където не могат да се използват по-сложни дизайни.Ако пространството позволява, можете да ги инсталирате на кръст или по друг необичаен начин.

Оригиналното решение ще подчертае индивидуалността на дома и ще добави ярък акцент в него

Прегледи

Изборът на правилния дизайн за финала в зависимост от сорта е важен момент, който не трябва да се пренебрегва. Ако инсталирате декоративни елементи, които изобщо не се вписват в цялостния дизайн, собствениците на жилища рискуват да направят безвкусен дизайн, който изобщо не се вписва в цялостния интериор.

Поддържащи гредибетонни греди

Превозвачи

Такива греди, на първо място, изпълняват не декоративна, а практична функция. Тази опция може безопасно да се използва като "скелет" на стаята, без която не може да съществува. По правило носещите греди са или скрити, за да се избегне визуален шум, или умело бити.Например, такива дизайни ще изглеждат добре в скандинавски или английски интериор.

Бетон

Според дизайнерите, такива дизайни ще изглеждат страхотно в интериор, направен в стила на таванско помещение, гръндж или минимализъм. Декоративните бетонни греди не само ще създадат ярък акцент, но и ще ви позволят визуално да зонирате територията.

Дървени гредиизкуствени греди

Дървен

Такива тавани по-често от другите видове изпълняват декоративна функция. Поради своята компактност те изглеждат страхотно дори в малки пространства, тъй като визуално не претоварват пространството. Във всеки цвят те изглеждат ефектно, уютно и обикновено винаги хармонично.

Тези греди са най-подходящи за стилове като: хижа, рустик, прованс, както и провинциален и хай-тек. В някои случаи те се използват за декориране на модерен или класически интериор.

Понякога също е приемливо да се използват изкуствени греди, които са необходими, за да просто ефектно и красиво, но в същото време евтино, украсите интериора

Декоративните греди са ярък елемент, който може да преобрази всяка стая. За да се впишат органично в интериора, е важно да се вземе предвид избраният стил, строителен материал и площ на помещението, в противен случай ще се увеличи рискът от създаване на обемен и остарял дизайн.

За допълнителна селекция от опции за декор вижте видеото:

Категория: